Evy (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Evy is een vriendelijke hond voor het gezin. Ze sloopt vrijwel niets, m.u.v. plastic spul, dat vindt ze leuk.

Evy slaapt sinds kort ook los in de woonkamer samen met de andere hond.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Evy is dan wat onzeker en het type eerst kat uit de boom kijken. Dit duurt niet heel lang wanneer het bekend is geworden voor haar is Evy ontspannen. Evy is gewend om veel uit logeren te gaan bij zowel iemand met een kat, als bij iemand met een hond. Dit gaat altijd prima.

Gedrag aan de lijn:

Evy is wat onzeker. Kan nog niet perfect volgen, zeker niet wanneer er een andere leuke hond in de omgeving is en kan dan hard aan de riem trekken. Evy is erg sterk en heeft een behoorlijk jachtinstinct.

Gedrag tijdens het loslopen:

Tijdens het los lopen is Evy helemaal gelukkig. Wel speelt het jacht instinct zo nu en dan op waardoor Evy achter konijnen en fazanten aan rent. Evy komt wel altijd weer terug.

Gedrag naar andere honden:

Evy kan goed met andere honden overweg. Evy is eerst wat onzeker en onderdanig, maar wanneer dit wegtrekt houdt Evy onwijs van het spelen met andere honden.

Gedrag naar katten:

Evy vind katten erg interessant en wilt hier graag mee spelen, de kat waar Evy mee in aanraking komt houdt hier niet zo van en ontwijkt of haalt soms uit naar Evy. Dit werkt prima want Evy laat de kat dan met rust.

Gedrag naar kinderen:

Prima. Is soms nog wat onstuimig maar dit is logisch gezien haar leeftijd.

Gedrag naar onbekende mensen:

Prima. Evy vindt mensen heel leuk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze is al wel vaker alleen geweest. Ze maakt niets stuk en ze huilt ook niet. Evy hebben we soms in de bijkeuken gedaan en Spike (de oudere hond) in de woonkamer. Ze is ooit al een keer 5 uur alleen geweest en dat ging goed. Ik ben zelf over het algemeen bijna altijd thuis. Ze is alleen nog nooit echt alleen geweest waarbij Spike ook uit huis was.

Gedrag in de auto:

Prima. Gaat liggen slapen of kijkt om zich heen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen, spelen met andere honden en mensen, knuffelen, water, jagen, strand.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Toen Evy 9/10 weken oud was is ze heel erg geschrokken van een klein wit hondje wat naar blafte. Ze heeft toen zeker 8 weken lang angstig gedrag laten zien, zoals niet uit de bench komen als ze wist dat ze naar buiten gingen, niet meer verder lopen op de plek waar ze geschrokken was etc. Na een aantal maanden is dit gedrag verdwenen door veel met haar te trainen en omdat wij nog een hond in huis hebben. Soms schrikt Evy nog van een voorwerp wat Evy niet kent zoals bijvoorbeeld een vuilnis zak op straat. Maar eigenlijk is Evy volledig hersteld van deze periode ( wat best wonderbaarlijk is want wij hadden dit niet verwacht ).

Status herplaatsing: Op 12-09-2021 staat er een afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Benthuizen
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: 200
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Evy
Ras: Rhodesian Ridgeback
Schofthoogte/Gewicht: 33 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 29-10-2020
Laatste inenting: 01-01-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: Last gehad van giardia parasiet, hierdoor wat dunner. Aantal keer een kuur voor gekregen. Zo goed als over heen gegroeid.
Evy is gevoelig voor oorontstekingen. Heeft dit nu in totaal 3x gehad. Ze wordt dan behandeld met antibiotica en dan is het al snel weer over.
Speciaal voer: Als pup over gezet op Carnilove omdat Evy niet zo goed at, dit kan nu makkelijk weer veranderd worden naar voer naar keuze. Evy eet prima.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja