Beer   Log in om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Beer is een lieve hond in huis, wil graag aangehaald worden en bij ons in de buurt zijn. Ligt graag op zijn kleed. Als we thuis komen of na de nacht weer beneden komen is hij altijd weer blij je te zien.

Hij reageert wel op mensen die met een hond langs de ramen lopen, daarom mag hij niet in de buurt van de ramen komen omdat hij dan bezig blijft.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Beer is in het begin een beetje zenuwachtig in een vreemde omgeving, zoals bijvoorbeeld als we met hem naar het strand gaan of een plek wat hij niet kent. Of een tijdje geleden zijn we met het gezin op vakantie gegaan naar een huisje wat hij niet kende. Zodra hij de boel een beetje verkend heeft gaat het goed. Hij luistert verder goed.

Gedrag aan de lijn:

Beer trekt wel aan de lijn, het is een sterke hond. We hebben puppy en gehoorzaamheid 1 cursus gedaan, helaas heeft hij het trekken niet afgeleerd. Hij kan vooral heel hard aan de riem trekken als hij bepaalde honden ziet of geluiden hoort die hij niet prettig vindt.

Gedrag tijdens het loslopen:

Beer loopt los op plekken waar het toegestaan is, dit gaat goed. Hij luistert, maar soms duurt het eventjes voordat hij weer naar je toe komt.
Hij wil graag achter een balletje aan rennen, stokken zoeken en deze mee naar huis nemen. Als het warm is wil hij graag even zwemmen.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis hebben we geen ervaring.

Buiten huis:
Als hij losloopt gaat het goed. Hij laat het wel weten als hij iets niet leuk vind.
Aan de lijn gaat het ook goed, kan wel andere honden in de gaten houden. Bij sommige honden reageert hij helemaal niet, bij sommige honden wel. Er zijn 2 honden in de buurt wat niet gaat, maar dat is wederzijds.

Gedrag naar katten:

Binnen huis is niet van toepassing.
Buiten huis: als Beer los loopt zal hij er achter aan gaan. Aan de lijn houdt hij de kat in de gaten, waardoor je hem soms wel mee moet trekken.

Gedrag naar kinderen:

Dit gaat het goed. Als ze binnenkomen is Beer enthousiast, springt hij en likt hij. Hij wil graag aangehaald worden. Als je hem naar zijn kleed stuurt gaat hij keurig af, hij komt af en toe wel even een aai halen. Verder luistert hij prima.

De ervaring is nu vooral met eigen kinderen en hun vrienden die in de leeftijd van ca 20 jaar oud zijn. Beer is ook gewend aan ons kleinkind van 2 jaar en dat gaat ook goed.

Gedrag naar onbekende mensen:

Met onbekende mensen gaat het goed. Als ze binnen komen is Beer enthousiast, springt hij en likt hij. Hij wil graag aangehaald worden. Als je hem naar zijn kleed stuurt gaat hij keurig af, hij komt af en toe wel even een aai halen. Verder luistert hij prima.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Beer kan heel goed alleen zijn. Hij is dan in onze hal / aan-pandige garage waar hij veel ruimte en licht heeft. Hij blaft soms eventjes, maar dat is vaak snel weer over.

Gedrag in de auto:

Beer kan goed in de auto. Hij blaft soms wel als hij honden, fietsers of motoren ziet.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Beer vindt het erg leuk om te apporteren, achter een balletje aan te rennen en stokken te halen. Als het warm is gaat hij graag het water in, als je een stok het water in gooit gaat hij deze ook halen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Beer heeft er moeite mee als hij weinig aandacht krijgt of als je hem de hele dag alleen zou laten.

Beer reageert op mensen die met een hond langs de ramen lopen, daarom mag hij niet in de buurt van de ramen komen omdat hij dan bezig blijft. Grotendeels van de keren dat hij reageert op dingen van buitenaf en valt te intensiteit mee, maar een enkele keer kan hij ook een sterke focus krijgen. Als je hem op dit soort momenten bij de halsband pakt dan kan hij naar je happen. Als hij niet zo sterk gefocust is dan gebeurd dit niet.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 05-09-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Helaas heeft er in de loop van de jaren af en toe een hapincident plaatsgevonden. Dit gebeurd op momenten dat Beer in een soort trance/sterke focus zit en je hem op zo'n moment weg probeert te halen door hem bijvoorbeeld bij zijn halsband te pakken. Nadat hij hapt/bijt beseft hij direct dat hij iets gedaan heeft wat niet goed is en heeft hij ook direct spijt. De laatste keer was de verwonding ernstiger en moest de duim van mijn dochter gehecht worden met 2 hechtingen. Na het laatste incident hebben we contact gehad met onze dierenarts en in overleg hebben we met pijn in ons hart het besluit genomen om een ander thuis voor Beer te gaan zoeken. We hebben een kleinzoon van bijna 2 jaar en willen niet dat dit bij hem kan gaan gebeuren. Buiten de incidenten is Beer een hele lieve hond en kan een maatje voor je zijn.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Beer
Ras: Labrador x Rottweiler
Schofthoogte/Gewicht: 38 kg / 60 cm
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 03-11-2013
Laatste inenting: 27-02-0221
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja