Harley (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Harley is een echte lieverd. Harley is bij ons wend aan een routine en daar reageert hij goed op. Hij is heel rustig en niet waaks. Hij is graag bij mensen. Speelt graag met speelgoed en brengt dat ook naar toe als hij met je wil spelen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij is nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit in een ander huis. Nadat alles is besnuffeld, wordt hij rustig en gaat liggen. Buiten is hij gewend aan de auto's, fietsen en brommers, tram etc. Wanneer hij iets totaal nieuws ziet en hij vindt het vreemd, dan blaft hij naar dat 'ding' maar met mijn aanmoediging (‘It’s ok' zeg ik altijd en ik raak dat ding aan zodat hij weet dat het veilig is) wil hij wel dichtbij komen. Eenmaal begrepen, kwispelt hij en het is prima. Ik heb hem nog nooit agressief meegemaakt. Hij blaft alleen maar om te communiceren.

Gedrag aan de lijn:

Hij snuffelt heel graag. Ik gebruik een flexlijn zodat hij ook de ruimte heeft om wat te snuffelen en te ontdekken. Hij kan wel eens trekken aan de lijn wanneer hij enthousiast wordt en rent heel graag naar andere honden toe om te spelen. Wat dat betreft is het een echte labrador. Hij wil weleens rennen achter vogels en is heel geïnteresseerd in katten. Hij wil graag met ze spelen maar doet zo gek dat de katten niets met hem te maken willen hebben. Ook hier wil hij dus heel graag spelen maar hij laat de vogels en katten vooral schrikken. Ik ben altijd heel alert bij het uitlaten en probeer hem voor te zijn. Wanneer ik hem naast me houd en 'nee, blijf' zeg, luistert hij vaak wel naar mij.

Gedrag tijdens het loslopen:

Heel enthousiast. Hij is gek op losloopgebieden en begroet alle honden en mensen heel vriendelijk. Hij gaat snel op zijn rug liggen en laat zijn buik zien. Hier moet hij wel beschermd worden want hij kan zich niet beschermen tegen een agressieve hond. Ik let heel goed op bij losloopgebieden. Hij is nooit agressief geweest tegen andere honden en begrijpt soms niet dat de ander niet wil spelen.

Gedrag naar andere honden:

Altijd vriendelijk en wil spelen. Hij moet wel in bescherming worden genomen tegen agressieve honden want hij begrijpt niet altijd dat de andere hond nee zegt en hij laat vooral kleine honden schrikken met zijn over enthousiasme.
Hij heeft 1 keer binnengespeeld met een hond en dat ging goed maar hij is niet gecastreerd dus wil de teefjes weleens berijden. We hebben hem nog steeds niet gecastreerd omdat hij zo'n zacht karakter heeft. Hij is niet territoriaal en onze dierenarts vond het niet nodig totdat hij volledig was uitgeroeid.

Gedrag naar katten:

Buiten ruikt hij ze en begint te janken om met ze te spelen. Binnen gaat hij op ze af, maar de katten willen niets met hem te maken hebben. Maar hij wil zo graag vrienden worden met ze. Ik denk dat eenmaal goed geïntroduceerd, hij heel lief zou zijn tegen de katten en wel samen kan zijn.

Gedrag naar kinderen:

Hij is gek op kinderen. Hij gaat vol enthousiasme op ze af en laat ze schrikken. Omdat hij fysiek ook zo groot is, kan dat gevaarlijk zijn. Hij is in geen enkel geval agressief. Wel kan hij achter ze aan rennen als ze iets naar hem zwaaien (om te spelen dus). Dus kinderen vanaf 8-10 jaar zou oké zijn.
Met kleine kinderen altijd onder toezicht dus. Mijn broer heeft 3 kinderen van 5-7-9 en hij heeft onder ons toezicht altijd leuk met ze gespeeld.

Gedrag naar onbekende mensen:

Lief en enthousiast. Bij hem begint iedereen met 100 punten. Hij vindt visite geweldig en begroet iedereen met enthousiasme. Hij is graag bij mensen maar na de ontmoeting laat hij je met rust.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ik weet natuurlijk niet wat hij doet wanneer we weg zijn. Thuis slaapt en ligt hij veel. We hebben een Frans balkon dus hij kijkt vaak naar buiten. Wanneer hij langer dan 5 uur alleen wordt gelaten, verveelt hij zich en zit weleens aan de planten of poten van de stoelen. Maar verder is hij heel braaf en wordt heel blij wanneer we weer thuis zijn.

Gedrag in de auto:

Hij is blij en rijdt graag mee.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen met andere honden, buiten zijn, op het gras liggen en vooral eten. Hij is heel sociaal maar slaapt ook graag.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Rustig blijven wanneer hij andere honden ziet.
Buiten poep eten (niet eigen poep).
Hij heeft meerdere keren een cursus gevolgd en hij is goed leerbaar maar hij blijft eigenwijs en doet waar hij zin in heeft.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 09-09-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Harley
Ras: Labrador
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 35 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 12-07-2019
Laatste inenting: 30-08-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Ohra - all in verzekering. We zouden het fijn vinden als de eigenaar deze verzekering zou overnemen.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: Hij was te zwaar 42 kg en moest afvallen. Dat is gelukt. Hij eet nu Metabolic van Hills maar na ideaal gewicht kan zijn voer veranderen. Hij krijgt elke dag Lupo Krauter en zalmolie.
Voor zover we weten heeft hij geen allergieen maar we laten hem niet alles eten (voedsel met kruiden bijvoorbeeld).
Wel is hij gek op komkommer, appels, peren, rijst, kaas, kipfilet, boter, pindakaas.
In zijn eerste jaar had hij weleens diarree, maar nu is dat al heel lang niet meer geweest.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja