Frits (Teckel) (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddeling type 1

Gedrag in huis:

Frits is zeer aanhankelijk. Hij wil het liefst de hele dag dicht bij ons in de buurt zijn, en loopt ons vaak overal achterna. Hij wil erg graag door ons geaaid worden en tegen ons aan op de bank liggen en vraagt in die zin ook vrij veel aandacht. Frits is erg waaks, en reageert op de bel. Hij is ook onzeker en gevoelig voor prikkels.

Frits vindt het heerlijk om buiten in de tuin te snuffelen of samen te spelen, maar is geen hond die graag alleen in de tuin ligt. Hij wil graag dicht bij zijn baasjes zijn.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Dit is niet opvallend anders dan thuis. Hij went snel in een nieuwe omgeving, zolang hij maar bij zijn eigen baasjes kan zijn. Het is echter geen hond om overal mee naar toe te nemen als daar voor hem vreemde mensen zijn. Dit vindt hij lastig.

Gedrag aan de lijn:

Frits loopt meestal goed mee aan de lijn. Hij neemt vaak de tijd en wil heel veel snuffelen. Hij blaft vaak tegen andere (meestal grotere) honden. Frits blaft bij het uitlaten veel naar wandelaars en fietsers. Dit is iets waar wij op getraind hebben maar het is ons niet gelukt dit gedrag om te buigen. Dit maakt de wandelingen minder ontspannen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Omdat Frits regelmatig botst met andere grotere honden, en ook bij loslopen blaffend op wandelaars en fietsers afrent, laten wij hem alleen loslopen in een overzichtelijk gebied waar geen prikkels zijn. Hij loopt dan perfect mee en luistert heel goed zolang er geen andere honden of mensen in de buurt lopen. Hij geniet dan enorm van het los lopen en rennen. Hij rent graag achter stokken en balletjes aan.

Gedrag naar andere honden:

Frits vindt grotere honden meestal erg spannend en valt er dan tegen uit. Met kleinere honden gaat het meestal prima en kan hij vaak ook leuk spelen. Hij gaat nu 1 dag per week naar een hondenopvang en dat gaat prima met de honden die hij kent.

Gedrag naar katten:

Frits is geen katten gewend. Buiten rent hij echter vaak blaffend op katten af, dus we denken dat samen met katten geen succes zal zijn.

Gedrag naar kinderen:

Frits is geen (kleine) kinderen gewend en is er ook bang voor. Kinderen geven hem teveel prikkels wat lastig is voor hem. Wij denken daarom dat het beter is hem in een situatie zonder kinderen te plaatsen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Frits heeft moeite met voor hem onbekende mensen. Hij is erg waaks en kan dit een flinke tijd volhouden. Er is een gedragsdeskundige bij ons in huis geweest en heeft ons tips en advies gegeven. Wij hebben echter een gezin met 3 kinderen en hebben daardoor meer in en uitloop waardoor het moeilijker is voor ons om dit goed opgebouwd te kunnen krijgen. Wij denken dat Frits het beste zou passen in een omgeving waar weinig inloop is.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Frits kan prima een paar uurtjes alleen blijven, mits hij van tevoren goed is uitgelaten. Het is echter geen hond om veel alleen te zijn. Hij is erg aanhankelijk en wil het liefste veel bij zijn baasjes in de buurt zijn. Wanneer één van ons weggaat dan reageert Frits meteen door hard (maar kort) te blaffen. Zodra wij uit beeld zijn gaat hij rustig liggen slapen. Om hem af te leiden helpt het om hem iets lekkers te knabbelen te geven bij het weggaan. Frits zat toen hij klein was in een bench. Tegenwoordig niet meer, hij kan prima los in de woonkamer verblijven 's nachts en als wij weggaan en dat gaat prima. De bench is hij dus niet meer gewend.

Gedrag in de auto:

Frits vindt autorijden leuk. Hij springt er zelf in en gaat lekker liggen, of uit het raam kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Veel knuffelen met de baasjes, spelen met balletjes, trekspelletjes, koekjes zoeken die verstopt worden, op de bank slapen, lekker wandelen (heeft het ook echt nodig om 1,5 uur per dag te wandelen), rennen en veel snuffelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Frits heeft moeite met onbekende mensen. Hij blaft dan hard en gromt soms, en kan dat lang volhouden. Hij heeft gelukkig nog nooit gebeten. Met tijd en geduld kan hij zeker wel wennen aan nieuwe mensen, mits dit op de juiste manier begeleid wordt. Dit is echter wel iets om rekening mee te houden. Tijdens het uitlaten blaft Frits ook naar vreemde mensen en naar (grote) honden. Dit vergt extra aandacht bij het wandelen.

Als Frits iets te pakken heeft wat hij niet wil loslaten, dan laat hij dit alleen los door te "ruilen" met bv een stukje kaas. Dit gaat meestal prima.

Vanwege zijn lange teckelrug is traplopen niet goed voor hem. Hij kan dit echter wel. Het is beter hem dan te dragen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 09-09-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Frits heeft moeite met onbekende mensen zowel binnen- als buitenshuis. Dit brengt de nodige spanningen en uitdagingen met zich mee. Wij hebben (al iets oudere) kinderen die ook zorgen voor veel inloop, en wij kunnen hem hierin niet de juiste plek bieden. Het beste zou Frits passen in een prikkelarme omgeving zonder (kleine) kinderen, waar weinig inloop is en bij voorkeur ook de mogelijkheid is om hem in een aparte ruimte te plaatsen. Die mogelijkheid hebben wij helaas niet.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Frits (Teckel)
Ras: Teckel ruwhaar
Schofthoogte/Gewicht: 9,5 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 08-03-2020
Laatste inenting: 30-04-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: 1 testikel is niet ingedaald.
Frits is op dit moment chemisch gecastreerd.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel