Benji (en Pebbles) (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Benji en Pebbles worden alleen samen geplaatst op een nieuw adres.
Meer info over Pebbles: https://hhin.nl/component/hhin/hond/4328.html

Gedrag in huis:

Benji (is zwart /wit) en zijn zusje Pebbles (bruin) zijn sociale hondjes die graag bij je liggen en samen met elkaar spelen. Ze zijn onafscheidelijk en doen veel samen.
Benji ligt het liefst zo dicht mogelijk bij je en houd je in de gaten wat je doet.
Ze liggen ook graag samen in een mandje en doen dat het liefste in het kleinste mandje wat er staat. Ze hebben ook een grote mand maar daar liggen ze dan graag apart en uitgestrekt in. Ze liggen ook graag op de bank.
Ik merk nu wel dat sinds de honden overdag veel alleen zijn Benji ’s nachts op de trap gaat slapen. Benji houdt me ook de hele tijd in de gaten en loopt vaak mee als ik thuis ben. Benji volgt ook graag zijn zusje. Hij is wat afwachtender dan zijn zusje.
Pebbles staat ook altijd gelijk te springen als ik zeg we gaan een plasje doen en Benji daarentegen rekt zich eerst dan nog uit en je ziet hem denk, vooruit dan maar ik kom er zo aan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Pebbles en Benji houden de baas in de gaten in een vreemde omgeving maar gaan wel hun gang.

Gedrag aan de lijn:

Pebbels en Benji lopen rustig aan de lijn.
Aan de riem blaft Benji naar andere honden. Hij is ontzettend beschermend naar zijn zus. Hij is dan een echte stoere macho. Vooral als ze loops is dan is hij helemaal beschermend. Benji is gecastreerd. Als Benji losloopt dan vertoont hij dit gedrag veel minder, hij gaat dan wel kijken.
In het donker vindt hij het buiten vaak spannend en blijft dan dicht bij mij in de buurt.

Gedrag tijdens het loslopen:

Kan goed loslopen. Luistert dan goed. Hij houdt je in de gaten. Als Pebbles schrikt van een grote hond die op haar afkomt, dan neemt Benji de beschermende rol op en blaft dan naar de andere honden, maar valt ze niet aan. Als de honden dichtbij komen en hij merkt dat ze niks doen dan gaat hij zijn gang. Hij speelt ook wel is met andere honden.

Gedrag naar andere honden:

In huis kunnen ze prima met andere honden overweg, al moeten ze soms even wennen, dat gaat meestal vrij snel.

Buiten huis kan vooral Benji blaffen naar andere honden dit komt voornamelijk omdat hij Pebbles wil beschermen, lopen ze los dan is het minder en gaan ze wel meteen kijken bij de andere honden.

Gedrag naar katten:

Benji reageert niet echt op poezen. Ik heb een buitenpoes die geregeld binnenkomt en dat gaat prima. Vogels in huis zijn ook geen probleem.

Ook eendjes gaat hij niet achteraan, wel is hij nieuwsgierig en wil hij dicht bij ze komen om te snuffelen maar zal ze nooit achternagaan of bijten.

Gedrag naar kinderen:

Zowel met bekende en onbekende kinderen erg enthousiast. Maar als ik hier iets van zeg dat laat hij de kinderen ook gewoon met rust.

Gedrag naar onbekende mensen:

Overdag reageert hij op iedereen enthousiast en wil dan geaaid worden. In de avond, vooral als het donker is, dan is hij erg waaks en vindt hij vreemden snel eng en wil dan wel eens blaffen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Vrij rustig, gaat slapen of gaat spelen met Pebbles.

Gedrag in de auto:

Pebbles en Benji kunnen goed tegen auto rijden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Benji volgt meestal het voorbeeld van zijn zus Pebbles.
In de zomer liggen ze veel samen buiten op de loungebank. Verder spelen ze graag met een bal of andere speeltjes. Ik heb een knoopkleed waar je snoepjes in kan verstoppen, ook dat vinden ze erg leuk, ze zijn gek op ijsblokjes.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Geen bijzonderheden.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Leusden
Reden van herplaatsing: Sinds januari 2021 is mijn jongste dochter het huis uit gegaan, we zorgden samen voor de hondjes. Sinds ze uit huis is komt ze weinig voor de hondjes zorgen waardoor ze veel alleen zijn. Ik heb dit kunnen oplossen door een oppas te regelen voor maandag t/m dinsdag, maar dat is helaas niet voldoende. Doordat ik de zorg nu ‘alleen’ heb zijn ze te vaak alleen thuis. Ik ga om 6:30 de deur uit en kom 's avonds tussen 16:30 en 17:30 thuis in de tussen tijd zijn ze dus alleen. Ik werk 5 dagen in de week. Ik merk aan ze dat ze aandacht te kort komen.
De keuze om afstand van ze te nemen is niet makkelijk maar soms moet je kiezen voor de beste oplossing voor je dier en niet voor jezelf.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Benji (en Pebbles)
Ras: Boomer
Schofthoogte/Gewicht: 9,5 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 15-08-2017
Laatste inenting: 14-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: Benji heeft vette haren en een vettige huid. Hij wordt iedere 2 weken gewassen met een speciale shampoo op basis van eucalyptus. Daarna droog ik hem met een waterblazer (speciale föhn voor honden) Hij vindt het niet leuk en hij is blij als hij klaar is. Je ziet het goed aan hem als zijn haren en huid weer te vet zijn. Voor de zomer laat ik de vacht wat korter.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel