Pebbles (en Benji) (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Pebbles en Benji worden alleen samen geplaatst op een nieuw adres.
Meer info over Benji: https://hhin.nl/component/hhin/hond/4327.html

Gedrag in huis:

Pebbles (bruin) & Benji (zwart/wit) haar broertje zijn sociale hondjes die graag bij je liggen en samen met elkaar spelen. Ze zijn onafscheidelijk en doen veel samen. Pebbles ligt graag bij je in de buurt, maar kan ook een plekje alleen opzoeken om lekker te slapen. Ze ligt ook graag samen met Benji in een klein mandje. Of ze ligt ook graag in de grote mand waar ze dan uitgestrekt in kan liggen.
Pebbles is wat brutaler en dat laat ze soms ook merken aan haar broertje. Pebbles staat ook altijd gelijk te springen als ik zeg we gaan een plasje doen en Benji daarentegen rekt zich eerst dan nog uit en je ziet hem denk, vooruit dan maar ik kom er zo aan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Pebbles en Benji houden de baas in de gaten in een vreemde omgeving maar gaan wel hun gang.

Gedrag aan de lijn:

Pebbels en Benji lopen rustig aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Pebbles en Benji kunnen goed loslopen en luisteren goed. Pebbles kan wel erg schrikken van andere grote honden als die op haar af komen, en kan er dan wel vandoor gaan en niet meer luisteren. Benji neemt meestal de beschermende rol op zich blaft naar andere honden maar valt ze niet aan, komen de honden dicht bij en merkt hij dat ze niks doen gaat hij zijn gang.

Gedrag naar andere honden:

In huis kunnen Pebbles en Benji allebei prima met andere honden overweg, al moeten ze soms even wennen, dat gaat meestal vrij snel.

Gedrag naar katten:

Pebbles en haar broertje reageren niet echt op poezen. Ik heb een buitenpoes die geregeld binnen komt en dat gaat prima.
Buiten kijken ze niet naar andere poezen en gaan er ook niet achteraan.
Ze gaan ook niet achter de eendjes aan. Pebbles alsook Benji zijn nieuwsgierig en willen dicht bij ze komen om te snuffelen maar zullen ze nooit achterna gaan of bijten. Vogels in huis zijn ook geen probleem.

Gedrag naar kinderen:

Zowel met bekende en onbekende kinderen erg enthousiast. Maar als ik hier iets van zeg dat laat hij de kinderen ook gewoon met rust.

Gedrag naar onbekende mensen:

Overdag reageert hij op iedereen enthousiast en wil dan geaaid worden. In de avond, vooral als het donker is, dan is hij erg waaks en vindt hij vreemden snel eng en wil dan wel eens blaffen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Vrij rustig, gaat slapen of gaat spelen met Benji.

Gedrag in de auto:

Pebbles en Benji kunnen goed tegen auto rijden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Pebbles ligt graag buiten in de zon, in de zomer liggen ze veel buiten op de loungebank. Verder Spelen ze graag met een bal of andere speeltjes. Ik heb een knoopkleed waar je snoepjes in kan verstoppen, ook dat vinden ze erg leuk, ze zijn gek op ijsblokjes.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Geen bijzonderheden.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Leusden
Reden van herplaatsing: Sinds januari 2021 is mijn jongste dochter het huis uit gegaan, we zorgden samen voor de hondjes. Sinds ze uit huis is komt ze weinig voor de hondjes zorgen waardoor ze veel alleen zijn. Ik heb dit kunnen oplossen door een oppas te regelen voor maandag t/m dinsdag, maar dat is helaas niet voldoende. Doordat ik de zorg nu ‘alleen’ heb zijn ze te vaak alleen thuis. Ik ga om 6:30 de deur uit en kom 's avonds tussen 16:30 en 17:30 thuis in de tussen tijd zijn ze dus alleen. Ik werk 5 dagen in de week. Ik merk aan ze dat ze aandacht te kort komen.
De keuze om afstand van ze te nemen is niet makkelijk maar soms moet je kiezen voor de beste oplossing voor je dier en niet voor jezelf.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Pebbles (en Benji)
Ras: Boomer
Schofthoogte/Gewicht: 7,9 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 15-08-2017
Laatste inenting: 14-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel