Harry   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Harry is (mits genoeg uit geweest) binnen rustig. Hij is graag bij je in de buurt, erg aanhankelijk, ligt gezellig op de bank en is een enorme knuffelhond. Hij speelt binnen graag met zijn Kong.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Zolang wij bij hem zijn, is hij rustig.

Gedrag aan de lijn:

In het begin van de wandeling trekt hij, dat wordt later minder. Aan de lijn valt hij regelmatig uit naar grotere honden en helemaal als ze te dichtbij komen. Bij kleinere of even grote honden gebeurt dit niet.

Gedrag tijdens het loslopen:

Harry is energiek, speels, rent graag, maar hij luistert goed. Meestal komt hij na een keer roepen meteen. Hij zal nooit weglopen. Ook als hij losloopt valt hij soms uit naar grotere honden, dus hier moet je wel alert op zijn. Als er veel ruimte is (zoals op het strand) gaat het beter.
Verder wil Harry graag achter zijn tennisbal aanrennen en is hij erg energiek. Hij speelt ook in het water, maar is geen zwemmer. Soms speelt hij met andere honden maar dan moet hij de honden wel kennen.

Gedrag naar andere honden:

Binnenshuis gedraagt hij zich rustig met andere honden. Dit zijn dan ook honden die hij kent. Buitenshuis zijn kleine honden geen probleem, maar hij wil wel regelmatig uitvallen (grommen en grauwen) naar grotere honden. Volgens ons en de door ons ingeschakelde gedragstherapeut komt dit door onzekerheid.

Gedrag naar katten:

Met katten binnenshuis hebben we geen ervaring. Buitenshuis wil hij er direct achteraan. Er is in het verleden een vechtpartij met de kat van de buren geweest. Zijn opengekrabde neus heeft hem niet geleerd om afstand te houden. Hij duldt ook geen katten in onze tuin.

Gedrag naar kinderen:

Kinderen zijn geen probleem. We hebben een kleinzoon van 3,5 jaar waarmee Harry dikke vrienden is. Bij de begroeting is Harry soms iets te enthousiast en wil hij springen. Hij is graag bij het kind in de buurt, ze spelen samen met Harry's bal. Harry laat zich graag aaien en het kind mag ook aan de spullen van de hond komen. Koekjes pakt hij heel voorzichtig aan.
Met vreemde kinderen is Harry afwachtend. Als hij rustig benaderd wordt, laat hij zich aaien. Als hij ze eenmaal kent, gaat het prima.

Gedrag naar onbekende mensen:

Voorzichtig en afwachtend. Als je hem even met rust laat, gaat het prima. Als hij je eenmaal kent, word je rustig begroet.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij gaat blaffen en huilen als een wolf. We weten van het meekijken via een webcam dat hij erg onrustig is en heen en weer gaat drentelen. Hij begint hiermee zodra de deur dicht gaat en stopt pas als we terug komen. Met de Jack Russell van mijn moeder en met onze vorige Jack Russell kan/kon hij wel alleen zijn. Dan laat hij dit gedrag niet zien.

Gedrag in de auto:

Harry gaat graag mee in de auto. Hij zit rustig in de kofferbak en hangt af en toe met zijn voorpoten over de achterbank om lekker naar buiten te kijken.
Bij onze zoon mag hij op de voorstoel zitten, maar dit gaat alleen goed als de ruitenwissers niet aanstaan. Als de ruitenwissers aanstaan wil Harry daar achteraan gaan. Van ons mag Harry niet voorin zitten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Naar buiten! Heel hard achter zijn tennisbal aanrennen, zo nu en dan een gat graven. Hij wordt blij van naar het bos of strand gaan. Hij kan mee in een fietskar.
Binnen speelt hij graag met zijn Kong of met een lege doos met hondensnoepjes.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Harry heeft serieus problemen met alleen thuis zijn en vindt groter honden vaak spannend, waardoor hij uitvalt.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 19-10-2021
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Leusden
Reden van herplaatsing: Het grootste probleem voor ons is dat Harry niet alleen kan zijn. Er zijn twee dagen in de week dat Harry alleen thuis zou moeten zijn, omdat we dan allebei de hele dag werken. Dit kan hij niet aan. Toen we Harry kochten hadden we een Jack Russel (Billy), waar Harry het prima mee kon vinden. De problemen zijn 2 jaar geleden begonnen toen Billy op 11 jarige leeftijd overleed. Vanaf die tijd kon Harry niet meer alleen zijn en is zijn uitvalgedrag begonnen. We hebben een gedragstherapeut ingeschakeld en dit heeft verbetering gebracht, maar niet voldoende.
Mijn moeder zorgt nu 2 dagen in de week voor Harry, maar zij is bijna 80, dus dit is geen structurele oplossing. We hebben er heel lang over nagedacht, maar we kunnen dit niet oplossen.
Onze situatie is veranderd omdat we door onze ouder wordende ouders en ziekte in onze familie voor verschillende mensen mantelzorgen, waardoor we ook vaker onverwacht weg moeten.
We merken aan Harry dat hij niet lekker in zijn vel zit en gunnen hem beter. Wij kunnen hem niet meer de tijd en aandacht geven die hij verdient.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Harry
Ras: Jack Russel x (waarschijnlijk?) Beagle
Schofthoogte/Gewicht: 33 cm / 12 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 07-12-2016
Laatste inenting: 12-02-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel