Joep (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Joep is een grote knuffelkont die het liefste bij je voeten ligt. Hij is verder heel rustig en slaapt veel. Als de deurbel gaat is hij vol enthousiasme bij mensen die hij kent.
Joep ligt graag buiten met de katten in de zon. Hij is een echte zonaanbidder.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Als we bijvoorbeeld bij mensen op bezoek gaan dan is hij onderzoekend, zenuwachtig, maar ook nieuwsgierig en rent op-en-neer met zijn staart in een krul en is verder gericht op mij. Na een tijdje is hij weer zichzelf maar wel alert.

Gedrag aan de lijn:

Hij kan in het begin trekken aan de riem maar na zijn grote boodschap dimt dit in. Ik maak zelf aan het begin van de wandeling gebruik van een halti omdat hij hard kan trekken als hij een kat ziet. Hij gaat hier dan met een noodvaart op af en is dan erg sterk. Halverwege doe ik de halti af en dan heeft hij alleen nog een halsband en een lange riem (geen flex) aan. Je moet wel zelf de hele tijd alert blijven.
* HHIN raadt het gebruik van een halti af.

Gedrag tijdens het loslopen:

Joep laat ik alleen af en toe los op een veilig omheind veldje en als hij los is dan rent hij alle kanten op. Na een half uur razen is het goed voor hem geweest. Hij luistert als ik hem op het veld roep hier te komen.

Gedrag naar andere honden:

Hij is enorm nieuwsgierig en wilt graag naar andere honden toe. Hij wil dan snuffelen en kennismaken. Hij heeft nog nooit iets kwaads gedaan. Nooit aangevallen of gevochten met een andere hond. Het enige wat hij altijd doet is een heel enthousiast grommetje maken wat bij sommige mensen soms als dreigend over komt maar dat is het niet. Hij is bang voor kleine honden. Waarschijnlijk omdat ze vaak blaffen.

Gedrag naar katten:

Wij hebben zelf 2 katten in huis gaat uitstekend.
Buiten wil hij erachteraan.

Gedrag naar kinderen:

Joep kan met kleine kinderen, maar hij is té wild en onstuimig. Ik wil Joep ook alleen plaatsen bij mensen die kinderen hebben die ouder dan 12 jaar zijn.

Gedrag naar onbekende mensen:

Mensen die hij niet herkend houdt hij scherp in de gaten, hij vertrouwt het niet. Hij blijft heel alert. Vreemde mensen moet hij aan wennen maar met een goede aanpak is hij je beste vriend.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan heel goed alleen zijn. Hij ligt dan heel vredig.

Gedrag in de auto:

Blij.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Joep houdt van rennen, knuffelen, wandelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Als je op de kop aait of jij komt op hem af. Laat hem naar jou komen.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Joep
Ras: Am. Bully
Schofthoogte/Gewicht: -
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 08-06-2018
Laatste inenting: -
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: HD. Dit is vastgesteld door een dierenarts. Op dit moment heeft hij er geen last van en hoeft het verder niet behandeld te worden.
Speciaal voer: Ja enkel eend i.v.m. allergie.

Joep had last van diarree, huidklachten en sinds we zijn overgestapt op voer op basis van eend heeft hij geen last meer.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja