Koda ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Koda komt graag op schoot liggen en komt naar je toe om geknuffeld te worden. Hij is meestal rustig en slaapt veel. Spelen doet hij ook graag met o.a. zijn knuffels of speeltjes met een piepertje erin. Zijn avondeten krijgt hij vaak in een puzzel aangereikt. Hij is hier dan lekker zoet mee. Koda is een intelligent hondje.

Hij slaapt in zijn eigen kamer in een mandje, het liefste onder een dekentje. Toen we hem net in huis hadden, was hij bij de oude eigenaar gewend om heel vroeg op te staan, hij liet altijd goed merken als hij wakker was door een hoog piepend geluidje. Dit doet hij inmiddels niet meer. We hebben hem toen in bed meegenomen maar dat hoeft nu niet meer. Hij is nu ouder geworden en aan ons ritme gewend en kan ook langer slapen.

Hij kan alert op geluiden van buiten reageren en dan blaffen. Als iemand voorbij het huis loopt dan blaft hij even maar als iemand in de buurt van ons huis blijft staan dan blaft hij wat langer. Als ik tegen hem zeg “stil” dan stopt hij of ik geef een klopje op de deur als hij in de andere kamer zit. Wat goed helpt is als ik de radio met relaxte muziek aanzet.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Over het algemeen is hij nieuwsgierig, vindt alles leuk, onderzoekend en is vriendelijk.
Hij is een keer mee geweest naar onze dochter dat vond hij leuk. Zij heeft katten en was ook nieuwsgierig naar de katten toe. Of een bezoek aan een dierenwinkel vindt hij ook leuk, hij gaat daar dan lekker snuffelen.
Nieuwe wandelgebieden vindt hij prima.

Gedrag aan de lijn:

Kan trekken aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ik laat hem niet loslopen op straat, maar hij kan wel los in een veilige omgeving. Koda luistert dan goed en gaat ook niet te ver weg. Hij wil ook nog wel is achter katten of eenden aangaan. Houdt van graven naar muisjes, mollen.

Gedrag naar andere honden:

Binnenshuis; Teven gaat prima, reuen gaat moeilijker, behalve gecastreerde, evenwichtige, oudere reuen.
Buitenshuis; Als Koda alleen is dan gaat hij heel goed samen met andere honden. Hij loopt er gewoon omheen, geeft het aan als ze te opdringerig zijn en als hij er geen zin meer in heeft. Hij is over het algemeen vriendelijk, nieuwsgierig en voorzichtig in zijn benadering.

Gedrag naar katten:

Nieuwsgierig als de kat niet bang is, hij zou deze misschien wel gaan accepteren.
Hij is een keer mee geweest naar mijn dochter die heeft katten en hij was toen heel nieuwsgierig.
Als hij buiten katten ziet wil hij er wel is achteraan gaan.

Gedrag naar kinderen:

In de buurt heb ik gezien dat hij graag naar kindjes wil gaan maar hij vond kinderen van 8 en 9 jaar oud wat spannend.

Gedrag naar onbekende mensen:

Vriendelijk, enthousiast, komt lekker op schoot zitten.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gaat slapen, is rustig, radio aan helpt hem om niet op geluiden van buiten te reageren.

Gedrag in de auto:

Zit in de bench. Hij is verder rustig en gaat slapen. Onderweg naar een uitlaatplek kan hij soms even gaan blaffen uit enthousiasme. Op vakantie, slaapt hij rustig in de bench in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Verstoppertje met knuffels, knuffels uitpakken, puzzels oplossen om brokjes te zoeken, samen wandelen, snuffelen, holletjes onderweg uitgraven, graaft niet in de tuin.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Koda is gewend met andere honden te leven. Sinds de jongste 8 maanden oud is begon Koda hem opeens uit het niets aan te vallen. Ze hadden steeds korte incidenten met elkaar en ik heb ze steeds uit elkaar moeten halen. Beide honden zijn inmiddels gecastreerd. Ik heb Koda nu op een aparte kamer in huis gezet, omdat het niet meer samen gaat en ik ben erg bang dat het een keer echt fout gaat. Er zijn 2 gedragsdeskundigen bij ons in huis geweest en hebben hier ook niet kunnen helpen. Koda gaat met de andere 2 teefjes die in huis zijn goed maar hij heeft wel moeite om de aandacht met ons te delen met de andere honden. Hij gaat dan wat “bazig” doen naar de andere honden. Ook heeft hij moeite met het delen van knuffels met onze andere honden.

Wij geven Koda geen bot meer want dat is een obsessie voor hem. Hij eet het niet maar hij gaat het dan wel begraven, bewaken en verplaatst het steeds. Als hij weer een nieuw plekje heeft dan gaat hij er op liggen. Hij heeft dan geen rust meer en slaapt daardoor ook niet.

Koda wil ontsnappen als de mogelijkheid er is. Glipt snel tussen je benen door de deur als je niet oplet. De tuin moet ook echt veilig omheind zijn.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 28-11-2021
Woonplaats eigenaar: Noord Holland, West Graftdijk
Reden van herplaatsing: Toen Koda bij ons kwam hadden wij 3 honden; een oude Stabij reu, een kleine teef Jack Russel en een Roemeense zwerfhond teef. De reu moesten we laten inslapen vorig jaar november, 8 weken later vond ik een stabij pup, wilde graag de roedel weer compleet maken. Dat ging in het begin goed totdat de pup zijn hormonen kreeg. Koda accepteerde hem niet meer en ging het gevecht aan. We hebben hem laten castreren en apart gehouden van de andere honden. Wel weer geprobeerd bij elkaar te doen met wandelen, lukte niet. Andere reu is nu ook gecastreerd, toch gaat het niet meer. Koda accepteert hem niet en kan de aandacht van mij niet delen, helaas want het is een schat van een hondje.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Koda ^
Ras: Dwergpincher x Jack Russel
Schofthoogte/Gewicht: 5,3 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 18-03-2019
Laatste inenting: 01-10-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Niet per se nodig