Coco ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Coco is een enthousiaste hond en houdt erg van aandacht. Ze begroet iedereen enthousiast en zal na een tijdje ergens een plekje zoeken om te gaan liggen. Als er iets gebeurt is ze erg geïnteresseerd en gaat ze meteen kijken wat er aan de hand is. Qua karakter is Coco een enthousiaste en actieve hond.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onderzoekend en geïnteresseerd.

Gedrag aan de lijn:

Als Coco gewend is en goed in haar vel zit dan is ze goed te sturen aan de lijn. Bij ons is Coco gewend aan 2 woonadressen. Deze wisseling doet haar geen goed en dit merk je ook terug in haar gedrag aan de lijn. In het begin heeft ze altijd weer de neiging om in de lijn te gaan bijten. Na 3 dagen wordt dit vaak weer minder. Coco is heel leergierig en slim. Als je met haar oefent dan kan ze volgzaam zijn aan de lijn en trekt dan niet tot nauwelijks. Maar bij stress of onvoldoende training is ze geneigd aan de riem te trekken en/of in de riem te bijten.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze gaat dan lekker op pad en speelt erg graag met andere honden. Als je een tennisbal mee hebt is ze daar 100% op gefocust.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis onbekend.
Buitenhuis speelt ze erg graag met andere honden, ze is erg sociaal. Als ze een bal heeft dan kan ze wel erg beschermend naar de bal zijn en dan andere honden op afstand houden.
In Texel gaat ze weleens naar een hondenopvang. Daar lopen er per keer maximaal 10 honden rond. Ze heeft het daar erg naar haar zin en gaat goed met andere honden om.

Gedrag naar katten:

Onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Coco is erg sociaal en enthousiast en zo benaderd ze de meeste mensen ook. Dit kan bij kinderen lastig zijn. Coco springt dan en dat kan aardig intimiderend zijn.

Gedrag naar onbekende mensen:

Sociaal en enthousiast. Ze zal niet naar ze blaffen, maar wel springen en actief om aandacht vragen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Geen probleem. Ze ligt dan in de bench en kan dat prima een paar uur volhouden. We maken gebruik van de bench omdat ze dit zo gewend is, dus meer uit gewoonte. Ze heeft nooit echt sloopgedrag vertoond.

Gedrag in de auto:

Geen probleem.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Coco houdt enorm van aandacht en wil graag geaaid worden. Verder speelt ze het liefst de hele dag met een bal.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Coco heeft zich een aantal keer agressief gedragen (grommen, ontblote tanden, gebolde rug) wanneer iemand een bal/ speeltje/ voorwerp uit haar bek probeert te pakken of wanneer ze zich in het nauw gedreven voelt. Dit maakt haar minder geschikt in combinatie met jonge kinderen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-11-2021
Woonplaats eigenaar: Noord-Holland, Amsterdam
Reden van herplaatsing: Voor Coco hebben we ook een Hovawart gehad. Deze hond hebben we met onze familie gedeeld. Dat wil zeggen: ze was het grootste deel van de week bij de ouders (60+, wonend op Texel) en zeer regelmatig bij hun zoon of dochter (30+, wonend in Amsterdam) (met kinderen van 3 en 5).

Dat was ook de insteek voor Coco en zo hebben we haar ook vanaf het begin opgevoed (deels op Texel, deels in Amsterdam). Inmiddels is gebleken dat het karakter van Coco zich hier niet goed voor leent. Coco heeft behoefte aan één duidelijke baas en één plek waar ze vast leeft. Waar uit blijkt dat ze hier behoefte aan heeft is dat als ze langere tijd bij één van ons is en op dezelfde plek, ze goed luistert en zich goed gedraagt. Wanneer ze te vaak van plek moet ruilen ontstaat er telkens weer onrust en zie je negatieve gedragingen weer naar bovenkomen. Dit resulteert erin dat ze, zoals hierboven beschreven, agressief kan reageren. Wij kunnen haar vanwege ons werk haar niet deze continuïteit bieden en vinden het agressieve gedrag een te groot risico met de kinderen. Ze heeft zich nog nooit agressief gedragen richting de kinderen, maar we durven het risico niet te nemen dat dit ooit wel zou gebeuren.

Het is daarom met pijn in ons hart dat we met elkaar hebben besloten een nieuwe plek voor Coco te vinden.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Coco ^
Ras: Hovawart
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 29 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 21-06-2020
Laatste inenting: 23-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja