Bailey (Border collie)^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Bailey vindt het fijn om aandacht te krijgen. Dit kan zijn in de vorm van spel, maar ze vindt het ook fijn om lekker bij je op de bank op schoot te komen liggen. Het is een grote schoothond.
In de avond lijkt ze altijd weer maximaal energie te hebben. Ze kan je op momenten echt gehypnotiseerd aankijken van "Kom op, laten we wat gaan doen".

Gedrag in een vreemde omgeving:

Bailey is angstig in een omgeving die ze niet kent en gaat dan in de weerstand. Buiten huis kent ze nodige angsten waardoor ze op slot kan slaan tijdens een wandeling. Dit maakt haar geen geschikte hond om overal mee naartoe te nemen.

Gedrag aan de lijn:

Bailey vindt het niet fijn om aan de lijn mee te lopen. Ook het aanlijnen vindt ze niet altijd fijn, mogelijk komt dit doordat ik door fysieke gezondheidsproblemen wat tril met mijn handen. Je ziet aan haar houding als ze niet aangelijnd wil worden. Ze loopt dan ook vaak weg. En soms bijt ze puur uit angst. Dit laatste doet ze eigenlijk nooit bij mijn partner.
Buiten met wandelen luistert ze goed naar aanwijzingen. Weet welke route we wandelen. Echter als je een andere afslag neemt dan gaat de rem erop.
Als het donker of schemer is dan wil ze niet. Hooguit naar overkant en weer terug.

Bailey vindt loslopen in een voor haar veilige en vertrouwde omgeving het fijnste.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bailey wordt helemaal blij van loslopen en kan dan goed luisteren (in een bekende omgeving). We doen ook regelmatig met haar apporteren, dan is ze helemaal in haar element.
Het loslopen dient wel gedaan te worden in een veilige omgeving. Als ze ergens van schrikt (harde geluiden van een brommer of een knal van vuurwerk) dan wil ze zo snel mogelijk naar huis. Gelukkig loopt ze bij ons dan altijd wel direct naar huis toe, maar het is wel gevaarlijk omdat ze dan dus ook de weg oversteekt.

Gedrag naar andere honden:

Buiten huis reageert Bailey goed op andere honden. Meestal snuffelt ze even en loopt ze dan weer door. Ze zal niet zo snel negatief reageren op andere honden. Ook als we langs de hondenspeeltuin lopen dan ziet en hoort ze andere honden spelen en blaffen, dan gaat ze even bij het hek snuffelen en daarna loopt ze ook weer verder. Bailey is meer een mensenhond, dus als we iemand met een hond tegenkomen dan zal ze eerder naar de eigenaar toegaan voor aandacht dan echt naar de hond toegaan.

In huis leeft ze nu samen met een teckel. Dit gaat grotendeels prima samen, maar ze kan wel jaloers worden als de andere hond aandacht krijgt. Ook wil ze liever niet dat de andere hond aan haar bal of eten komt.

Gedrag naar katten:

Wil katten najagen.

Gedrag naar kinderen:

Dit gaat goed. Mijn jongste dochter was 11 jaar oud toen Bailey bij ons kwam en dit ging altijd goed samen. Bailey is dol op aandacht, dus ze is alleen maar blij met de extra aandacht die ze kan krijgen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bailey is echt een mensenhond. Ze wil graag aangehaald worden en denkt dat visite voor haar op bezoek komt.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bailey kan goed alleen thuis zijn.

Ook de nachten gaan goed. Dan slaapt ze rustig.

Gedrag in de auto:

Bailey vindt autorijden leuk. Ze gaat weleens mee naar mijn ouders. Ze weet het altijd precies als we daar naartoe gaan. Je hoeft haar maar te roepen en ze zit zo in de auto. Ook gaan we met de auto naar de dierenarts toe. Ze heeft ook geen angsten voor de dierenarts.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Mijn man heeft voorheen schaapsdrijven en behendigheid met Bailey gedaan. Hij deed van alles met haar.
Bailey speelt daarnaast graag met de bal, houdt van rennen, kroelen en fysieke spelletjes.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Bailey houdt niet van donker, vuurwerk en onweer (omgevingsgeluiden). Ze wordt dan angstig.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-11-2021
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Rotterdam
Reden van herplaatsing: Bailey heeft heel veel aandacht en actie nodig. Bailey is de hond van mijn overleden partner. Ik heb een beperking en kan haar niet geven wat zij nodig heeft.

Bailey zal het beste gedijen op een plek waar ze veel ruimte tot haar beschikking heeft, waar ze niet steeds geconfronteerd wordt met haar angsten buiten huis. Bij mensen die haar sociale karakter naar mensen toe kunnen waarderen en die haar de aandacht en uitdaging kan geven die ze nodig heeft.
Als ze bij mensen komt waarbij ze niet standaard meerdere keren per dag uitgelaten hoeft te worden, maar wel haar energie kwijt kan op het terrein en in de interactie met de mensen, dan zullen mensen een fijne hond hebben aan Bailey.
Vergoeding: 0
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bailey (Border collie)^
Ras: Border Collie
Schofthoogte/Gewicht: 22 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 01-09-2014
Laatste inenting: 26-08-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: OHRA
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: Bailey krijgt brokken van Royal Canin. Dat werkt het beste qua ontlasting.
Medicatie: Bailey krijgt op dit moment Apoquel tegen jeukklachten. Bailey heeft namelijk momenten waarop ze veel aan het poten gaat likken/knagen. Met de medicatie lijkt het iets verbeterd.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja