Noor ^ (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Noor is een hele lieve hond. Ze ligt graag op haar kussen, op de bank of op de grond. Ze vindt spelen met een balletje, kong of flostouw heel leuk vooral als je even met haar meedoet en daarna gaat ze zelf spelen.

Noor is bij ons gekomen toen ze 12 weken oud was, en is vanaf het begin af aan overal met ons mee naar toe gegaan en hebben veel puppy trainingen met haar gedaan.

Ze is energiek maar heeft ook veel aandacht nodig. Op dit moment heeft ze veel moeite om haar rust te pakken. Ze kan erg alert zijn en in huis soms angstig reageren op bepaalde geluiden.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Ze houdt ons goed in de gaten en is dan graag dichtbij de vertrouwde mensen. Ze is niet waaks in een vreemde omgeving.

Gedrag aan de lijn:

Noor loopt netjes aan de lijn. Als het donker is dan ervaart ze buiten ook wat angst en kan gaan blaffen naar andere honden. Ik zorg er dan voor dat ik de riem strakker houdt, dan is ze minder angstig en reageert ze minder.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als Noor los loopt dan houdt ze je in de gaten. Zodra je haar roept komt ze meestal gelijk, alleen heel af en toe heeft ze een eigen willetje en komt dan niet gelijk naar je toe.
Ze vindt het leuk om in een weiland te rennen en vermaakt zich zelf dan goed. Ze speelt ook graag met andere honden.

Gedrag naar andere honden:

Noor gaat altijd goed samen met andere honden. Ze reageert onderdanig naar andere honden toe. Als het donker is en Noor is aan de riem dan kan ze wat angstig naar andere honden reageren. Overdag gaat het beter aan de riem als ze andere honden ziet en snuffelt dan ook aan andere honden.
In huis komt er bij ons altijd een hond die ze al kent vanaf jongs af aan en dat vindt zij heel erg leuk. Alleen opletten met eten; hier kan Noor heel beschermend over zijn. Ze kan dan gaan grommen en blaffen en bijt van zich af.

Gedrag naar katten:

Als zij een kat buitenshuis ziet vindt zij dat interessant en wil ze er graag heen. Ze wil dan graag spelen.
Binnenshuis is het onbekend wat ze met katten doet.

Gedrag naar kinderen:

Zij reageert blij en enthousiast naar zowel bekende als onbekende kinderen. Ze kan soms wat lomp zijn uit enthousiasme. Ze vindt kinderen heel erg leuk, waardoor zij het lastig vindt om ze met rust te laten. Bij ons zoontje zit ze er met haar neus boven op en likt ze hem de hele tijd. Wanneer er een bot/eten ergens ligt kan ze vel blaffen en grommen naar kinderen. Als we buiten lopen met ons zoontje en Noor dan is zij erg beschermend.

Gedrag naar onbekende mensen:

Buitenshuis: Onbekende mensen vindt zij eng en zal ze nooit naar toe gaan. Onbekende mensen kunnen haar niet aaien want dan springt ze weg. Ze blijft op een gepaste afstand kijken.
Binnenshuis: Ze is bang voor onbekende mensen en vindt het moeilijk als die binnen komen, dan kan zij blaffen en grommen. Het helpt haar om een duidelijke instructie te krijgen. Wij houden haar dan altijd bij ons of laten haar op de plaats zitten. Als deze mensen langer blijven, blijft zij alert. Ze schrikt als deze mensen dan weer op staan en gaat dan blaffen.
Als mensen een paar keer op bezoek zijn langs geweest dan is het goed voor Noor.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze kan goed alleen zijn. Bij ons is ze regelmatig 3 a 4 uur alleen. Ze is wel alert wat er om het huis gebeurd. Wanneer ze ergens van schrikt kan het zijn dat zij naar eerste verdieping loopt. Ze is ontzettend blij als je weer thuis komt.

Gedrag in de auto:

Ze kan goed in de auto zitten. Ze vindt alles goed, zolang ze maar bij jou in de buurt is. Ze gaat rustig liggen en slapen als je een lang stuk gaat rijden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Ze is dol op rennen en zwemmen. Dus je maakt haar blij met lange stukken wandelen en soms een plas om in te zwemmen. Ze vindt het ook erg leuk om te spelen met jou of op zoek te gaan naar snoepjes in huis.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Ze is vooral angstig aangelegd waardoor ze veel nabijheid nodig heeft. Daarnaast is ze bang voor de dierenarts. Ze verstijft dan en zoekt geborgenheid bij ons.

Toen Noor een jaar oud was zijn wij naar een ander huis verhuisd en daar was veel onrust ook door de verbouwing en ik werd toen zwanger. Zij is toen opeens heel angstig geworden. Zodra zij een onverwachts geluid in huis hoort dan loopt ze gelijk naar boven. Ons zoontje is nu 10 maanden oud en zij kan vanwege hem haar rust niet pakken en reageert dan angstig op elk geluid. Haar hartslag gaat dan omhoog en ze loopt heen-en-weer in huis.
We hebben gezien dat als Noor bij mijn zus is dat ze haar rust wel pakt en daar niet angstig is. Er is al een gedragsdeskundige geweest en die kan haar gedrag ook niet verklaren.

Status herplaatsing: Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Woonplaats eigenaar: Drenthe, Zuidlaren
Reden van herplaatsing: De combinatie van een baby en haar gevoeligheid is niet goed. Zij wordt angstiger en onrustiger doordat er te veel prikkels zijn in huis. Wij zoeken voor haar een rustig en stabiel huis, bij voorkeur zonder kinderen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Noor ^
Ras: Labradoodle
Schofthoogte/Gewicht: 50 cm / 16,4 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 01-11-2019
Laatste inenting: 05-11-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja