Chester (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Chester is zeer aanhankelijk in huis. Wil het liefst de hele dag geknuffeld worden en op schoot zitten. Tevens vind hij het super leuk om op de bank te liggen. Als het aan hem ligt dan loopt hij de hele dag achter je aan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is hij zeer nieuwsgierig naar alles wat om hem heen gebeurt.

Gedrag aan de lijn:

Trekt enorm hard aan de lijn als je hem zijn gang laat gaan. Dit is vooral bij het begin van de wandeling want dan is hij enorm enthousiast. Bij het pakken van de riem al wordt hij zeer enthousiast en spring hij heen en weer. Als hij buiten andere honden ziet is hij bijna niet te houden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ik heb hem bijna nooit los laten lopen omdat ik in een drukke omgeving woon en hij zeer reactief is naar honden. Op een strandje bij de Waal heeft hij losgelopen en gezwommen. Dit vindt hij super leuk.

Gedrag naar andere honden:

Hij is extreem reactief naar andere honden. Wil met alle geweld naar toe en als hij bij de hond is, laat hij zijn kracht zien door zich groot te maken en of op de andere hond te springen. Diverse gedragstherapeuten gesproken en zij geven aan dat hij bang is van andere honden waardoor hij dit gedrag vertoont. Met training in een honden luwe omgeving zou dit gedrag verbeterd kunnen worden. In mijn omgeving kom ik altijd honden tegen waardoor het wandelen altijd een spannende activiteit is. Beide buren hebben ook honden.

Gedrag naar katten:

Ik heb zelf geen katten maar de vorige eigenaar had katten en wat ik toen zag is dat hij de kat met rust liet. Op straat is hij nieuwsgierig als hij een kat ziet maar negeert het snel weer.

Gedrag naar kinderen:

Gedrag naar kinderen is goed te noemen. Hij is misschien zelf te enthousiast. Als hij aandacht krijgt dan is hij tevreden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Toont interesse in mensen en als ze hem aandacht geven dan spring hij op.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gaat rustig in de bench liggen. Reageert af en toe bij stemmen die dichtbij (straat/tuin) komen. Dan blaft hij twee a drie keer en dat was het.

Gedrag in de auto:

Onrustig in de auto. Blijft alert en gaat niet liggen. Autobench is een aanrader anders blijft hij heen en weer lopen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Snuffel spellen.
Wandelen.
Rennen.
Zwemmen is hij zeer dol op.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Grootste uitdaging betreft zijn reactieve gedrag naar andere honden. Hij is heel sterk en wil dan met alle geweld naar die hond toe. Je moet dus ook sterk zijn om hem tegen te houden. Loslopen heb ik nooit gedurfd. Dit gezien zijn omvang. Corrigeren heeft weinig tot geen zin want dan wordt hij bang en kan het gedrag alleen maar verergerd worden.

Status herplaatsing: Gereserveerd i.v.m. uitblijven van een reactie.
Naam: Chester
Ras: American Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 35 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 02-06-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 29-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Nijmegen
Reden van herplaatsing: Ik heb Chester vanaf april 2021. Vorige eigenaar gaf aan dat hij gezien zijn werk en naderende scheiding hij geen tijd meer had voor hem.

Chester bleek achteraf gezien een andere hond te zijn dan de vorige eigenaar aangaf. Kan zijn dat hij zijn reactief gedrag meer in mijn omgeving laat zien omdat hier veel meer prikkels zijn dan zijn vorige omgeving. Ik had juist de intentie om veel en vaak met hem in het park te gaan wandelen/spelen ed maar dat gaat niet. Op het moment dat hij een hond zie, hoe ver ook dan gaat hij los en heb je geen contact meer met hem. Hij scant continu zijn omgeving om te zien of er een hond aankomt. Het wandelen is op deze manier alleen een stressvolle activiteit geworden.
Vergoeding: 0