Bacio ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Bacio is in huis een hele lieve hond. Hij zit graag bij je, maar als dat niet kan is dat ook goed. Wel loopt hij graag met je mee naar de keuken of naar de tuin, Maar als je zegt dat hij moet blijven zitten doet hij dat ook braaf.

Het is qua karakter echt een terriër. Een volhardend maar erg leuk en lief hondje. Hij vindt het leuk om met zijn knuffel/speeltje/bal te spelen, dit doet hij af en toe en niet heel lang.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving gaat voelt Bacio zich als een vis in het water. Hij gaat graag op onderzoek uit en voelt zich snel op zijn gemak. Bacio is ook zijn hele leven al gewend om mee te gaan als we ergens naartoe gaan. Hij is daarin heel gemakkelijk. Als het ritme van de dag er net even wat anders uitziet dan normaal dan reageert hij hier ook heel flexibel op. Wat dat betreft een heel gemakkelijk hondje.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn loopt Bacio braaf mee. Als je wil dat hij naast je blijft lopen doet hij dat, maar hij kan ook goed aan de lange (uitschuif) lijn lopen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bacio kan goed loslopen. Hij blijft braaf op de stoep lopen en is nog nooit weggelopen. Ook blijft hij bij jou in de buurt lopen en houdt hij je in de gaten.

Gedrag naar andere honden:

Als we andere honden tegenkomen terwijl hij losloopt doet hij daar niet zo veel mee, hij loopt liever door en doet zijn eigen ding.

Als we andere honden aan de lijn tegenkomen is hij vaak wel wat nieuwsgieriger en wil hij erg graag naar toe. Als we een hond tegenkomen die jong en speels is óf hoog in de energie zit, vindt Bacio dat niet prettig en kiest hij de aanval. Aangezien het een kleine hond is stelt dat niet zoveel voor, maar ik probeer dit te voorkomen door hem als ik dit zie hem al naast mij te laten lopen. Dan is hij rustig en loopt hij gewoon naast je langs de andere hond. Hierin merk je dat hij een jaartje ouder wordt en hij hierin makkelijker is geworden.

Gedrag naar katten:

Katten buitenshuis gaat hij wel achterna als die wegrennen, maar komt altijd terug. Als de katten buitenshuis stil blijven zitten loopt hij er met een grote boog omheen.

In huis heb ik niet veel meegemaakt, maar die keren dat dit wel het geval was ging dat goed.

Gedrag naar kinderen:

Bacio is lief naar bekende en onbekende kinderen.

Wel willen kinderen hem vaak bij zijn staart aaien. Kinderen zullen moeten leren dat Bacio dit liever niet heeft gezien dit een gevoelige plek is bij hem kan hij dat minder prettig vinden, maar hij zal niet bijten, hooguit waarschuwen als dit te vaak gebeurd.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bacio is prima naar andere mensen. Hij kan het met iedereen wel vinden. Het is geen hondje dat op straat mensen, kinderen en andere honden uitgebreid gedag zegt. In huis is hij nieuwsgieriger en komt hij altijd wel even een knuffel halen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bacio kan goed alleen thuis zijn, zover ik merk slaapt hij dan voornamelijk. Helemaal leuk als hij op een plek kan slapen waar hij lekker naar buiten kan kijken, zoals de vensterbank.

Gedrag in de auto:

Bacio is in de auto rustig. Hij zit graag op de passagiersstoel (minder gewent om op de grond te zitten). Maar hij is veel in de auto mee geweest, erg gezellig.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bacio vindt alles wel leuk. Wandelen, even met een speeltje of je hand spelen, knuffelen, mee gaan op pad etc.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Bacio heeft moeite dat er meerdere mensen in huis wonen (in zijn roedel) en wil dan ook graag iedereen bij elkaar houden. Hij staat dan gewoon de hele tijd aan. Continue alert en waakzaam. De onrust in hem is dan groot. Als je alleen bent is er niks aan de hand.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-11-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Bacio heeft de eerste 11 jaar van zijn leven alleen met mij gewoond. Hier heb ik Bacio ervaren als een hele lieve, gezellig, rustige en vrolijke hond. Sinds mijn relatie en helemaal sinds de komst van onze dochter is Bacio erg waaks geworden. Hij is hierbij onrustig in huis en blaft veel.

Op het moment is hij regelmatig bij mijn moeder (die alleen woont) en dan is hij weer helemaal de 'oude'.

Gezien hij bij ons thuis alleen maar onrustiger wordt en ik hem dit onrustige leven niet gun zoek ik een ander baasje. Voorwaarde is dat hij naar iemand gaat die alleen woont (zonder kinderen of relaties en die dat ook niet gaat krijgen, bij voorkeur ook zonder andere honden) en alleen naar een goed nieuw thuis waar hij zijn laatste jaren lekker vertroeteld kan worden.

Bacio is gezien zijn leeftijd nog erg fit. Wil je korte wandelingen met hem maken is dat prima, maar wil je 1,5 uur met hem lopen dan is dat ook zeker nog mogelijk bij hem.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bacio ^
Ras: Cairn Terriër x Chihuahua
Schofthoogte/Gewicht: 6 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 17-03-2008
Laatste inenting: -
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: Heeft zonder pijnstillers soms wat last van zijn rug aan het einde bij zijn staart. Er is medisch niets te vinden. Hij heeft dit al 10 jaar, maar loopt er nog super mee.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: Metacam, kosten +/- € 50,- per jaar.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Ja
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel