Charlie ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Charlie is een slimme hond die graag bij je in de buurt is en dingen met je onderneemt. Vindt het leuk om denkspelletjes met je te doen, maar kan ook rustig liggen op de bank of bij je in de buurt. Vooral in de avond ligt hij altijd heerlijk te slapen op de bank. Charlie is graag in je nabijheid. Als ik aan het koken ben dan ligt hij vaak bij mijn voeten.
Hij is graag in de tuin te vinden. Kan zich hier goed zelf vermaken maar vindt het ook leuk als je met hem in de tuin een balletje gooit.
Charlie is waaks: Zal aanslaan als hij iets hoort of ziet. Het liefst ligt hij bij ons op de vensterbank naar buiten te kijken. Hij reageert dan wel als er iets of iemand langskomt door te blaffen, de ene keer blaft hij feller dan de andere keer. Soms wel zo fel dat het net lijkt alsof hij door het raam heen zou gaan. Dingen waar hij gewend aan is geraakt zoals de vuilniswagen reageert hij niet op.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Afwachtend, gaat dan voorzichtig erop af om te snuffelen en nieuwsgierig te onderzoeken. Dit doet hij ook met "vreemde objecten" die ineens in de omgeving staan, zoals een grote container voor mensen hun huis. Dan reageert hij eerst door te blaffen, maar vervolgens gaat hij er toch naartoe om het te ontdekken.

Charlie is in het verleden weleens naar een pension toe geweest en dit ging goed.

Gedrag aan de lijn:

Ik merk dat Charlie het heel fijn vindt als we met hem langs de plassen wandelen. We laten hem dan uit aan de lange lijn en dan heeft hij meer vrijheid en daar kan hij dan ook echt van genieten.
Maar er zijn ook momenten waarop Charlie geen zin heeft, dit kan zijn aan het begin van de wandeling maar ook tijdens de wandeling. Hij gaat dan zitten of liggen en weigert dan te lopen. Soms lukt het spelenderwijs om hem dan weer gemotiveerd te krijgen, maar niet altijd en dan verzet hij ook geen stap meer.
Als hij gecorrigeerd wordt buiten of na het spelen in de uitlaat springt hij tegen je op en hapt naar je en in je kleding.

Gedrag tijdens het loslopen:

We hebben met Charlie 3 cursussen gevolgd. Charlie is een slimme hond die goed de commando's kent. Het is echter een puber en trekt dan ook soms zijn eigen plan als hij iets anders leuker vindt.
Hij loopt alleen nog los in de uiterwaarden. Hij is dan heel vrolijk en houdt ons goed in de gaten. Wanneer er andere mensen en/of honden komen is hij afgeleid en luistert hij niet zo goed.

Gedrag naar andere honden:

Voorheen was Charlie altijd heel gemakkelijk in de omgang met andere honden. Nu heeft hij wat meer een voorkeur. Bij de 1 speelt hij, een ander kan hij volledig negeren en bij weer een ander gromt hij.
Wij hebben een omheind losloopgebied in onze omgeving. Hier gaan we dan ook weleens naartoe met hem. Hier speelt hij graag met andere honden.

Gedrag naar katten:

Onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Hij reageert erg blij als de kleinkinderen komen. Bij vreemde kinderen is hij nieuwsgierig en gaat daar naartoe om te snuffelen en zich te laten aaien. Wij houden dan wel in de gaten dat hij niet te druk wordt maar dat valt reuze mee.

Gedrag naar onbekende mensen:

Enthousiast naar iedereen. Springt tegen ze aan. Daar zijn we ook mee bezig om af te leren door te proberen hem laag te houden. Buiten kan hij meteen gaan liggen en vindt het dan heerlijk om geaaid te worden. Draait dan meteen op zijn rug.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Is gewend om in de bench te gaan als we overdag weg zijn. Dit komt nooit zo vaak voor bij ons. Als we weg zijn dan is dat voor ongeveer 3 à 4 uur.
In de nacht ligt hij niet in de bench en kan hij vrij rondlopen. Dit gaat goed.

Gedrag in de auto:

Rustig. Hij kijkt graag naar buiten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen! We wandelen dan met hem langs de plassen en hebben hem dan aan een lange riem. Hier kan hij echt van genieten.
Ook loslopen in de Uiterwaarden en spelen met andere honden waar hij een klik mee heeft vindt hij leuk om te doen.
Charlie is een slimme hond, houdt van denkspelletjes en dingen ondernemen. Speelt graag met de bal en stok etc.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Als puppy heeft Charlie het heel moeilijk gehad en dit was niet altijd even makkelijk voor ons. Hij heeft heel veel kapot gemaakt in huis en in de tuin. Ook had hij heel erg de neiging om rijgedrag te vertonen. Het rijgedrag is verminderd na chemische castratie, maar lijkt nu weer terug te komen (chemische castratie uitgewerkt?). Dit gedrag vertoond hij bijvoorbeeld laatst toen een vriendin op visite kwam. Toen zij weg wilde gaan sprong hij tegen haar aan en ging rijden. Voorheen kon het ook gebeuren als ik aan het koken was. Of als de kleinkinderen er waren (rustig of spelend).

Charlie heeft buiten huis de neiging om spulletjes te pakken die hij vindt. Je kunt dit niet zomaar van hem afpakken, want dan kan hij gaan grommen en in het verleden heeft hij in deze situaties ook wel gebeten. Soms kies ik ervoor om het niet direct af te pakken en dan laat hij het meestal wel onderweg weer vallen. Als hij iets meeneemt naar huis dan krijg je het ook thuis niet zomaar afgepakt. Soms lukt het nog wel om te ruilen, maar soms ook niet.

Zoals eerder vermeld kan Charlie tijdens de wandeling soms ineens niet meer mee willen lopen. Hij gaat dan in de ankers, gaat zitten of liggen. Je krijgt hem dan niet altijd meer mee. Het is niet altijd duidelijk wat de reden is dat hij dit doet.

Charlie heeft duidelijk vuurwerkangst. Vorig jaar liep hij plassend door het huis heen tijden de jaarwisseling. Momenteel wordt er bij ons in de omgeving al wat vuurwerk afgestoken. Hierop reageert hij buiten huis door meteen terug naar huis te willen gaan en in huis reageert hij hierop door piepend en huilend door het huis heen te lopen. Dan duurt het weer even voordat hij rustig wordt.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 23-11-2021
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Gezondheidsproblemen. Charlie is een lieve slimme en actieve hond maar heeft ook een dominant karakter. Hij heeft meer overwicht nodig die ik hem niet kan geven. Daarnaast heeft hij veel beweging nodig. Dat is helaas ook niet meer mogelijk.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Charlie ^
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Schofthoogte/Gewicht: 45 cm / 22 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 24-07-2020
Laatste inenting: 02-07-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: OHRA
Medisch: Hij heeft soms rode ogen en dan krijgt hij oogdruppels van de dierenarts.
Speciaal voer: Nee. Omdat hij op momenten last van jeuk lijkt te hebben (krabt dan veel en schuurt met zijn lichaam langs de heggen), heb ik hierover contact opgenomen met de dierenarts. Die had een vermoeden dat het mogelijk voedselallergie zou kunnen zijn. Op advies ben ik toen anallergenic van Royal Canin gaan geven, maar dit wilde Charlie niet eten en heeft toen 4 dagen niet gegeten. Ik geef nu Farmfood. Daar lijkt hij goed op te reageren. Heel af en toe heeft hij nog wel weer dat hij jeuk lijkt te hebben. Maar dit zijn vaak maar periodes / momenten.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja