Skye ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Binnen is Skye over het algemeen zeer rustig. Skye is heel sociaal met mensen. Ze is graag bij je in de buurt en is goed benaderbaar. Meestal ligt ze bij ons op de bank. Zodra er een balletje in beeld komt is ze echter wel meteen paraat om te spelen.
Skye reageert nauwelijks op geluiden van buiten af.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Skye is graag in de tuin als andere buiten zijn. Ze reageert ook buiten nauwelijks op andere geluiden. Andere omgevingen zoals terras of openbare plekken vindt ze prima en doet ze rustig, tenzij ze andere honden tegen komt.

Gedrag aan de lijn:

Ze wordt uitgelaten met een snuitband omdat ze hard kan trekken en erg sterk is. Als ze andere honden ziet trekt ze aan de lijn en als ze niet naar andere honden toe kan wil ze ook nog wel eens blaffen. Ze is te sterk om door kinderen uit gelaten te worden.
Kan op andere momenten wel gewoon goed aan de lijn lopen.
*HHIN raadt het gebruik van een snuitband af.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ik laat Skye los lopen op plekken waar andere honden ook veel los lopen zoals het bos. Ze gaat dan lekker haar eigen gang. Ze gaat op andere honden af maar is altijd speels en niet agressief. Ze luistert niet meteen als je haar roept. Buitenshuis vindt Skye het nog moeilijk om te luisteren. Ze komt niet als je haar roept want ze vindt het erg fijn om los te lopen. Na een kwartiertje wandelen is ze wel weer bereid om dichter bij te komen zodat je haar kan aanlijnen. Maar dit doet ze niet op commando, ondanks dat we veel tijd hebben gestoken in deze training.

Gedrag naar andere honden:

Skye heeft een tijdje samen gewoond met een kleine hond. Dit ging heel goed. Ze logeert ook regelmatig bij mensen die ook een hond hebben. Skye past zich aan aan de andere hond.
Als Skye aan de lijn zit dan trekt ze en blaft ze naar andere honden. Als ze los is gaat ze bij andere honden snuffelen of spelen.

Gedrag naar katten:

Skye woont samen met katten maar dit gaat niet goed samen. Als Skye een kat ziet reageert ze heel enthousiast (blaffen, springen, wild doen). Dit vinden katten vaak niet fijn.

Gedrag naar kinderen:

Skye is opgegroeid met twee kleine kinderen. Ze is heel vriendelijk en tolerant naar ze.

Gedrag naar onbekende mensen:

Skye wil altijd snuffelen, het liefst aan het gezicht van mensen. Hierdoor gebeurt het dat ze tegen grote mensen op springt. De meeste mensen die bij ons binnen komen vinden dat niet heel erg en laten het gebeuren. Bij kinderen wil Skye ook graag aan het gezicht snuffelen. Maar ze springt niet tegen ze op.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Skye kan goed alleen zijn. Ze ligt dan de hele tijd op de bank. Ze maakt niets kapot als ze alleen is.

Gedrag in de auto:

Skye heeft hulp nodig om in de achterbak van de auto te komen. Ze kijkt rustig naar buiten. Ze gaat iedere week wel een keer mee in de auto naar het bos (tussen de 10 minuten en half uur per autorit). Het langste ritje in de auto is 3 uur geweest. Dit deed ze ook goed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Skye vindt het leuk om te spelen met een balletje of een flos. Ze ligt graag bij je. Ze vindt het ook heel leuk om met andere honden op het veldje te zijn.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Skye was té speels voor puppy-cursus. Ze was alléén maar geïnteresseerd in de graspollen op het veld (en de andere honden natuurlijk). Week in, week uit hebben we daar gestaan en alleen maar kunnen kijken hoe ze het grasveld sloopte. Ze was tot geen enkele oefening bereidt, zelfs niet met koekjes, worst, kaas etc. Uiteindelijk is het wel een fijne gezinshond geworden.

Buitenshuis luisteren is nog een grote uitdaging voor Skye. Skye is een hele lieve en sociale hond, maar mensen moeten er rekening mee houden dat ze buiten huis niet de meest gehoorzame hond is.

Skye is niet bang voor vuurwerk.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-11-2021
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Helmond
Reden van herplaatsing: Ik ben gescheiden en kan niet in mijn eentje voor Skye zorgen. Ze zit dan te lang alleen als ik moet werken en ik heb minder tijd om met haar te wandelen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Skye ^
Ras: Duitse Herder
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 35 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 19-05-2017
Laatste inenting: 16-10-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: Skye heeft een los stukje kraakbeen bij de elleboog van haar linker voorpoot, wat heel af en toe, na intensief bewegen, kan leiden tot een korte periode van mank lopen (dit is overigens maar 2x voorgevallen in alle jaren). Het is daarom niet goed voor haar om trap te lopen of in en uit de auto te springen.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Nee
Heeft een tuin nodig: Ja