Fellow ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

Fellow is een rustige huishond. Als ik zeg in de mand dan gaat hij in de mand. Als de bel gaat dan blaft hij even maar stopt daarna. Dit vinden wij niet erg. Hij is alleen alert. Als ik zeg hier blijven dan is het ook goed. In huis slaapt hij veel. Hij komt in de ochtend naar mij toe als ik beneden kom en ga dan in de stoel zitten en dan begroet hij mij of door de dag heen komt hij wel eens met zijn doekje of balletje aangelopen die ik moet gooien of verstoppen. Hij is verder graag buiten op het erf.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij is zeer alert, zelfs wat nerveus. Je ziet dat hij niet op zijn gemak is doordat hij de hele tijd om zich heen zit te kijken en heeft dan geen aandacht meer voor mij.

Gedrag aan de lijn:

Hij loopt zo prima mee aan de riem, hij reageert alleen met trekken aan de riem bij benadering van andere honden, katten of andere dieren.

Ik loopt nu alleen nog met een lange riem in wandelgebieden en tijdstippen waarvan ik weet dat er geen andere honden zijn. Ik geef hem nu de gelegenheid om lekker te snuffelen.

Ik heb ook ooit het advies gehad dat ik mee moest lopen in een roedel. Ik ben toen mee gaan lopen met een uitlaatservice. Dit gaat dan goed totdat hij weer vreemde honden ontmoet. Als hij ze kent dan is het goed.

Je kunt met hem gerust langs fietsers, wandelaars, hardlopers passeren, hij doet niets.

Gedrag tijdens het loslopen:

Problematisch: angstig-reactieve benadering als hij andere honden ziet. Dit doet Fellow omdat hij onzeker is. Hierdoor is loslopen ook een probleem. Hij wordt steeds alerter op andere honden. Als hij de kans krijgt dan rent hij naar een andere hond toe maar als deze hond “reageert” met bijvoorbeeld een blafje of anders dan schrikt hij en rent snel weer terug naar mij. Als hij merkt dat de andere hond bang is dan blijft hij erachter aan rennen maar doet verder niets. Ik laat hem nu ook niet meer los en dat geeft meer ontspanning en dat merk ik ook bij Fellow.
Fellow houdt mij tijdens het loslopen scherp in de gaten. Hij komt als ik roep, behalve als er een sterkere prikkel is (hond, kat, konijn enz).

Gedrag naar andere honden:

Fellow is als pup in huis gekomen. Hij werd tussen de 8/9 maanden oud opeens reactief naar honden. We gooiden het toen op de puberteit en het is een reu dus hebben we hem laten castreren. Daarna sociale wandelingen met hem gaan doen, dit leek hem te helpen tot we zagen dat iedere keer weer nieuwe honden die hij niet kende een probleem voor hem bleef.
Als Fellow de honden eenmaal kent: Geen probleem.

Bij onbekende honden:
Aangelijnd reageert hij met blaffen en trekken.
Loslopend benadert hij vreemde honden angstig-reactief.
In ogen van veel baasjes: agressief, maar hij doet dit uit onzekerheid. Hij heeft nog nooit gevochten.

Gedrag naar katten:

Buiten zal hij gaan blaffen als hij een kat ziet maar blijft op afstand. Alleen als de kat wegrent dan gaat hij er zeker achteraan.
In huis : is geen katten of andere huisdieren gewend.

Gedrag naar kinderen:

Hij kan goed samen met onze kleinkinderen. Deze zijn nu in de leeftijd van 1-13 jaar oud. Hij is heel enthousiast met begroeten maar dat is goed te corrigeren. Hij vindt het leuk om samen met hun dingen te doen, zoals dingen verstoppen die hij moet opzoeken. Als hij aandacht krijgt wil hij graag spelen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Op erf: Waaks, loopt eropaf.
Bij bekenden: Blije begroeting. Hij gaat dan piepen en om mensen heen draaien maar is daarin wel goed te sturen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig, kan erg goed alleen zijn en hij heeft nog nooit iets stuk gemaakt.

Gedrag in de auto:

Dit gaat goed. Hij heeft hier geen problemen mee. Fellow springt zelfs op commando in/uit de auto. Tijdens het rijden hoor je 'm niet!

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Speuren! Dit kan hij ook erg goed (cursus gedaan).
Apporteren bal/ stok.
Soms gaat hij bij ons op het terrein los en dan kan hij door het gras heen struinen en kan hij lekker achter een konijn aanrennen.
Fellow kan genieten van buiten zijn en kan zich ook goed vermaken in een omheinde tuin.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

De benadering van andere honden en zijn nerveuze gedrag in een vreemde omgeving. Verder zijn er geen vervelende gedragingen en hij heeft geen vuurwerkangst.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 25-11-2021
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Bennekom
Reden van herplaatsing: Na twee herders met veel plezier te hebben gehad is Fellow bij ons gekomen. Helaas is Fellow erg moeilijk in zijn gedrag naar andere honden.
Ik vind dit erg moeilijk omdat ik in mijn hond een wandelmaatje zoek waar ik ook mee op vakantie kan. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om het gedrag verbeterd te kunnen krijgen en ben nu 2 jaren m.b.v. gedragsdeskundigen bezig geweest om hem te leren omgaan met andere honden, sociale wandelingen, B.A.T.-training en nog veel meer.
In vreemde situaties reageert Fellow nerveus. Ik doe hem er geen plezier mee om lange wandelingen vol prikkels of op vakantie met de camper te gaan en steeds in een andere plek en omgeving te zijn. Gedrag is tot op zekere hoogte te beïnvloeden, maar soms moet je accepteren dat het niet zal worden zoals je wilt. Hoe jammer ik dit ook vind. Ik ga beseffen dat Fellow een hond is die beter is op een plek waar hij rustig woont. Hij is gewend bij ons te wonen in het buitengebied in een vrijstaande woning met ruim erf. Hij is gewend om veel buiten te zijn. Ditzelfde gun ik hem ook bij zijn nieuwe baas maar dan in een stabiele rustige omgeving.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Fellow ^
Ras: Oud Duitse Herder
Schofthoogte/Gewicht: 68 cm / 35 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 27-01-2017
Laatste inenting: 04-03-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja