Bailey (Herplaatst)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Bailey is een lieve en erg aanhankelijke hond. Zij houdt enorm van spelen en haalt zo af en toe wat kattenkwaad uit (een uitgerolde rol plastic zakjes was een leuk speeltje). Ze is erg actief en heeft soms wat hulp nodig om haar rust voldoende te pakken. Ze is gewend om bij ons op de bank te mogen. Ze vindt het heerlijk om bij je te liggen, het liefst op schoot (al is het niet echt een formaat schoothondje).

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Bailey erg nieuwsgierig en wilt zij graag alles ontdekken. Hierdoor kan ze soms wat druk worden en is ze snel afgeleid. Ze is niet angstig.

Gedrag aan de lijn:

We hebben met Bailey privé puppycursus gevolgd. Hierin hebben wij o.a. met lopen aan de lijn geoefend. Bailey is erg actief en trekt dan regelmatig aan de riem. Dit met name omdat ze erg nieuwsgierig is en graag met alles kennis wilt maken. Ze is nu al érg groot en ze zal alleen maar groter worden. Men dient hier dan ook rekening mee te houden.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bailey heeft een aantal keer losgelopen, dit gaat erg goed mits er weinig prikkels zijn. Wanneer dit wel het geval is, wil Bailey wederom graag er op af om kennis te maken. Ook hierin moet zij nog getraind worden.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis is Bailey erg speels en verwelkomend naar andere honden. Zowel bij ons thuis als bij andere honden thuis. Buiten wil Bailey graag met alle honden spelen, soms speelt ze nogal lomp. Vooral bij kleine honden is dit soms wat te ruig, omdat zij niet beseft hoe groot ze (al) is.

Gedrag naar katten:

Binnen geen ervaring met katten. Buiten ziet zij deze als leuke speelmaatjes en wil ze er graag op af. Zij blaft hier niet naar en is ook niet bang.

Gedrag naar kinderen:

Naar kinderen toe is Bailey speels en redelijk druk. Wij hebben een kind van 11 over de vloer gehad waar zij uren mee heeft gespeeld. Dit ging super! Met kleinere kinderen is ze misschien nog wat te druk en lomp.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bailey vindt eigenlijk alle mensen leuk en reageert op iedereen even enthousiast.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bailey kan 3 a 4 uur alleen thuis zijn. Zij is dan zindelijk en loopt los in de huiskamer. Wel heeft zij soms moeite met haar rust pakken tijdens afwezigheid. Ze piept enkele minuten en stopt daarna. Bij thuiskomst is Bailey super enthousiast en vrolijk. Zij moet dan vaak wel gelijk even een plasje doen buiten of in de tuin.

Gedrag in de auto:

Bailey kan prima mee in de auto. Zij zit in onze auto in de kofferbak aan een riem vast. Dit gaat erg goed. Zij kijkt lekker om zich heen en vindt ook de ruitenwisser interessant, hier kijkt ze dan naar. Tijdens het rijden piept zij niet en lijkt ze op haar gemak. Bij het uitstappen wordt Bailey erg enthousiast en springt zij bijna direct uit de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

- Samen spelen: trekspelletjes, apporteren, beetje stoeien.
- Buiten rennen, het liefste samen
- Speuren in haar snuffelmat

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

- Aan de riem lopen door enthousiasme en daardoor trekken.
- Focus houden, is snel afgeleid.
- Kan niet in een bench, een ruime ren is wel mogelijk.

Status herplaatsing: Herplaatst
Naam: Bailey
Ras: Berner Sennen x Duitse Herder
Schofthoogte/Gewicht: 55 cm / 21 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 02-07-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 06-10-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: PremiumCare Puppy Large breed (glutenvrij) ivm onrustige darmen bij voer met gluten.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Bij voorkeur wel
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: In verband met ernstige (toename van) rugklachten is het voor ons niet meer mogelijk om goed voor Bailey te zorgen. Uitlaten wordt een steeds grotere uitdaging i.v.m. het trekken. Eigenlijk kan nog maar een van de baasjes haar nog maar goed uitlaten en deze werkt regelmatig. Hierdoor kunnen wij niet de zorg bieden aan Bailey die wij zouden willen bieden. Bailey is al een flinke meid, maar wordt nog groter. Hierdoor wordt het uitlaten alleen nog maar een grotere opgave. Vandaar dat wij er nu voor hebben gekozen om een ander huis voor haar te zoeken.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.