Kyra (2)   Log in om te reageren

Gedrag in huis:

In huis is Kyra erg rustig en wil graag bij je zijn. Ze komt graag naast je op de bank zitten of ligt bij je voeten. Ze volgt je graag wanneer je rondloopt en bijvoorbeeld naar de keuken gaat in de hoop dat ze dan misschien wat krijgt. Ze houdt van nabijheid.
We wonen in een drukkere straat en ze heeft goed zicht op straat en kan daardoor waaks reageren wanneer er een andere hond buiten loopt. Als ze blaft dan probeer ik haar af te leiden en hier reageert ze goed op.

Gedrag in een vreemde omgeving:

We zijn 1x bij iemand met haar op bezoek geweest en dat ging goed. We hebben haar toen eerst aan de riem vast gehouden en gekeken hoe ze reageerde en toen dat goed ging, hebben we haar losgelaten.
Toen ze net bij ons kwam hebben we haar eerst in huis en tuin laten wennen en veel laten snuffelen. Daarna zijn we dat gaan opbouwen toen ze meer gewend raakte zijn we met een lange riem naar buiten gegaan. We hebben recent ontdekt dat ze een andere wandelomgeving zoals bij de IJssel heel leuk vindt.

Gedrag aan de lijn:

Als we naar buiten gaan dan is Kyra erg enthousiast. Ze kan dan erg trekken. We hebben gezien dat als je zegt even wachten of je loopt even achteruit dat ze hier naar luistert. Mijn vriend merkt al veel verschil sinds we haar sinds eind augustus in huis hebben. De vorige eigenaren vertelde ons dat ze erg aan de riem trok. We hebben toen een gentle leader riem mee gekregen. Ze werd daar naar mijn idee alleen maar agressiever van. Ik heb toen van een riem een soort halsband gemaakt en merkte gelijk dat ze veel rustiger was. Kyra reageert beter op een zachte hand.

Gedrag tijdens het loslopen:

We hebben haar een aantal keren los laten lopen; wanneer er geen andere honden in de buurt zijn dan gaat dat zeker goed. Alleen wanneer ze een andere hond ruikt of ziet dan rent ze er blaffend achterna. Gelukkig is het bij ons alleen bij blaffen gebleven en het lijkt er dan op alsof ze de andere honden wil wegjagen.

Gedrag naar andere honden:

Ze blaft veel naar andere honden. En aan de lijn is het beste om ze met veel ruimte te passeren.

Gedrag naar katten:

Ze wil graag naar mijn katten toe, maar mijn katten willen dat niet. Hierdoor is ze erg zenuwachtig tijdens het eten geven, want dan krijgen de katten ook. We hebben een draai trap en ze kan deels naar boven, alleen begin ik het voor Kyra gevaarlijk te vinden, ik ben bang dat ze zich een keer verstapt terwijl ze naar de katten toe wil. Ze heeft laatst helaas ook al een keer gehapt naar een van mijn katten.

Gedrag naar kinderen:

Met de kinderen van 1 tot 8 jaar is ze lief. Wel merk ik aan Kyra dat als ze rustig ligt en mijn zoontje van 1 jaar toenadering wil zoeken, dat ze fel kan reageren. Hier reageer ik dan op met nee Kyra, zachtjes en nu gromt ze eerst als waarschuwing. Uiteraard probeer ik ervoor te zorgen dat mijn zoontje dit niet kan doen en dat Kyra ook de mogelijkheid heeft om weg te lopen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Buiten met wandelen reageert ze weinig naar andere mensen. We kunnen ze gewoon passeren, mits er geen andere hond er bij loopt. In huis hebben we een hekje, dus wanneer de deur open gaat blijft zij achter het hekje en bij visite, wachten we tot iedereen rustig binnen is. Op dat moment is ze gewoon rustig en blaft ze niet. Ze is met bezoek verder super lief. Als jij rustig bent dan is zij het ook. Een inbreker mag gewoon binnenkomen bij wijze van.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig, alleen soms wel waaks. Wanneer wij weggaan blijft zij in de keuken zodat ze geen zicht heeft op de weg, want daar lopen overdag honden en dan kan ze dus blaffen.
Over het algemeen ben ik veel thuis maar ze kan ook al wel is 5 uur alleen blijven. Ze is blij met haar speeltjes en beertjes en ze heeft een kauwwortel maar doet er niets mee.

Gedrag in de auto:

Ze is rustig in de auto en ze gaat liggen op de grond. Met instappen kan ze enthousiast reageren en dan moet je opletten dat ze niet met haar poten /nagels tegen de lak van je auto springt.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen, spelen met haar knuffel. Balletjes gooien. Los rennen in de tuin en door het water. Bij de IJssel hebben we haar een keer los laten lopen en toen vond ze het heerlijk om langs het water te rennen zodat het water op spatte en ze lekker kon plonsen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Met andere honden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 17-01-2022
Naam: Kyra (2)
Ras: Duitse herder
Schofthoogte/Gewicht: 63 cm / 38 kg
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 08-11-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 23-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Kyra krijgt Carnibest Bio vers vlees.
Hier doet ze het heel goed op. Beter dan brokken.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Groningen, Wildervank
Reden van herplaatsing: We hebben Kyra sinds 30 augustus. De vorige eigenaars gingen uit elkaar en hadden geen tijd voor haar, daarbij had Kyra extra aandacht nodig.

Mijn gezin bestaat uit vier jonge kinderen en mijn partner heeft te horen gekregen dat hij midden januari doordeweeks van huis moet werken (internationaal) hier door heb ik helaas geen tijd om in de avond en ochtend met Kyra te wandelen omdat de kinderen dan op bed liggen, dan kan ik ze niet alleen laten. Ook merk ik dat ze de wil heeft om te trainen met commando’s, wanneer ze je vertrouwen heeft dan laat ze een will to please zien. Helaas daarvoor heb ik weinig tijd.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.