Rafi ^ (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Rafi is een leuke en jonge hond die ook graag wil leren. Hij kan alleen geen rust vinden en dat laat hij zien door de hele tijd heen-en-weer te lopen en komt dan weer naar je toe en gaat dan weer lopen. Hij is snel overprikkeld en proberen hem nu zo weinig mogelijk buiten als binnen prikkels te geven. Hij gaat soms even de tuin in en dan naar de garage naar zijn bench waar hij dan ingaat met een deken erover heen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Erg onrustig, staat continue aan.

Gedrag aan de lijn:

Kan heel goed gefocust volgen, maar ook na beloning zijn eigen gang gaan. Kent commando's, maar is snel afgeleid en snel overprikkeld. Hij was contant de omgeving aan het scannen.
Ik wandel nu met Rafi op plekken waar het rustig is en waar hij geen prikkels krijgt en ga dat weer langzaam opbouwen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Blijft bij je in de buurt en luistert naar “hier”. Soms kan dat even duren, als hij een lekker luchtje ruikt, maar uiteindelijk komt hij. Als hij een riem ziet, wil hij nog wel wat langer oost Indisch doof zijn. Hij daagt je uit en het is ook de leeftijd misschien. Het zou goed zijn om met hem nog een keer op cursus te gaan ook voor de verdere socialisatie.

Gedrag naar andere honden:

Rafi kent soms de hondentaal niet zo goed. Dit zie ik bijvoorbeeld als Rafi zijn broer en zus klaar zijn met spelen dan stopt hij niet. Hij gaat dan naar ze blaffen net zolang tot hij zijn zin krijgt.
Over het algemeen is hij onderdanig naar zijn moeder, overheersend naar zus en gelijkwaardig naar zijn broer.

Gedrag naar katten:

Hij was enorm gefocust op de katten. Zolang ze stil blijven zitten loopt hij er naartoe, ruikt en loopt weer weg. Gaan ze er echter vandoor dan jaagt hij ze op. Is hij continue geprikkeld door katten in het vizier dan wordt hij steeds heftiger in gedrag.

Gedrag naar kinderen:

Hetzelfde gedrag als bij katten. Het aandacht geven aan kleine kinderen wekt jaloers gedrag op. Hij gaat piepen en snipt. We hebben wel gezien dat iets oudere kinderen die niet bang zijn en ook gewoon consequent naar hem zijn, hij dat accepteert. In het begin probeerde hij dit bij een meisje van 9 jaar door naar haar te blaffen maar als ze rustig bleef staan en NEE zei ging hij uiteindelijk keurig voor haar zitten. Zij krijgt dan ook knuffels van hem.

Gedrag naar onbekende mensen:

Prima, hij is aandachtsgeil.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Toen hij net bij ons was piepte hij als hij alleen werd gelaten maar dat gaat inmiddels goed.

Gedrag in de auto:

Keurig, hij geniet.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Met de bal spelen. Momenteel zijn we vooral heel basic met hem bezig. Zo min mogelijk prikkels en vooral positieve aandacht door knuffels en stemgeluid. Wandelen, los lopen en het volgen, hier komen, zitten, wachten etc oefenen en belonen. Achter in de tuin spelen we met de bal.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Op zijn vorige adres kon Rafi niet blijven omdat het niet goed ging. Na de komst van de baby op zijn vorige adres is er jaloers gedrag ontstaan. Hij heeft moeite met veel prikkels momenteel, maar het gaat steeds beter met hem. Hij wil heel graag leren, heeft een will to please. Het is een pop, maar heeft helaas was het geen succesvolle plaatsing gebleken op zijn vorige adres.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 14-01-2022
Naam: Rafi ^
Ras: Australian Shepherd
Schofthoogte/Gewicht: 25 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 21-02-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 22-05-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Rafi wordt alleen in een gezin geplaatst waar oudere kinderen zijn of bij een stel/alleenstaande zonder inwonende kinderen.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: We hebben de moeder en zelf een pup uit het nest aangehouden. Rafi is dus een pup uit ons eigen nest en een topper. Het vorige baasje heeft samen met erkende trainers zijn best gedaan maar kon hem niet bieden wat hij nodig heeft. Hij is overprikkeld, niet begrenst en luistert heel slecht en zit midden in zijn puberteit. Hij is sinds enkele weken nu bij ons en gelukkig gaat het al een stuk beter met hem. Ik had hem graag gehouden, maar werk 5 dagen (niet allemaal hele dagen, maar toch), heb een cattery, heb 5 kinderen en een partner die met regelmaat van huis is. Hoe graag ik hem wil houden.. in het belang van Rafi is het beter dat hij ergens terecht komt waar hij de aandacht en begeleiding krijgt die hij verdient.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.