Dobby ^ (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Dobby is een echt gezelschapsdier, zodra je op de bank zit dan komt hij bij je liggen. Hij is over het algemeen een makkelijk hondje, vindt veel dingen leuk en wil graag samen dingen ondernemen. We gingen voordat onze kleinzoon geboren werd met hem vaker kamperen. Dat vindt hij geweldig leuk. Hij springt uit zichzelf in de camper en hij is gek op autorijden.
Maar Dobby heeft ook een aantal gebruiksaanwijzingen zoals omgang met bezoek en andere honden en is erg beschermend naar onze kleinzoon. We hebben hem op advies van de dierenarts destijds laten castreren maar het lijkt erop alsof hij sindsdien nog angstiger is geworden.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Hij vindt het prima als je hem meeneemt naar een restaurant of een terras. Hij gaat lekker onder de tafel liggen mits er geen andere honden in de buurt zijn.
Hij gaat ook graag mee in de fietsmand, dat vindt hij geweldig. Hij zit dan achterop en kijkt dan langs mij heen. We hebben al een keer een tocht van 35 km gemaakt en zijn halverwege op het strand gaan picknicken dat vindt hij heerlijk. Het is een hele gezellige hond.

Gedrag aan de lijn:

Dobby trekt niet aan de riem maar wil wel graag voorop lopen, tenzij er iets gebeurd.

Hij is angstig voor onbekende honden. We zijn met hem bij een hondenschool geweest die geprobeerd hebben om hem van zijn angst af te helpen. De uitkomst was dat het beste wat je met Dobby kunt doen, is als je andere honden tegenkomt om nooit recht er op af te lopen maar loop altijd met een boog om de andere honden heen en wachten tot de andere gepasseerd is.

Gedrag tijdens het loslopen:

Gaat meestal goed, maar als er een grote hond aankomt wil hij wegrennen en dan ben je hem kwijt. Dobby heeft geen jachtinstinct.

Gedrag naar andere honden:

Honden die hij kent gaat uitstekend. Onbekende honden valt hij naar uit.
Dobby kan bijvoorbeeld heel goed samen met de labradoodle van een vriend. Bij de eerste ontmoeting vloog Dobby hem aan maar binnen 5 minuten waren het de dikste vrienden. Zo kan hij ook goed overweg met de 2 zwerfhonden uit Roemenië van mijn schoonouders.
Maar als hij een hond niet kent zoals laatst zag hij een witte herder en hij werd toen furieus. Hij gaat dan in de aanval wat voortkomt uit angst denk ik. Toen we hem net hadden, hebben we hem op advies van de dierenarts laten castreren maar hij is toen nog angstiger geworden.
We zien wel als we met zijn 2-en wandelen dat hij bijna niet uitvalt naar andere honden, en als ik alleen loop dan weer wel.

Gedrag naar katten:

Hij heeft de katten van mijn zus ontmoet en na een aanvaring wist hij dat hij beter de kat uit de weg kan gaan. Ik denk dat hij best samen goed met een kat kan samen wonen.

Gedrag naar kinderen:

Dobby vindt kinderen leuker dan volwassen mensen. Het is alleen belangrijk dat dit wel onder begeleiding gaat en dat de kinderen al iets ouder zijn. Zoals bijvoorbeeld ons buurmeisje van 9 jaar oud die vaker Dobby komt uitlaten. Ze wacht dan bij het hekje en het is dan belangrijk dat ik het hekje open doe en dan is het goed voor Dobby maar kinderen kunnen Dobby niet zomaar over het hek heen aaien. Als kinderen voor hek staan dan ziet hij ze als een soort indringer maar zodra ik het hek open doe en Dobby bij zijn halsbandje vast pak, dan kunnen ze alles met Dobby doen, zoals ook aaien en knuffelen.
Hij is met onze kleinzoon van 1,5 jaar heel goed.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als er bezoek komt dan hou ik Dobby altijd aan de riem en laat het bezoek eerst zitten. Als hij rustig is geworden, dan laat ik hem los en dan gaat hij snuffelen en wil contact maken en gaat dan zelfs bij het bezoek zitten. Wat ook goed bij Dobby werkt is om het bezoek buiten bij de parkeerplaats op te halen en dan samen naar binnen gaan.
Buiten is het belangrijk om niet recht op mensen af te lopen. Ik laat Dobby even zitten en probeer hem met een brokje af te leiden en dan gaat het goed.

Helaas is alleen recent een bijtincident geweest met een dame die al 2x bij ons was geweest. Ik had Dobby nu niet aan de riem gedaan en toen beet hij gelijk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gaat rustig liggen. Hij is het afgelopen jaar 3 dagen per week alleen thuis geweest, waar dan wel tussendoor 2x een hondenoppas voor hem langs kwam. Ik heb een camera in huis en ik kon dan ook precies zien wat hij deed. Hij gaat op de bank liggen en wandelt naar de deur als ik eraan kom. Vanwege omstandigheden heb ik de laatste tijd met hem door de weeks alleen in ons vakantiehuis gezeten en ik merk dan wel dat hij dan minder zelfverzekerd is en dat hij het niet leuk vindt als ik wegga. Hij trekt zich dan gelijk terug en kijkt me dan echt heel zielig aan.

Gedrag in de auto:

Hij is heel rustig en gaat op de vloer op zijn deken liggen.
Autorijden vindt hij heel erg leuk.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen, spelen, vangspelletjes, ravotten
Dobby is gek op de bal maar je moet bij hem opletten dat hij niet overprikkelt raakt als je met de bal speelt. Hij vindt het strand geweldig en gaat dan als een malle rondrennen. Hij valt hier ook niet uit naar honden. Het is net alsof hij dan een beter overzicht heeft en zich misschien veiliger voelt dan in een bos. Ook gaat hij graag het water in en hij is dan net zo’n ottertje om te zien.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hij is angstig voor onbekende honden. We zijn met hem bij een hondenschool geweest die geprobeerd heeft om hem van zijn angst af te helpen. Helaas heeft dit niet geholpen en de uitkomst was uiteindelijk dat ze op de hondenschool adviseerden om nooit met Dobby recht op andere honden af te lopen en er altijd met een boog omheen te lopen en wachten tot de andere hond gepasseerd is.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 12-01-2022
Naam: Dobby ^
Ras: Teckel x Shih tzu
Schofthoogte/Gewicht: 20 cm / 7,3 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 11-10-2017
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: -
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Ohra
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Hoogland
Reden van herplaatsing: Dobby was 7 maanden toen wij hem overnamen. Volgens zeggen kon hij niet goed overweg met de andere hond in het gezin die hem vaak aanviel. Hij heeft toen heel veel in een bench opgesloten gezeten
Hij was eerst heel bang voor een bench maar hij slaapt inmiddels nu wel weer in een stoffenbench.

Wij vertrouwen Dobby niet met onze kleinzoon van 1 jr waar we medevoogd voor zijn. Hij is vriendelijk met kinderen maar we durven nadat Dobby recent een dame die al 2x eerder op bezoek was geweest heeft aangevallen en in de knie heeft gebeten, niet meer samen met onze kleinzoon te laten. Recent kwam mijn dochter met kleinzoon en haar Chihuahua op bezoek. De Chihuahua begon te blaffen naar mijn kleinzoon en je zag dat Dobby in een soort van loyaliteitsconflict zat en niet wist wat hij moest doen. Hij is erg beschermend naar onze kleinzoon en we durven het niet meer aan.
Vergoeding: 0