Elmo ^ (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis:

Elmo is een echte knuffelhond. Hij vindt het heel fijn om bij je of tegen je aan te liggen, hij zoekt je graag op. Maar kan ook prima rustig blijven liggen als je even iets anders gaat doen. Het liefst nestelt hij zich helemaal tussen de kussens. Of met alle 4 de poten omhoog op de bank lekker ontspannen.
Elmo is wel waaks. Bij het horen of zien van geluiden buitenaf zal hij aanslaan om je erop te attenderen dat er iets is. Hoe meer er te horen of te zien is, hoe vaker hij aanslaat.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Zal dan zijn omgeving gaan verkennen en wil alles besnuffelen. Het duurt even voordat hij rustig gaat liggen. Als hij in een vreemde omgeving is dan is hij wel alerter en waakzamer en zal sneller aanslaan bij het horen van vreemde geluiden. Ook luistert hij vaak wat minder goed, omdat hij dan zoveel met de omgeving bezig is dat hij zijn aandacht wat moeilijker bij jou en hetgeen wat je van hem vraagt kan houden.

Gedrag aan de lijn:

Rustig. Andere honden benadert hij voorzichtig maar wil altijd even snuffelen en vertoont 9 van de 10 keren vriendelijk gedrag.
Vindt fietsers en scooters spannend en blaft daar dan ook flink tegen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Houdt ervan om lekker los te lopen en flink te rennen. Vindt het leuk om van een afstand naar je toe te komen rennen als je hem roept. Luistert prima en volgt.
Als er een andere hond is waar hij mee wilt spelen dan is luisteren wel wat moeilijker, hij vindt het dan zó leuk. Op zo'n moment kan het wel even duren voordat hij komt.

Gedrag naar andere honden:

In huis: Weinig aandacht voor de andere hond. Hij is vooral bezig met het ontdekken van de omgeving.

Buiten huis: Vooral veel willen spelen. Hij heeft wel een geheel eigen manier van begroeten. Hij gaat namelijk op de grond liggen en kruipt als het ware naar de hond toe. Maar hij is altijd vriendelijk.

Gedrag naar katten:

Geen ervaring mee.

Gedrag naar kinderen:

Elmo is lief voor kinderen tot op zekere hoogte. Snuffelt voorzichtig aan een babytje en kruipende kinderen die geen interesse in hem tonen zijn tot zover geen bedreiging voor hem. Peuters die hem opzoeken en te dichtbij komen in combinatie met onvoorspelbaar gedrag vindt hij niet leuk. Dit heeft dan ook in het verleden tot een bijna bijtincident geleid.
Op basis van ervaringen met wat oudere kinderen (10+ jaar) die weleens op visite zijn geweest, weten we dat dit wel goed gaat. Dan komt hij op schoot zitten en wil hij gekroeld worden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Heel enthousiast. Wil graag aandacht krijgen en springt dan tegen ze op. Houdt ervan om op schoot te zitten.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Elmo kan prima alleen zijn. Slaapt vooral en is waakzaam wanneer nodig. Ook 's nachts ligt hij gewoon rustig in zijn mandje of op de bank.

Gedrag in de auto:

Elmo vindt het duidelijk spannend als hij alles kan zien tijdens het autorijden. Hij wordt hier heel onrustig van en dit kan gevaarlijke situaties opleveren tijdens het autorijden. Gelukkig hebben we ontdekt dat als we hem in een reisbench vervoeren, waar hij minder mee naar buiten kan kijken, hij een stuk rustiger is.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen, knuffelen, los lopen, rennen en wandelen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Vuurwerk (blaffen). Geluiden van bijvoorbeeld een hard draaiende afzuigkap of een airfryer. Kan dan echt bang worden en wil ervan weg. Ook scooters, brommers en fietsen vindt hij moeilijk. Als die te dichtbij komen dan wil hij hier blaffend naar uitvallen. Al zijn haren gaan dan ook omhoog staan.

Je mag niet zomaar speelgoed of wat lekkers afpakken van Elmo. Of als hij iets heeft gepakt wat niet mag; hij vindt soms de gekste dingen in huis. En vindt het ook leuk om mondkapjes uit de jaszakken van mensen te halen. Als je het gaat afpakken dan loop je het risico dat hij wil happen. Uiteindelijk hebben we ontdekt dat ruilen goed werkt. Dit doen we dan ook.

Status herplaatsing: Reactiestop - Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Naam: Elmo ^
Ras: Corgi x Beagle
Schofthoogte/Gewicht: 15 kg
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 26-06-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: -
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Limburg, Roermond
Reden van herplaatsing: Elmo kan niet samen met ons zoontje van bijna 2 jaar. Hij heeft al een paar keer aanstalten tot bijten gemaakt. Wij willen geen risico’s lopen en geven Elmo (met pijn in ons hart) graag een nieuw fijn plekje waar hij lekker veel buiten kan zijn.
Vergoeding: 0