Turbo (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Turbo is een hele lieve aanhankelijke hond. Is gewend aan een woning met een ruime tuin van 800m2. Gedurende de dag scharrelt ze wat rond in de tuin of komt binnen liggen, vaak bij je op de bank. Is een aanhankelijk hondje.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Turbo is niet gewend aan vreemde omgevingen.

Gedrag aan de lijn:

Is niet gewend om aan de lijn te lopen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loopt niet los.

Gedrag naar andere honden:

Turbo is gewend om met 3 andere honden in huis te leven. Dit is eigenlijk altijd heel goed gegaan. Ze liggen vaak met zijn 4en ergens te slapen of scharrelen wat rond in de tuin.

Door ziekte van mijn man en alles wat daarbij is komen kijken, is er onrust ontstaan tussen de honden. Het gebeurd sindsdien steeds vaker dat de honden onderling een opstootje hebben met elkaar. Het is voor mij moeilijk om te zien wie er begint en waarom precies. Los van deze momenten gaat het gewoon goed.

Turbo is gewend dat visite weleens hun honden meeneemt of dat honden komen logeren. In het begin moet ze dan even wennen, maar het is eigenlijk altijd goed gegaan.

Gedrag naar katten:

Onbekend.

Gedrag naar kinderen:

Heel vriendelijk. Er komen regelmatig kinderen op visite die met de honden willen spelen of willen aaien. En hier reageert ze heel positief op.

Gedrag naar onbekende mensen:

Heel vriendelijk. In het begin zal ze aanslaan en blaffen. Maar ze weet dat als er mensen binnenkomen dat ze eerst een koekje uit de koekpot krijgt. En daarna is ze stil.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Turbo is nooit écht alleen geweest, maar altijd samen geweest met de andere honden. Daarnaast ben ik vrijwel altijd thuis. Een enkele keer moeten ze wel alleen zijn, bijvoorbeeld als ik boodschappen ben doen. Dit gaat goed.

In de nacht is Turbo gewend bij mij op bed te slapen.

Gedrag in de auto:

Is dit niet zo gewend. Recent hebben we haar nog meegenomen naar de dierenarts. Ze was toen rustig in de auto, ging direct liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Turbo is een heel lief, aanhankelijk hondje. Ze vindt het fijn om bij je te liggen, aandacht te krijgen. Maar ook om buiten in de tuin rond te scharrelen. Het is niet een heel speels hondje, niet zo van het balletjes apporteren.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Heeft zelden aan de lijn gelopen. Is dus ook niet aan stadsverkeer gewend.

Status herplaatsing: Reactiestop - Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Naam: Turbo
Ras: Kruising Jack Russel
Schofthoogte/Gewicht: ca. 35 cm
Geslacht: Gesteriliseerde teef
Geboortedatum: 04-06-2014
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 19-08-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Heel even
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Baarle-Nassau
Reden van herplaatsing: Door verandering in mijn situatie is er onrust ontstaan tussen de hondjes, waardoor er steeds vaker opstootjes ontstaan tussen de honden. Nu ik er alleen voor sta is de zorg voor 4 honden voor mij ook teveel geworden, zeker nu ze zo op elkaar reageren. Daarom denk ik dat er voor mijzelf en voor de honden meer rust zou ontstaan als er voor 1 van de honden (in dit geval dus Turbo) een ander plekje gezocht wordt.
Vergoeding: 0