Kai   Log in om te reageren

Filmpje Kai:
https://youtu.be/Y68wZ_CY-fE

Gedrag in huis / tuin:

Kai is een heel lief hondje. Hij is weliswaar 11 jaar oud, maar dit merk je niet aan hem. Het is een jack russel met echt een jack russel karakter. Een actief hondje met karakter.
Krijgt graag aandacht, loopt je achterna in huis. Als hij voldaan is van de dag dan is hij rustig in huis. Slaapt dan ook veel. Komt graag bij je liggen, maar kan ook rustig in zijn mand gaan liggen.

Reageert waaks op de gebruikelijk dingen zoals iemand die langsloopt of de deurbel die gaat.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Onrustig en waaks. Verschilt overigens ook heel erg per situatie en per moment.
Als je met hem op vakantie gaat en ergens in een ander huisje zit dan gaat het prima. Als je hem meeneemt naar de camping dan zit hij het ene moment heel rustig en lief te kijken en het andere moment gaat hij echt naar personen blaffen.
Mee op visite bij iemand die hij nog niet kent dan kijkt hij wat meer de kat uit de boom, dan wat sneller angstiger.

Gedrag aan de lijn:

Hij trekt wel en is vaak onrustig, maar ligt ook aan de persoon die hem uitlaat, want hij kan ook gewoon rustig aan de lijn lopen.
! Meer info

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen doen we alleen in het bos. Hij loopt dan netjes mee. Hij is erg actief, rent veel en daagt andere honden uit.

Gedrag naar andere honden:

Binnenhuis gaat dat niet goed.

Buitenshuis verschilt het per hond. Hij kan een hond helemaal geweldig vinden en daar dan leuk mee spelen, maar kan ook lelijk doen tegen andere honden. Hij houdt niet van grote honden daar blaft hij tegen.

Hij gaat nu regelmatig mee met de uitlaatservice zodat hij even goed zijn energie kwijt kan. Hier loopt hij tussen verschillende honden. Hij reageert goed op de andere honden, op een enkeling na.

Gedrag naar katten:

Hij kan niet met katten, daar gaat hij achteraan.

Gedrag naar kinderen:

Kai is heel lief voor kinderen vanaf een jaar of 8. Vindt het dan leuk om aandacht van ze te krijgen. Hij gaat dan er lekker bij zitten om geknuffeld te worden.

Bij jongere kinderen voelt Kai zich niet prettig. Heeft dan de staart naar beneden. Loopt van de kinderen weg. En als ze naar hem toekomen dan geeft hij zijn grenzen aan door te grommen. Het is ook een keer voorgekomen dat ik de baby vast had en de baby met de benen aan het bewegen was en per ongeluk tegen Kai aan kwam, toen gaf Kai een snauw(tje).

Gedrag naar onbekende mensen:

Heel verschillend. Als hij een klik met je heeft dan is hij niet bij je weg te slaan. Krijgt dan graag aandacht en komt hier ook om vragen.
De mensen waarmee hij niet klikt daar gaat hij naar blaffen. Wil dan ook niet gelijk geaaid worden, moet dan eerst even wennen. Is verder niet vals.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan wel paar uurtjes alleen zijn, maar niet meer dan 4 uur ongeveer. Hij kan dan gaan blaffen of verveel gedrag vertonen.

Gedrag in de auto:

Hij kan goed in de auto en lange ritten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Achter de bal aan rennen en zwemmen in het bos of park en bij je liggen. Hij kan nog prima mee voor een lange wandeling. Heeft dit ook wel echt nodig. Is dan veel meer voldaan en minder onrustig.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Kai is ooit gebeten door een grote hond. Sindsdien heeft hij moeite met grote honden.

Kai is ook bang voor vuurwerk en onweer.

Kai is een heel erg lief hondje. Krijgt graag aandacht van mensen. Vindt het leuk om dingen te ondernemen en is nog heel actief. Ik geef eerlijk toe dat het niet het meest opgevoede hondje is, dus daar moet men wel rekening mee houden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 23-05-2022
Naam: Kai
Ras: Jack Russel
Schofthoogte/Gewicht: 30 cm / 10 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 14-03-2011
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 18-08-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Heel even
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Waddinxveen
Reden van herplaatsing: Door mijn drukke bestaan (werken en baby en man die heel de week van huis is) geen tot weinig tijd voor hem, waardoor hij niet lekker in z'n vel zit. Hij moet lekker veel naar buiten en aandacht krijgen. Ik merk dat hij dan ook jaloers wordt naar de baby. Hij gaat nu 3 dagen mee met de hondenuitlaatservice en dan is hij helemaal gelukkig, lekker rennen en spelen. Hij mist dat nu bij ons en ik vind dat zielig. Ik zou graag willen dat hij nog een paar gelukkige jaartjes mag hebben en nu de baby er is, is hij dat niet hier. Verder is hij gewoon heel lief naar ons, maar wil ik hem weer gelukkig zien en met een baby gaat dat niet meer helaas.
Vergoeding: 0