Stella   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Stella is een lief hondje, echt een knuffelkont. Als pup was ze speels, maar nu is het eerder een lui en aanhankelijk hondje, die graag lekker bij je op de bank op schoot ligt. Samen met je bankhangen en tv kijken.

Stella is waaks. Blaft veel, zowel in huis als in de tuin. Ze reageert dan op de buren, mensen die voorbij lopen, postbezorgers etc. Hoe meer er te horen en te zien is, hoe vaker ze zal aanslaan.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Als pup is Stella altijd overal met mij mee naartoe geweest. Ik deed haar dan in een speciale honden tas met een dekentje erin en daar ging ze dan rustig in slapen. Gaandeweg ze ouder werd is dit veranderd en is ze angstig geworden. Ze wil weg van de situatie, heeft haar staart ook tussen de benen. Je maakt haar er niet gelukkig mee om haar overal mee naartoe te nemen.

Gedrag aan de lijn:

Uitlaten aan de lijn in de wijk is ze te angstig voor. Loopt dan niet goed mee.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dit doen we altijd in de bossen met haar. Dit is een rustig gebied (zonder verkeer en mensen die je steeds tegenkomt) waar ze zich fijn voelt. Ze kan dan heel erg genieten van het loslopen.

Gedrag naar andere honden:

Ze is lief voor kleine hondjes. Dit gaat ook goed. Wel is ze erg druk en moet je in de gaten houden dat ze niet te enthousiast is waardoor een ander hondje fel kan reageren op haar.

Gedrag naar katten:

Nooit in aanraking geweest met katten.

Gedrag naar kinderen:

Stella leeft in huis met 2 kleine kinderen. Ze voelt zich hier niet fijn bij.
Daarnaast levert haar focus op eten een probleem op rond de kinderen. Ze zal er alles aan doen om eten te pakken te krijgen. Springt zo op de stoel en jat het eten uit de handen. We doen er alles aan om te voorkomen dat dit kan gebeuren, maar haar wil is te groot. Inmiddels begint ze ook te grommen naar ons als we haar weg halen bij de kleintjes zodat ze het eten kan jatten. Op dit moment doen we haar daarom in de bench als de kinderen iets van eten hebben.

Gedrag naar onbekende mensen:

Heel angstig, gaat grommen (niet altijd agressief bedoeld), blaffen en in een hoekje staan met staart tussen de benen.

Mensen moeten echt vaker langs zijn geweest wil ze wennen aan een persoon. Bij vrouwen gaat dit beter dan bij mannen. Als mensen de eerste paar keren op visite komen zal Stella gaan blaffen. Als ze een tijdje zitten houdt het blaffen op, maar zodra zij weer gaan bewegen om bijvoorbeeld naar de wc te gaan begint het weer opnieuw. Als mensen eenmaal echt bekend zijn dan reageert Stella positief bij aankomst, dan is ze blij dat je er bent. Gaat kwispelen en springt uit enthousiasme tegen je aan.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dit gaat goed. Als pup hebben we dit stapsgewijs opgebouwd en ze kan nu prima alleen zijn. Wij houden zelf aan dat we haar nooit langer dan 4,5 uur alleen laten.

In de nachten is Stella gewend op onze slaapkamer te slapen.

Gedrag in de auto:

Ze is dan onrustig en veel aan het hijgen, maar kan verder wel gewoon mee. Ze is gewend een stukje met de auto te moeten als we naar het bos gaan.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Naar het bos, natuurgebied bij ons in de buurt, lekker spelen in huis met speeltjes en snoepjes eten. En vooral veel knuffelen en aandacht krijgen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Stella kan niet goed omgaan met kinderen en onbekende mensen.
Ze houd er niet van om uitgelaten te worden aan de lijn of in de woonwijk.
Ook is ze erg gefocust op eten. Dit pakt ze gewoon uit je handen. Ook dit krijgen wij er niet uit.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 24-05-2022
Naam: Stella
Ras: Mopshond x Pomeriaan
Schofthoogte/Gewicht: 8 kg
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 22-01-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 05-05-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Nat/vers voer van RENSKE. Dit krijgt ze in 3 porties per dag. Ochtend - middag - avond.
Brokken schrokt ze te snel waardoor ze gaat overgeven.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Omdat Stella niet in een woonwijk uitgelaten wilt worden zoeken we een plekje voor haar waar er (vrijwel) direct met haar in de bossen gelopen kan worden. Of op een plek waar er voldoende buitenruimte is dat ze niet uitgelaten hoeft te worden.
Daarnaast zoeken we mensen zonder inwonende kinderen. Ook niet bij mensen die nog een kinderwens hebben.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Begin 2020 hebben wij ons eerste zoontje gekregen. Als baby ging dit goed alleen vanaf de dag dat hij ging eten en kon kruipen ging het mis. 6 maandjes geleden hebben wij ons 2e zoontje gekregen en dit maakt dat er nog meer veranderingen zijn gekomen. Zoals in de beschrijving vermeld is Stella een angstig hondje en wil ze niet lopen in de wijk. Voorheen pakten we dan altijd de auto en gingen met haar naar de bossen toe zodat ze alsnog beweging kreeg. Dit is nu met twee kinderen niet meer haalbaar voor ons.
Ook haar waaksheid is toegenomen waardoor we nu met alles dicht in een donker huis zitten. En ze kan ook niet in de tuin, omdat ze hier ook veel blaft.
We hebben verschillende dingen geprobeerd, zelfs al een honden trainer ingeschakeld maar niks werkt. Het is inmiddels een onhoudbare situatie geworden. Niet alleen voor ons, maar ook voor Stella. We gunnen haar een plekje die beter bij haar past, zodat ze minder geconfronteerd wordt met haar angsten en ze meer het leuke hondje kan zijn die ze is.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.