Kayla ^ (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Huis: Kayla is een rustige hond, zij knuffelt graag en ligt graag tegen je aan of zelfs op schoot. Ze ligt wel heel erg graag op de bank. Haar mand is bij wijze van spreken nog gloednieuw. Ze kan wel schrikken van plotselinge geluiden. Soms wil ze nog wel eens een klein beetje grommen naar voorbijgangers. Maar over het algemeen slaapt ze lekker veel en komt ze kroelen bij je.
Tuin: Kayla is minder rustig in de tuin. Ze snuffelt veel en ze komt alleen echt tot rust buiten als jij zelf ook in de tuin bent.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Kayla is gewend om regelmatig uit logeren te gaan en dit gaat heel goed.
Ze is ook gewend mee te gaan naar visite. Bij bekende gaat dit heel goed.
Wanneer het onbekend is dan is ze terughoudend en tegelijk ook nieuwsgierig. Ze wilt wel graag snuffelen maar als iemand of iets plots beweegt dan kan ze terug deinzen.

Gedrag aan de lijn:

Wisselend. Ze kan op momenten flink doorlopen, maar Kayla neemt liever de tijd om alles eens goed te besnuffelen.
Ze kan wel schrikken van geluiden, dus ze moet wel kort gehouden worden langs een (drukke) weg.

Gedrag tijdens het loslopen:

Op het trainingsveld luistert ze perfect naar commando's als ze los loopt, maar als zij in de polder bijvoorbeeld los loopt dan kan ik geen garantie geven dat ze altijd naar je zal luisteren. Kayla is een echte waterrat, als zij in het water zit en jij wilt haar er uit halen terwijl zij dat niet wilt, dan is ze moeilijk te overtuigen om mee te gaan.
Kayla kan enorm genieten van het loslopen. Schrikt dan ook niet van geluiden om haar heen, omdat ze dan heerlijk in haar eigen wereldje zit en volop aan het genieten is.

Gedrag naar andere honden:

Onderdanig. Kayla zal voor de kleinste puppy's al gaan liggen zodat zij kunnen snuffelen bij haar. Daarna zal zij zelf snuffelen en vervolgens wilt zij 9 van de 10 keer graag gaan spelen. Dit geldt voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

Gedrag naar katten:

Ze vindt katten erg interessant. Ze wilt graag snuffelen bij de katten, maar ze zal er niet achteraan rennen. Ze is meer nieuwsgierig.

Gedrag naar kinderen:

Liefst ontwijkt zij kinderen en zij is dan ook alert als zij in de buurt is van kinderen. De drukte is hetgeen wat ik vermoed dat zij lastig vindt. Hoewel ze ook momenten heeft waarop ze heel lief samen kan zijn met onze peuter, merk ik dat ze vaak niet op haar gemak is als er kinderen in haar omgeving zijn. Dit heeft vervolgens ook een negatieve uitwerking op haar gemoedstoestand, waardoor ze ook sneller en heftiger schrikt van geluiden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Terughoudend en soms nieuwsgierig. Zo kan ze een beetje gebukt naar iemand toe lopen om te snuffelen met een voorzichtig kwispelend staartje. Maar ze kan gaan ook piepen en een soort willen vluchten. Als het eenmaal goed is dan is het ook goed.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kayla ligt vermoedelijk alleen maar te slapen. Ze sloopt geen spullen en/of speeltjes. Ze gedraagt zich gewoon.

Gedrag in de auto:

Ze hijgt veel en heeft een zetje nodig om in de auto te komen, maar verder vindt ze het allemaal wel best.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen is echt haar eerste liefde, ze knuffelt graag met je, ze vindt het ook leuk om met speeltjes te spelen in huis (zo doen wij wel eens onze hand voor haar ogen en gooien dan een speeltje weg, en dan gaat zij deze zoeken, vindt ze geweldig), en gewoon samen zijn, het is een echte gezelschapsdier.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Zoals ik eerder schreef heeft zij moeite met jonge kinderen (nu komt Kayla alleen in aanraking met kinderen tot ongeveer 7 jaar, dus ik weet niet hoe zij is met oudere kinderen is).

Kayla heeft altijd wel moeite gehad met plotselinge geluiden, zoals een glas was neergezet wordt op de tafel of de vriezerla die open ging. Daar kon ze voorheen dan ook heel erg van schrikken. We hebben hiervoor hulp ingeschakeld en zijn hiermee aan de slag gegaan. Ook zijn we van voer gewisseld. Sindsdien gaat dit stukke beter.
Maar als Kayla gespannen is, zoals nu bij ons het geval is omdat ze samenleeft met onze peuter, komt dit schrik gedrag weer in alle heftigheid terug. Als ons kindje op bed ligt of als ze bij de oppas is (meestal een familielid) dan komt ze weer tot rust en is haar schrik reactie minimaal.

Kayla slaapt bij ons beneden, maar wij hebben altijd de deur op een kiertje voor als er iets is. Als Kayla 's nachts schrikt van iets dan ligt ze het liefst bij je in bed de rest van de nacht. Op overige momenten blijft ze gewoon in de kamer liggen.

Status herplaatsing: Reactiestop - Er vindt op dit moment verder contact plaats met geïnteresseerden.
Naam: Kayla ^
Ras: Golden Retriever
Schofthoogte/Gewicht: 55 cm / 34 kg
Geslacht: Gesteriliseerde teef
Geboortedatum: 30-07-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 05-10-2018
Titerbepaling geldig tot:
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Wordt niet geplaatst op een adres met inwonende kinderen.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Zoals ik eerder schreef heeft Kayla al meerdere signalen afgegeven dat zij zich niet prettig voelt bij onze peuter. We willen uiteraard niet dat deze situatie gaat escaleren en om die reden willen wij haar graag een prachtige thuis geven bij mensen zonder kinderen bij wie zij niet heel de dag alert hoeft te zijn omdat er een kind rondloopt.
Vergoeding: 0