Boy   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Een hele lieve hond, die graag bij je wil zijn. Ligt dan bij je voeten lekker te slapen. Of 's avonds tijdens het tv kijken op een kleedje naast je op de bank. Hij kruipt dan steeds dichter tegen je aan. Het liefst met zijn neus tegen je aan.

In huis heeft hij moeite zijn rust te vinden, blijft je volgen. Is erg waaks/beschermend en erg reactief op geluiden in de omgeving. Dit geeft veel onrust in huis. In de tuin ook erg onrustig, naar alles blaffen. Heeft niet geleerd wat wel en niet kan in de tuin (gaat dus graven in het gras bv).

Gedrag in een vreemde omgeving:

Wij hebben dit nog niet veel gedaan. Is wat onzeker, is onrustig, blijft dan graag bij je in de buurt.

Gedrag aan de lijn:

Toen we Boy net in huis hadden was dit een aandachtspunt. Hij trok heel erg aan de lijn. Al aan het begin van de wandeling stormde hij de deur uit.
Boy is een hele intelligente hond en kent de basiscommando's. Hij reageert ook goed op beloningen (met snacks). Het trainen moet alleen goed volgehouden worden.
Wij zijn met Boy gaan trainen en inmiddels is het trekgedrag al minder. Hij loopt wel graag voor je uit, maar houdt ons nu meer in de gaten en luistert ook als je hem roept.
In een prikkelarme omgeving kan je nu fijn met hem wandelen.

Boy reageert op fietsers, scooters, kinderen met een step, katten etc. Vooral scooters reageert hij sterk op. Hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan, blaft het weg (gaat niet borstelen o.i.d.). Gaat ook heel hard trekken en is dan erg sterk. Mijn vrouw kan hem op dat moment niet houden. Ook ik moet dan stevig in mijn schoenen staan.

Gedrag tijdens het loslopen:

Wij hebben Boy nog niet los laten lopen. In onze wijk zijn daarvoor te veel prikkels. En in het natuurgebied is er veel wild. Daarom laten wij hem in het natuurgebied uit aan een 10 meter lijn, zodat hij toch nog wat extra vrijheid heeft.

Gedrag naar andere honden:

Is erg sociaal, speelt graag met andere honden. Is erg enthousiast, dat schrikt andere honden nog weleens af, maar bedoelt het goed.

Andere honden hebben een positieve invloed op hem. Hij kijkt het gedrag bij hun af en kopieert vervolgens hun gedrag. Reageert een hond speels op hem, dan gaat hij ook spelen. Als een hond negatief op hem reageert dan reageert hij hier ook op dezelfde manier op. Als Boy ziet dat een andere hond heel stabiel is en niet snel ergens van onder de indruk is dan reageert hij zelf ook milder op dingen waar hij moeite mee heeft.

Gedrag naar katten:

Kan absoluut niet met katten, jaagt ze op!

Gedrag naar kinderen:

Is opgegroeid met een baby/klein kind en vindt dat leuk, is erg lief.
Mijn zus heeft 2 kinderen van 2 en 4 jaar oud en daar is hij ook heel lief voor.
Aan onze zoon van 8 jaar moest hij erg wennen, dat gaat op zich goed.
Boy kan op momenten erg enthousiast zijn en is een sterkte hond, dus daar moet wel rekening mee gehouden worden.

In onze situatie wordt Boy echter veel geconfronteerd met dingen die hij moeilijk vindt (geluiden van brommers buiten etc.), waardoor Boy gestrest is. Hierdoor reageert hij sneller negatief in situaties en dit maakt het minder veilig.

Gedrag naar onbekende mensen:

Is enthousiast naar andere mensen, gaat aan ze snuffelen. Als hij aandacht van ze wil dan gaat hij met zijn kont naar je toe staan om gekroeld te worden. In het begin kon hij ook nog wel tegen mensen opspringen, dit is nu minder.
Als mensen binnen zijn en hij krijgt geen aandacht dan wil hij nog weleens aandacht op gaan eisen door te piepen, te blaffen of in je handen te gaan happen.
Uiteindelijk gaat hij wel gewoon liggen en dit belonen we dan ook. Hierdoor zien we dat het gedrag de afgelopen maanden ook wel beter is geworden, maar heeft nog verdere training nodig.

Als iemand dreigend overkomt wil Boy beschermen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dit kon in het begin niet, had erg verlatingsangst. We zijn dit vervolgens heel langzaam gaan opbouwen met hem. Kan nu 4 à 5 uur alleen blijven. Zit dan in zijn bench, en ligt daar ook rustig als wij weer terug zijn.
Het beste kunnen we via voor weggaan. Als we via de tuin gaan dan duurt dit hem te lang en raakt hij hier onrustig van.

Gedrag in de auto:

Achterin de auto heel onrustig. Aan het joelen en piepen

In de andere auto waar hij minder kan zien, zit hij in een bench en daar gaat hij nu rustig(er) liggen. We hebben hem dan aangelijnd en laten hem liggen gedurende de rit. Dit lijkt goed te werken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen in het bos, hardlopen. kauwen op speeltjes zoals piepkip. Trekspelletjes met 'flos'. hersenspelletjes.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Geluiden buiten het huis: vuurwerk, scooters/motoren.

De eerste weken dat wij Boy hadden ging het eigenlijk heel goed. Maar na een paar weken kwamen er een paar gedragskenmerken naar boven waar wij van te voren niet van op de hoogte zijn gebracht door de vorige eigenaar. Hij reageert waaks en beschermend. En kan niet goed tegen geluiden van buitenaf.
Nu de Corona regels zijn afgeschaft is het in de omgeving ook een stuk drukker geworden in onze omgeving. Vooral het geluid van scooters kan hij niet tegen. En onze buren hebben tieners met scooters. Maar ook een trein die langsrijdt zorgt voor grote onrust, nog een kwartier nadat de trein al voorbij is.
Hoe meer prikkels er achter elkaar komen, hoe minder Boy te bereiken is. Hij wordt dan op een bepaald moment lelijk. Gaat dan zijn lip optrekken als je naar hem toe wilt. Je kan dan een worst voor zijn neus houden, maar heeft daar dan geen boodschap aan.
Daarom is het belangrijk dat Boy ergens komt te wonen waar hij veel minder geconfronteerd wordt met dit soort dingen, zodat hij zichzelf kan zijn. Dan heb je een hele fijne hond aan hem.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 23-05-2022
Naam: Boy
Ras: Herder x Husky
Schofthoogte/Gewicht: 28 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 26-01-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 21-05-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Wij hebben de hond in juli 2021 geadopteerd omdat de vorige eigenaar ging scheiden en geen ruimte voor hem had.
Helaas is Boy erg gevoelig voor prikkels, wij denken dat dit met zijn vorige woonplek en stress daar te maken heeft. Helaas blijkt onze woonomgeving veels te onrustig voor hem. Met name de hoeveelheid scooters en motoren die er rijden vormen een probleem. Dit geeft veel stress bij hem, en daar reageren wij weer heel erg op wat erg veel stress bij ons geeft. Dit pikt Boy weer op en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. We merken dat dit geen goed doet binnen het gezin en uiteindelijk ook niet voor Boy. Wij zoeken voor hem een rustigere woonplek en een 'gouden mandje'.
Vergoeding: 100