Blue   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Blue is een jonge, speelse en vooral blije hond. Hij is groot en op momenten ook lomp. Zoekt in huis zijn rust op in een lekker koel mandje. Blue is waaks.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een nieuwe omgeving is hij vooral veel aan het rondkijken en aan het oriënteren. Nieuwsgierig naar wat hij tegen zal komen.
In het donker dan komt zijn waaksheid naar boven. Als hij iets op afstand niet herkend zal hij gaan blaffen.

Gedrag aan de lijn:

Dit verschilt per persoon. Bij de ene persoon kan hij netjes aan de lijn lopen. Maar bij een ander kan hij trekken aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Dit vindt hij heel erg leuk om te doen. Hij rent dan net als een haasje. Hij geniet er zichtbaar van. Blue houdt in de gaten dat baasje dichtbij blijft. Gaat niet te ver weg.

Gedrag naar andere honden:

Hoe Blue in huis op honden reageert weten wij niet. Buitenshuis gaat het heel goed. Blue heeft goede sociale vaardigheden. Hij kijkt altijd naar de reactie die de andere hond geeft. Als de hond wil spelen, dan speelt hij leuk met ze. Willen ze dit niet, dan trekt Blue zich terug. Kleine hondjes die naar hem blaffen daar gaat hij voor op de loop of hij gaat liggen.

Gedrag naar katten:

Onbekend. De katten in de buurt vinden het nog weleens leuk om voor het raam te gaan zitten en Blue uit te dagen. Hier gaat Blue dan op in door naar ze te gaan blaffen.

Gedrag naar kinderen:

Een echte schat! Wil altijd spelen, met zowel jong als oud. Kan hierbij nog weleens vergeten dat hij nogal groot en lomp is.

Gedrag naar onbekende mensen:

Kijkt voorzichtig hoe de mens op hem reageert. Voelt het goed voor Blue dan wil hij gelijk knuffelen en spelen. Voelt het niet goed gaat hij blaffen en gaat naar een ander plekje.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Blue weet precies wanneer wij weggaan en gaat gelijk naar zijn mandje, wachtend op iets lekkers. Zo gauw wij de deur hebben verlaten gaat Blue voor het raam zitten met zijn kop op de vensterbank.

Gedrag in de auto:

Auto blijft spannend omdat dit alleen gebeurt als we met Blue naar de dierenarts moeten. Hij is verder niet bang, maar wil wel steeds heen en weer in de auto om alles te kunnen zien.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen en klieren. En wandelen natuurlijk.
Speelgoed vindt hij erg leuk om te kunnen slopen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Opgesloten worden in een kleine ruimte zoals een bench.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 23-06-2022
Naam: Blue
Ras: Rottweiler
Schofthoogte/Gewicht: 68 cm / 50 kg
Geslacht: Chemisch gecastreerde reu
Geboortedatum: 26-02-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 29-03-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Petplan
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Vanaf de dag dat Blue bij ons is krijgt hij Eukanuba.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Blue wordt niet geplaatst bij mensen die voor het eerst aan een eigen hond gaan beginnen.
Woonplaats eigenaar: Groningen, Muntendam
Reden van herplaatsing: Blue is, naarmate hij ouder werd, steeds meer de kinderen gaan beschermen tegen mij (vrouwelijke baasje). Dit gebeurd op momenten waarop ik met de kinderen aan het spelen ben, de haren van mijn dochter aan het kammen ben etc. Dit gedrag vertoond hij steeds vaker en ook heftiger. Ik ben de meeste tijd thuis met de kinderen en ik ben een angst aan het opbouwen voor Blue naar mij toe als ik met de kids bezig ben. Als de kinderen er niet zijn dan vertoond hij dit gedrag niet naar mij. Hij vertoond dit gedrag overigens niet naar andere mensen als zij in contact zijn met de kinderen, maar alleen naar mij. Ik houd ontzettend veel van onze bikkel, maar wil niet wachten tot het fout gaat tussen ons.
Vergoeding: 200