Django   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Django mag graag op een botje of kluif kauwen maar ligt ook veel te slapen. Hij ligt bij voorkeur op een plekje waar de zon op valt en als het wat kouder is gaat hij heerlijk in zijn mand liggen of zelfs in zijn bench die in een aparte kamer staat.

Django houdt van ruw en ruig spelen en is in zijn enthousiasme vaak erg lomp. Zijn favoriete spelletje is touwtje trekken. Gezien zijn kracht gebruiken wij hiervoor de pijpen van een oude spijkerbroek waar we aan beide kanten een knoop in leggen, deze gaan maanden mee. Een touw uit de winkel gaat meestal maar een uur of 2 mee.

Op momenten kan hij ontzettend genieten van lekker gekroeld worden. Je ziet hem dan echt wegsmelten van genot.

Met mooi weer zit hij de hele dag op het balkon, afwisselend kruipt hij op een stoel om te zonnebaden of gaat juist ergens in de schaduw even liggen slapen en afkoelen.

Hij is waaks aangelegd. Als het gewoon voorbijgangers zijn die zich normaal gedragen reageert hij hier niet op. Maar zodra het iets afwijkend is dan slaat hij aan (mensen die de trap op stampen of zich buiten anders gedragen met langslopen etc.).

Gedrag in een vreemde omgeving:

Vanwege een verminderde gezondheid en de corona pandemie zijn we niet vaak in een vreemde omgeving. De keren dat dit wel gebeurt reageert Django rustig en wil graag alles afsnuffelen.

Gedrag aan de lijn:

Django vindt wandelen heerlijk. Wij nemen hem meestal los mee naar een park/bos in de buurt. Daar gaan we met de auto naartoe.
Hier in de buurt wil hij soms uitvallen naar honden die hij niet leuk vindt of die naar hem blaft, met zijn ruim 42 kilo is hij voor mij dan niet te houden aan de lijn. Komen we niemand tegen dan loopt hij netjes mee. Ik gebruik dan wel een wat kortere lijn in verband met zijn gewicht en kracht.

Gedrag tijdens het loslopen:

Naar mijn man luistert hij goed tijdens het loslopen in onze omgeving. Naar mij luistert hij alleen als we in het bos zijn. Als hij herten ziet dan wil hij hier wel achteraan gaan, een kort en duidelijk "Django hier" is voldoende om hem terug te laten komen.

Gedrag naar andere honden:

Bekende honden die hij ook leuk vindt wil hij graag even besnuffelen.
In het bos is hij afwachtend naar andere honden, hij houdt er niet van als honden beginnen te blaffen en zal er dan met een grote boog omheen lopen.
Is de andere hond rustig dan zal hij deze rustig benaderen en besnuffelen. Wanneer het een hond betreft die hij al wel kent maar niet leuk vindt (vaak honden die naar hem blaffen) moet je hem in de gaten houden want dan kan hij uitvallen en er dan woest blaffend met een grote borstel op de rug naar toe rennen. Mijn man kan Django op tijd stoppen en corrigeren, ikzelf kies ervoor dit soort confrontaties uit de weg te gaan.

Gedrag naar katten:

Wij hebben geen katten dus geen idee hoe hij daar binnenshuis op zou reageren. Buiten wil hij elke kat opjagen.

Gedrag naar kinderen:

Django is groot en lomp. Wij hebben amper tot geen contact met kleine kinderen. Django is wel dol op ons buurmeisje van 12.

Gedrag naar onbekende mensen:

Dit hangt erg af van de situatie.
In huis wil hij graag de situatie controleren en zal met grommen proberen vreemden weg te jagen. Hij probeert dan ook de voeten van de onbekenden te controleren/blokkeren gedurende de tijd dat de mensen er zijn. Wij sturen hem dan meestal naar zijn mand of bench om rust te creëren. Het duurt meestal een aantal keren voordat dit gedrag afneemt en Django positief op de mensen reageert.
In het bos als hij zelf losloopt gaat hij meestal met een boog om vreemde mensen heen en kan dan zelfs wat angstig reageren (hoog piepen, soms briesend als een paard).

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Wanneer wij weggaan en Django merkt dit, zal hij uit zichzelf al in zijn bench gaan liggen. Hij krijgt dan altijd een klein koekje. Hij kan makkelijk een aantal uur (3-4) alleen blijven, meestal gaat hij gewoon liggen slapen en komt dan met een duf koppie kijken als we weer thuis komen.

Gedrag in de auto:

Django gaat dagelijks mee in de auto, reageert wat behoedzaam als je de achterklep sluit maar vindt het verder geen probleem. Bij korte ritjes (maximaal 20 minuten) blijft hij heerlijk uit het raam zitten kijken. Bij langere ritten gaat hij gewoon liggen en valt dan ook vaak in slaap. Langste ritten die wij maken zijn zo'n 2,5-3 uur.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen, rennen, stoeien met de baas, touwtje trekken en achter een balletje aangaan vindt hij het mooiste wat er is. Hij vangt de bal niet en je moet wel het commando "los" geven voor hij hem weer afstaat. Na de avondwandeling van 20.00 uur verstopt mijn man meestal wat kleine traktaties die Django dan moet zoeken, daar geniet hij ook van. En hij gaat met mij vaak mee met de scootmobiel, daar zit een stang aan die eigenlijk bedoeld is voor een fiets. Django zit dan aan een korte lijn en loopt heerlijk mee. Ik ga dan op de langzaamste stand zodat Django in een soort draf loopt en hij kan dit een aantal kilometer goed volhouden. Met mijn man maakt hij op zondag lange wandelingen in het bos.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Django reageert slecht op bestraffen maar zeer goed op extreem belonen (goed zo Django (vrolijke, enthousiaste stem), met een aai over zijn bol of een klopje op zijn rug).

Sommige mensen en honden vindt hij echt niet leuk, daar wil hij naar uitvallen. Hiervoor hebben wij in de zomer van 2020 een gedragstherapeut ingeschakeld. Dat uitvallen is vervolgens extreem verminderd. Wanneer mijn man hem uitlaat doet hij dit eigenlijk nooit meer, wanneer ik hem uitlaat gebeurt dit juist vrij vaak en vanwege zijn kracht kan ik hem dan niet houden. Dit levert grote ergernis op bij andere baasjes. Django is in dit soort situaties ook nergens mee te paaien. Hij houdt wel van koekjes maar als hij al geen trek heeft zal hij ook voor een lekker koekje niks doen.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 21-06-2022
Naam: Django
Ras: Labrador x Boxer x Border collie
Schofthoogte/Gewicht: 70 cm / 40-45 kilo
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 16-04-2018
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 26-11-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Niet echt een probleem maar hij had als pup een navelbreuk, deze is uit zichzelf dichtgegroeid maar zit een klein stukje vetweefsel aan de buitenkant.
Speciaal voer: Wij geven hem graanvrij voer van Wolf of Wilderness omdat zijn ontlasting dun bleef. Op dit voer doet hij het prima.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Groningen, Foxhol
Reden van herplaatsing: Door een verminderde gezondheid die alleen maar slechter wordt kan ik Django niet geven wat hij nodig heeft. De zorg voor Django valt voor zo'n 90% op mij aangezien mijn man lange dagen werkt. Daarnaast wonen we ook nog in een flat, dus ook thuis kan ik hem niet de beweging geven die hij nodig heeft.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.