Robin (Reactie stop)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddelingstype 2

Gedrag in huis / tuin:

Robin is een echte werk hond, houdt ervan om samen aan het werk te zijn. Als ze voldaan is dan kan ze rustig een paar uur voldaan gaan liggen. Daarnaast vindt ze het heel fijn om bij je te zijn. Het liefst kruipt ze bij je op schoot als ze de kans krijgt. Een echte kroelkont.
Wij zelf wonen op een boerderij, waar ze veel ruimte tot haar beschikking heeft. Ze zou niet per se weer zo groot hoeven te komen wonen, zolang mensen maar echt dingen met haar ondernemen. Wij zelf doen ook met haar speuren, wat ze helemaal geweldig vindt. Wandelen in het bos, rennen naast de fiets of skateboard vindt ze ook erg leuk.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Omdat we op een boerderij wonen en tegenover een bos wonen komt ze niet veel in het dorp of stad. Ze is niet gewend om aangelijnd honden tegen te komen. Dit zal dan wel een aandachtspuntje zijn/worden. Verder verwacht ik wel dat ze, mits rustig aan opgebouwd, aan veel dingen kan wennen.

Gedrag aan de lijn:

Wij lopen altijd met haar in de bossen waar ze losloopt. Ze zit dus bijna nooit aan de riem. Tijdens de trainingen en op momenten dat ik haar even kort aanlijn tijdens de wandelingen loopt ze goed aan de riem.

Gedrag tijdens het loslopen:

In het bos loopt ze vaak los. Luistert goed. Als we een andere hond tegenkomen dan doen we haar uit voorzorg aanlijnen. Ze komt dan heel goed als je haar roept en laat zich goed aanlijnen.

Gedrag naar andere honden:

Ze woont bij ons samen met haar halfbroer, dit gaat erg goed.
We hebben nog twee kleine terriërs en dat gaat niet goed. Dat is ook de reden dat ze herplaatst moet worden. Het is steeds ruzie tussen haar en de terriërs.

Buitenshuis valt het soms moeilijk te voorspellen wat ze doet met andere honden.
Vaak gaat het goed met middel tot grote, rustige en stabiele honden. Met kleine honden gaat het vaker minder goed, daar wil ze naar uitvallen.

Gedrag naar katten:

De katten in huis negeert ze.
Buitenshuis gaat ze er achter aan.

Gedrag naar kinderen:

Wij hebben zelf wat oudere kinderen van 18 en 19 jaar, daar kan ze heel goed mee overweg.
Verder hebben wij geen jonge kinderen in onze bekende kring en zouden wij dan ook niet weten hoe Robin op kleine kinderen zou reageren.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bekende mensen begroet ze vrolijk en blij.

Als er plotseling een onbekende binnen komt schrikt ze en zal blaffen en heel hard op ze af rennen. Dat doen ze dan vaak ook geen tweede keer proberen. Ze doet verder niks, maar komt wel bedreigend over.

Als er nieuwe mensen bij ons komen dan lopen ze eigenlijk altijd tegelijkertijd met ons naar binnen en dan reageert ze prima. Als ze mensen nog niet goed kent dan zoekt ze haar rust op. Als ze mensen kent dan zoekt ze meer het contact op.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Geen probleem.
Al is ze hier wel altijd met andere honden.

Gedrag in de auto:

Prima, vindt ze leuk.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Samen werken, speuren, alles, zolang het maar met de baas is.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Kleine honden.

Status herplaatsing: Op 25-06-2022 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Robin
Ras: Australian shepherd
Schofthoogte/Gewicht: 17 kg
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 20-04-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 07-06-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Onze voorkeur gaat uit naar plaatsing op een adres met oudere kinderen of zonder inwonende kinderen, zodat Robin alle aandacht krijgt. Daarom zal er niet ingegaan worden op reacties van gezinnen met jonge kinderen.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Ze kan totaal niet met onze andere twee terriërs. Dit uit zich in behoorlijke gevechten. Momenteel houden we ze uit elkaar en dat is geen doen.
Verder hebben we het erg druk en is Robin een echte werk hond. Geniet van het samen bezig zijn en samen werken. En die aandacht kunnen we haar hier niet geven. Het is een super slimme dame die meer kansen verdiend dat dat ze bij ons krijgt.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.