Sifar   Log in om te reageren

Filmpjes Sifar:
https://youtu.be/KoujA11dR4I
https://youtu.be/XM4sFiapqTI
https://youtube.com/shorts/fGvcQJUbvuQ
https://youtube.com/shorts/40YhsaiVqcU
https://youtu.be/6ElckzhL8es

Gedrag in huis / tuin:

Sifar is klein, gezellig en ondernemend hondje. Een hondje wat het gezellig vindt om in je buurt te zijn, maar kan ook heel relaxed liggen slapen. Knuffelen is zijn grote hobby.

In huis en tuin is Sifar waaks. Hierover later meer informatie.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Sifar gaat vaak mee op vakantie met de camper. Heerlijk vindt hij dat! Lekker wandelen, in de zon liggen op een zacht kussen, en dorpjes verkennen. Hij kan op rustige stukken goed loslopen, en luistert goed. Hij houdt je goed in de gaten waar je bent. Als Sifar wat zachts heeft om op te liggen vindt hij het geen probleem om onder je stoel een dutje te doen terwijl je op een terrasje zit.

Gedrag aan de lijn:

Sifar kan goed aan de lijn lopen. Wanneer andere honden heel hard naar hem gaan blaffen gaat hij terug blaffen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Het allerfijnste is loslopen. Vooral als er een groot open stuk is, zoals strand of een weiland. In grote cirkels vliegt hij dan rond om zijn energie er uit te gooien. Hoewel we ook een windhondje hebben ben ik nog geen hond tegengekomen die zo hard kan rennen als Sifar. Met meerdere honden rennen is nog mooier. Tijdens dit rennen is hij prima weer terug te roepen. Sowieso, voor eten komt Sifar altijd.
Geen wandeling is Sifar te ver, en 10 km los mee lopen als de baas gaat hardlopen is geen enkel probleem. Mocht je een dag niet zoveel tijd hebben om te wandelen vind hij dat ook prima.

Gedrag naar andere honden:

Sifar leeft samen met een windhondje, ze spelen veel samen en kunnen het goed samen vinden. Wel is Sifar soms wat lomp, een grotere hond zal daarom geen probleem zijn om mee samen te wonen.
Andere honden die op ons terrein komen vindt hij geen probleem.
Wanneer hij los loopt tijdens de wandeling kan hij goed met andere honden. Aan de riem vindt hij sommige reuen soms wat eng.

Gedrag naar katten:

Sifar heeft nooit met een kat samengeleefd. Hoe dit gaat weet ik niet. Wel is Sifar een dwergpinscher in hart en nieren. Een muis of hamster wordt vakkundig bestreden, zowel thuis als in de berm. Ik kan mij voorstellen dat een kat die niet van zich afbijt geen goede match is.

Gedrag naar kinderen:

Sifar vindt kinderen maar spannend. Als ze er zijn en ze negeren hem is het geen probleem.

Gedrag naar onbekende mensen:

Eigen mensen zijn het leukst. Daar gaat Sifar voor door het vuur.

Bij vreemde mensen moet Sifar eerst de kat uit de boom kijken. Hoe meer mensen hun best doen om leuk gevonden te worden door hem, hoe minder hij dat wil. Als ze hem negeren komt hij vaak al snel even snuffelen en begroeten.

Wanneer iemand onverwachts in huis of tuin staat en je bent er niet bij dan wil hij wel eens happen naar de mensen. In het verleden hebben zich in deze situaties dan ook weleens incidenten voortgedaan. Wanneer je er als baasje bij bent en hem verteld dat het goed is, is het prima.

Wanneer ik Sifar meeneem op bezoek heb ik tot nu toe geen problemen gehad. Ook hier vraag ik mensen hem dan wel altijd te negeren. Dus niet aankijken en zeker niet aaien. Ik laat hem vaak op een kleedje liggen, bij mij in de buurt. Dan weet hij dat iedereen daar weg blijft.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Sifar kan prima alleen zijn. Hij zit bij ons dan in een ruimte zonder lage ramen, zodat hij niets hoeft te bewaken. Hij gaat dan lekker liggen slapen.

Gedrag in de auto:

In de auto is altijd leuk, hij springt er graag in.

Sifar gaat vaak mee in de camper. Hij ploft van op zijn kussen en gaat slapen. Af en toe een knuffel, en hij slaapt weer verder.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Alles waarbij je samen bent. Zoals wandelen, hardlopen, zoekspelletjes, een ingewikkeld gevulde kong, met de bal gooien. Zomers vindt hij zwemmen ook leuk. En voorop een supboard zitten is natuurlijk ook een prachtige manier om de wereld te overzien.
Zweetsokken verstoppen is ook erg leuk. Hier loopt hij graag de hele dag mee rond. En optimaal genieten is strak tegen je aan liggen om geknuffeld te worden. Ook borstelen met een rubberen handschoen is echt het einde volgens hem.
Gehoorzaamheidstrainingen is hij ook zeker enthousiast voor te krijgen. Vooral wanneer je traint met stukjes leverworst.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Onverwacht bezoek. Sifar komt uit een puppyfabriek en is daarna niet goed gesocialiseerd. Hij is vanaf vijf maanden leeftijd bij ons, en heeft zich ontwikkeld tot superleuke hond. Helaas zal er altijd een stukje onzekerheid blijven. Bij ons lopen veel mensen zo het huis of de tuin in. Dit geeft Sifar stress. Hij vliegt er dan op af, en hapt. Hij bijt niet door, maar wel schrammen. Hij doet het niet altijd. Zolang je er bij bent hoeft Sifar niet zelf het fort te verdedigen. Als je hem zegt dat het goed is vindt hij het prima.
Drukke kinderen vindt hij te onvoorspelbaar. Je doet hem dan een plezier om hem dan gewoon naar een plek te doen waar hij rust heeft. Hij gaat dan lekker slapen.
Sifar is zeer waaks, vooral omdat hij onzeker is blaft hij snel tegenwoordig. We hopen dat de onzekerheid minder zal worden op het nieuwe adres. Maar gezien zijn afkomst (pinscher) moet er wel rekening mee gehouden worden dat het nooit een niet blaffend hondje zal worden.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 26-07-2022
Naam: Sifar
Ras: Dwergpinscher kruising
Schofthoogte/Gewicht: 38 cm / 6,3 kg
Geslacht: Chemisch gecastreerde reu
Geboortedatum: 10-08-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 07-10-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Sifar is chemisch gecastreerd, tot oktober. Deze castratie is ook zeker niet goed geweest voor zijn zelfvertrouwen.
Omdat de huidige situatie veel invloed heeft op Sifar hebben we in overleg met de dierenarts besloten Sifar fluoxetine te geven. Een soort anti-depressiva, waar honden minder angstig van worden. We halen het bij de gewone apotheek, (op recept), en kost ons ongeveer 10 euro in de maand.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Sifar wordt niet geplaatst bij mensen die voor het eerst aan een eigen hond gaan beginnen.
Een huis met een afgesloten tuin zou ideaal voor hem zijn.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Vriendjes van de kinderen, en andere mensen lopen onverwachts binnen hier. Wij hebben ook geen volledig omheinde tuin waardoor we dit niet altijd gestuurd kunnen krijgen. Dit is niet veilig met Sifar, omdat hij dan kan happen. We hebben er een gedragstherapeut bij gehad, zij ziet een hond die al heel veel goed doet, en ook hier zeker in trainbaar is. Ondanks alle aanpassingen die we volgens haar plan hebben gedaan, moeten wij helaas toegeven dat ons gezin te onrustig voor hem is.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.