Frost   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

In huis is hij rustig en redelijk zelfstandig. Hij is lief en vrolijk en houdt van knuffelen, maar ligt ook graag aan de andere kant van het huis alleen. Als er beweging in huis is, komt hij ook in beweging en volgt je soms. Als het weer rustig is, ploft hij weer ergens neer. Hij heeft graag een vaste rustplek.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is hij wat meer alert en blijft hij graag bij de baas. Hij kan dan bij de baas in de buurt blijven of juist voor de in-/uitgang gaan liggen. We hebben hem ook weleens meegenomen naar de markt en dit ging prima. Hij is ook weleens een paar dagen in een pension geweest en dit ging ook goed.

Gedrag aan de lijn:

In het begin als hij nog vol energie zit kan hij wat trekken, maar als hij z'n behoeftes gedaan heeft wordt dat minder en loopt hij rustig mee. Hij is wel erg alert en snel afgeleid. En als hij iets ziet waar hij naartoe wil (bijvoorbeeld een andere hond) dan kan hij hard trekken aan de lijn. We laten Frost uit met een Gentle leader, omdat hij op dit soort momenten erg sterk is.
*HHIN raadt het gebruik van een Gentle leader af.

Gedrag tijdens het loslopen:

Los is nu zonder training niet te doen. Hij heeft erg veel energie, is erg enthousiast en wilt met iedereen kennis maken/spelen. Fietsers/hardlopers wil hij naartoe en kan tegen ze opspringen en naar happen (volgens mij niet met kwade bedoelingen).

Gedrag naar andere honden:

Binnen in huis weten wij niet goed hoe Frost is met een andere hond. Buiten 2 familie honden geen ervaring mee. Als we daar op bezoek zijn gaat het goed omdat hij daar de dynamiek kent. Het zijn ook beide vrouwtjes en daar gaat het over het algemeen sowieso goed mee.

Buiten huis aan de lijn reageert hij erg enthousiast en maakt hij het liefst met alle honden kennis. Bij vrouwtjes gaat dat altijd goed, bij (jonge) mannetjes is het lastig. Dan heeft hij zijn staart hoog en gaat hij grommen en blaffen. Als het goed gaat dan kan hij leuk spelen met de andere hond.

Gedrag naar katten:

Binnen alleen ervaring in de eerste weken in huis. Dit vond hij erg leuk en was speels, maar wel op zijn manier. Belangrijk dat de kat z'n grenzen kan aangeven, de regel voor alle dieren geldt wel een beetje: "Watjes" doen het niet goed bij Frost. Later geen kat meer in zijn leven, maar buiten merk je wel dat hij ze erg leuk vindt. Hij valt niet aan maar wilt graag spelen, maar niet veel katten vinden zijn hoge energie leuk.

Gedrag naar kinderen:

Niet veel ervaring mee. Bij onbekende kinderen die hem rustig benaderen gaat het goed. Hoe kleiner het kind, hoe meer toezicht er nodig is i.v.m. z'n formaat/gewicht. Hij is wel lief maar een beetje lomp.
Kinderen op straat die rennen, springen, vliegen of druk zijn in zijn buurt, kan hij als onprettig ervaren en laten merken dat dat rustig moet worden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Zijn reactie is verschillend. Als we buiten lopen en mensen willen hem aanhalen dan reageert hij blij en vrolijk. Wel weer hoge energie en speelsheid. Maar als mensen bijvoorbeeld op ons af komen lopen en bijvoorbeeld de weg aan ons vragen dan kan hij beschermend reageren en gaan blaffen.
In huis is hij erg waaks en beschermend. Vreemde mensen kunnen niet zomaar binnenkomen. Als de bel gaat dan slaat hij aan. Wil in eerste instantie duidelijk maken dat die persoon niet zomaar welkom is. Daarom doen wij hem meestal eerst even in de bench. Na een tijd halen we hem eruit. Na een tijdje zie je dat hij juist om aandacht gaat vragen bij de mensen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als hij ergens gewend is, kan hij lang alleen blijven, zowel thuis als op vakantie.
Het uit elkaar gaan bij het alleen laten vindt hij niet leuk, maar het gaat verder wel goed en hij kan ook lang alleen blijven. Het liefst gaat hij overal mee naartoe, maar berust erin zich als dit echt niet kan.

Gedrag in de auto:

Auto rijden vindt hij niet leuk. Hij wordt niet wagenziek, maar lijkt angstig doordat hij niet zelf kan bepalen dat hij eruit kan en met je mee kan wanneer je lijkt te gaan stoppen en hij denkt dat je misschien wel gaat uitstappen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Buiten zijn. Rennen. In het bos lopen. Snuffelen, ruiken en duiken (met z'n kop over de grond schuiven). Hoe meer natuur hoe beter. Hij houdt ook van kluiven, iets krijgen, zoals een stok of touw, dat hij mag slopen, graven. Gewoon lekker hond zijn. Hij heeft een hele vrije ziel en een heel groot hart.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

We kregen Frost 2 weken voor de eerste lockdown in huis. Dit heeft wat roet in het eten gegooid van zijn socialisatie proces. Hierdoor neemt hij bepaalde taken op zich die niet altijd nodig zijn en neemt deze bloed serieus. Beschermen van z'n "roedel" staat op 1, en wanneer hij de situatie als veilig beschouwd, volgt knuffelen al snel op 2.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 21-07-2022
Naam: Frost
Ras: Oud Duitse Herder x Berghond
Schofthoogte/Gewicht: 39 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 09-01-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 17-05-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Frost heeft een wat gevoelige buik. Wisselen van voer, snoepjes, verwerkte producten kan hij slecht op reageren. Natuurlijke producten gaan goed en vindt hij geweldig: konijnenoren, runderoren, etc.
Speciaal voer: Geen speciaal voer, maar hij krijgt Farm Food Zalm en daar doet hij het goed op. Wisselen is wel mogelijk, maar naar iets soortgelijks en langzaam wennen.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.