Simba (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Simba is een hele lieve hond met een hoog knuffelgehalte. Als je alleen bent met Simba dan is hij heel rustig. Hij vindt alleen kleine dingen zoals een afstandsbediening of rondslingerende schoenen leuk om te pakken, maar als die gewoon in een kastje gezet worden is er niks aan de hand.
Zijn lievelingsplek is op de bank of soms gaat hij ook uit zichzelf in de bench liggen die in de woonkamer staat. Spelen met ballen vindt hij geweldig, het is daarna alleen lastig om hem weer rustig te krijgen. Hij zou het erg leuk vinden om mentaal bezig gehouden te worden. Snuffelen vindt hij super.
Zodra er bezoek komt dan is hij erg druk en wil graag alle aandacht en springt dan van blijdschap. Simba is een echte mensenhond en vraag veel aandacht ook als mijn vriend er is, dan wil hij soms tussen ons in kruipen. Hij wil ook graag aandacht als ik thuis kom van mijn werk. Hij laat dat merken door even te blaffen en als ik dan iets zeg dan is het oké want hij heeft zijn aandacht gehad.
Als de deurbel gaat of als iemand langs komt lopen dan kan hij even aanslaan maar stopt daarna gelijk.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Simba is altijd wat onrustig als hij op een nieuwe plek komt, zoals bijvoorbeeld bij mensen op bezoek. Hij mag dan ook niet op de bank liggen, wat hij thuis graag doet. En zijn eigen spullen ontbreken natuurlijk ook zoals zijn mand etc. Ik vermoed dat Simba een paar dagen moet wennen bij een nieuwe eigenaar.
Simba heeft ook moeite met drukke omgevingen, zoals bijvoorbeeld een winkelcentra. Hij geeft dit dan heel goed aan, hij gaat dan aan de riem trekken en wil dan weg. Dat is gewoon niet zijn ding.

Gedrag aan de lijn:

Simba trekt niet aan de lijn en kent commando,s zoals naast, stop, zit en volg.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hij zou het wel kunnen met de juiste training. Simba is vroeger op een hondenschool geweest en kent basis commando’s. Ik vermoed dat hij niet zal weglopen als hij los is, maar hij vindt vaak etensresten die mensen neergooien in het park. Ik ben vooral bang dat hij een keer iets verkeerds zou eten, daarom heb ik hem niet zo vaak met hem los gelopen.

Gedrag naar andere honden:

Als we tijdens het wandelen andere honden tegen komen dan is hij vriendelijk, en soms kijkt hij er zelfs niet eens naar om.
Simba gaat naar een pension als ik op vakantie ga, en daar gaat hij heel goed samen met andere honden.

Gedrag naar katten:

Geen idee hoe Simba reageert op katten in huis. De katten van de buren liggen nog weleens op de schutting en dat vindt hij prima.

Gedrag naar kinderen:

Hij is goed met kinderen maar Simba past denk ik niet goed in een druk gezin met hele jonge kinderen. Oudere kinderen die met hem willen wandelen zou geen probleem zijn.
Simba is opgegroeid met mijn zoon die nu 16 jaar oud is. In de buurt zijn er soms kleine kinderen in de leeftijd van 4 jaar die hem willen aaien en dat vindt hij ook prima.

Gedrag naar onbekende mensen:

Simba is erg enthousiast naar mensen toen. Hij is vaak te enthousiast en niet iedereen die op bezoek komt vindt dat leuk en noodgedwongen moet ik hem dan in een bench doen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan goed alleen zijn. Kan dan gewoon los in huis blijven als je weggaat.

Gedrag in de auto:

Simba vindt autorijden super.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij wil het liefst veel aandacht, trekspelletjes met een touw, balletjes gooien etc.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Moeite met verandering en drukke omgevingen, zoals winkelcentra of iets.

Status herplaatsing: Op 15-08-2022 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Naam: Simba
Ras: Labrador x Stafford
Schofthoogte/Gewicht: 30 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 12-06-2014
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 15-06-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Seniorenvoer
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Eindhoven
Reden van herplaatsing: Ik doe dit met pijn in mijn hart. Ik heb Simba anderhalf jaar geleden meegenomen na een echtscheiding, sindsdien is hij een andere hond geworden. Ik heb co ouderschap en daar kan hij niet goed mee omgaan. Hij heeft er moeite mee dat mijn zoon 1 week bij mij is en dan weer een week weg. Noodgedwongen ben ik ook fulltime gaan werken, dus hij is veel alleen. Ik kan hem helaas niet meer de tijd en aandacht geven die hij nodig heeft. Zijn gedrag is gewoon wat veranderd sinds ik alleen ben, ik kan bijvoorbeeld ook niet meer fatsoenlijk bezoek ontvangen zonder hem op te moeten sluiten in een bench. Ik heb geprobeerd dit gedrag te veranderen maar dat lukt mij niet. Hij verdient meer dan dit.

Simba is een lieve hond en heel graag onder de mensen en heeft een zeer hoog knuffelgehalte. Hij is nu veel te lang en vaak alleen en dat is voor zijn gedrag ook niet goed. Hij heeft een uitlaat klep nodig en moet geestelijk als mentaal uitgedaagd worden, dan heb je er een hele lieve hond aan.
Vergoeding: 0