Simba (2) (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddelingstype 2

Gedrag in huis / tuin:

Simba is een hele vrolijke en altijd blij als hij je ziet. Hij houdt van aandacht en komt graag tegen je aanliggen om geknuffeld te worden. Spelen vindt hij ook leuk. Hij komt graag met zijn speeltjes naar jou toe en legt dan bij voorkeur het speeltje zoals een flos op je schoot, zodat je met hem gaat spelen. Hij vindt voetballen met mijn zoon ook erg leuk.
Simba is erg waaks en prominent in huis aanwezig. Bij het minste of geringste wat hij hoort gromt hij al. En als hij iets hoort waarbij hij denkt dat dit niet hoort, zoals bijvoorbeeld jeugd die met een radio voorbij lopen, dan rent hij door de tuin en gaat hij blaffen bij het hek.

Gedrag in een vreemde omgeving:

We hebben hem meegenomen naar de dierenarts, dat gaat allemaal wel goed. Maar we hebben hem ook meegenomen naar de markt en daar is hij erg op zijn hoede en dat levert dan spanning op.

Gedrag aan de lijn:

Hij kan af en toe aan de riem trekken, maar dit wordt al wel beter. Als hij aan de riem trekt dan kan hij sterk zijn. Simba heeft jachtinstinct en is vooral gek op vogels. Als hij een vogel ziet dan denkt hij dat hij die kan vangen en trekt dan ook aan de riem.

Gedrag tijdens het loslopen:

In de tuin loopt hij los en dat vindt hij geweldig. Bij het uitlaten laten we hem niet loslopen.

Gedrag naar andere honden:

Simba heeft geen fijne omgang met honden. Als hij andere honden ziet dan rent hij er naar toe en gaat er heel aanwezig voor staan.
Als Simba aan de riem andere honden tegenkomt, dan gaat hij ook aan de riem trekken, zijn haren gaan omhoog, hij staat strak en gaat blaffen.
Op de hondenschool was hij ook nooit leuk naar andere honden toe.

Gedrag naar katten:

In huis hebben we nooit katten gehad, dus hebben hier geen ervaring mee. Als we buiten tijdens het wandelen een kat tegenkomen dan reageert hij daar niet op.
Simba heeft verder jachtinstinct. Rent vooral graag achter vogels aan. Springt ook omhoog naar muggen en vliegen. We hebben zelf een konijn die in een hok zit, in het begin stond hij daar altijd voor het hok en was aan het grommen. Dit gaat nu inmiddels beter.

Gedrag naar kinderen:

Bekende kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar die regelmatig met onze dochter van 7 jaar komen spelen, gaat heel goed.
Bij onbekende kinderen is hij waakzaam en blaft even en is onrustig en loopt dan heen-en-weer maar na even gesnuffeld te hebben is het klaar. Ik zeg ook altijd tegen de kinderen geen aandacht aan Simba geven, hij moet eerst zelf de kans krijgen om te snuffelen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ook hier is Simba erg waakzaam.
Belangrijk is ook hier dat Simba de kans krijgt om zelf eerst te snuffelen zodat hij weet wie het is en dan is het goed.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Goed, rustig. Hij gaat netjes zitten en wacht tot we er weer zijn.

Gedrag in de auto:

Simba kan wat onrustig zijn en in het begin even blaffen. Hier hebben we nog niet echt op geoefend. Tot nu toe is Simba altijd alleen in de auto mee geweest voor noodzakelijke dingen zoals dierenarts, hondenschool, etc. Hij zit achterin de auto op een kleedje in een veiligheidsgordel, zodat hij niet door de auto heen-en-weer kan lopen. Hij vindt het fijn als hij naar buiten kan kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen, knuffelen, voetballen, spelen met de kinderen, vogels en vliegen najagen en wandelen vindt hij allemaal leuk!

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Toen we Simba net hadden had hij wel moeite met alleen zijn. Dit hebben we rustig opgebouwd. We hebben een camera in de bijkeuken/tuin opgehangen en de buren gevraagd of het oké was. Hij ligt nu gewoon lekker in huis/tuin.
Het is belangrijk dat Simba bij de nieuwe eigenaren weer leert om alleen te kunnen zijn. Hij moet zich eerst veilig voelen en dan gaan oefenen met leren alleen zijn.

Simba heeft af en toe moeite met het onder controle houden van zijn waakzaamheid, dit slaat soms door. Zoals bijvoorbeeld bij een postbode aan de deur. Hij blijft dan blaffen.

Op dit moment is hij erg aan het puberen en als hij zijn aandacht niet krijgt en vooral op momenten dat je er niet bij bent, gaat hij soms dingen doen die niet mogen. Zo heeft hij laatst het wasgoed van de droogmolen getrokken, of hij springt op tafel en bijt de zonnebril van mijn man stuik.

Simba is 4 weken geleden gecastreerd. De reden hiervan was dat hij rijgedrag had op mensen en bezoek. Dat wilden we eruit krijgen en het rijgedrag is nu verdwenen.

Status herplaatsing: Op 09-08-2022 staat er een vervolg afspraak gepland met een geïnteresseerde.
Naam: Simba (2)
Ras: Boerenfox
Schofthoogte/Gewicht: 43 cm / 11 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 24-10-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 04-02-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: We willen Simba alleen plaatsen bij mensen die ervaring met honden hebben en die voor hem tijd hebben, zodat hij voldoende aandacht krijgt en zijn energie kwijt kan. Ik denk dat ook dat het voor Simba beter is dat hij niet op een plek terecht komt waar andere honden aanwezig zijn.
Woonplaats eigenaar: Groningen, Wedde
Reden van herplaatsing: Wij hebben Simba vanaf eind februari 2022. De vorige eigenaren konden vanwege hartklachten niet meer voor hem zorgen.
Wij kunnen hem de aandacht niet geven die hij nodig heeft. En kunnen hierdoor ook niet consequent genoeg zijn in de opvoeding.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.