Bailey (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Bailey is een echt gezelschapsdier en vindt het fijn als zijn baasje in de buurt is. "Me and my shadow'. Zolang Bailey weet dat je ergens in de buurt bent gaat hij rustig liggen. Hij is erg aanhankelijk en dol op knuffelen. Hij ligt graag op schoot, maar kan ook prima aan je voeten liggen.
Zijn waaksheid is afhankelijk van zijn gemoedstoestand. Als hij rustig en ontspannen is dan slaat hij eigenlijk alleen aan op gebruikelijke dingen zoals de deurbel. Wanneer hij onrust in zijn lijf ervaart omdat hij overprikkelt is, dan blaft hij op dat moment naar alles.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Je doet hem absoluut geen plezier door hem mee te nemen naar een drukke of lawaaierige omgeving want dan raakt hij overprikkelt. Hij is op zo'n moment super alert. En je ziet ook de spanning op zijn lijf dan.

Gedrag aan de lijn:

Bailey loopt aan een 5 meter lijn en kan ook heel goed "naast" lopen.
Als hij trekt is het commando "niet trekken of rustig" voldoende om te zorgen dat hij luistert. Hij is makkelijk te trainen, erg leergierig en wil graag samen dingen doen.
Hij kan over alert zijn als hij in een drukke omgeving aan de lijn loopt.

Gedrag tijdens het loslopen:

Bailey loopt aan de lijn omdat wij op die manier ervoor zorgen dat hij niet zijn neus achterna gaat, want hij ruikt veel en goed.

Gedrag naar andere honden:

Bailey wil graag met andere honden spelen en zijn oren gaan blij omhoog zodra hij een speelkameraad ziet.

Kleine honden vindt hij niet altijd leuk, vooral niet als ze schel en veel keffen. Dan wil hij ernaartoe en zal dan gaan trekken aan de lijn. Op dat moment is hij ook sterk dus moet je hem goed kunnen houden. Dit soort moment kun je voorkomen door goed naar de lichaamstaal van Bailey te kijken en op tijd te anticiperen, bijvoorbeeld door op voorhand al wat meer afstand te nemen.

Tijdens het stokken apporteren verdedigt hij zijn stok en of speeltje en kan dan uitvallen naar een andere hond als die te dicht in de buurt komt.
Om die reden gaan wij alleen stokken gooien als er geen andere honden in de buurt zijn.

Gedrag naar katten:

Bailey is opgegroeid met 2 Noorse boskatten en dat gaat meestal goed. De ene kat wil wel eens spelen en daar heeft Bailey niet altijd zin in waardoor hij dan een grom als waarschuwing geeft.
Ziet hij een kat op straat lopen en deze gaat ook nog eens wegrennen, dan wil hij het liefste er achteraan en spelen.

Gedrag naar kinderen:

Bailey is nooit echt in contact geweest met (jonge) kinderen. We weten dan ook niet helemaal zeker hoe Bailey zal reageren op kinderen. Bailey is een 2 jarige jonge enthousiaste, soms wat onhandige lieverd. Zolang kinderen rustig zijn verwachten we dat deze wel op visite kunnen komen.
Zoals eerder vermeld heeft Bailey weleens moeite met overprikkeling. In een gezinsleven kan dit makkelijker voorkomen. Daarom lijkt het ons voor de gemoedstoestand van Bailey fijner als hij ergens komt te wonen waar er geen inwonende kinderen zijn.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bailey is een nieuwsgierige jonge hond. Komt er een onbekende binnen dan zal hij eerst even blaffen, maar als snel weet hij dat het goed is en dan stopt hij hiermee. Het is een vriendelijke en vrolijke hond. Als we merken dat men schrikt van zijn vrolijke gedrag roepen we hem direct bij ons.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bailey kan prima alleen blijven. Dit kan prima ook eens een langere dag zijn, maar dan wil hij wel heel graag naar buiten zodra 1 van de baasje thuiskomt. Hij zal niet blaffen omdat hij alleen is en gaat lekker liggen slapen. Zijn er plotselinge harde geluiden dan slaat hij wel aan maar dat is logisch.
Soms staan we wel eens buiten te praten terwijl Bailey binnen is en dan geeft hij aan d.m.v. blaffen dat hij er ook bij wil zijn.

Gedrag in de auto:

Autorijden vindt hij geweldig want dat betekent meestal dat hij naar het strand en de zee gaat. Een achterraampje open is fijn want hij wordt blij van het gevoel van de wind. Hij zit of ligt altijd in de achterbak en heeft daar geen probleem mee en kijkt meestal vrolijk naar buiten of gaat liggen slapen.
Hij heeft geen last van wagenziekte.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen op het strand en zwemmen in zee/meer/sloot is het einde voor hem want het is een echte Golden en dus gek op water. Daarbij maakt het hem niet uit of het schoon water is of een vieze moddersloot. Voor je "A" kunt zeggen ligt meneer er al in.
Apporteren kan hij de hele dag door doen. Stok, bal of touw maakt daarbij niet uit want gooi het weg (liefste in het water) en hij gaat het ophalen en met een beetje mazzel terugbrengen en voor je voeten neerleggen. Daarna schudt hij zich meestal 2 x uit en kijkt je dan blij aan omdat je hebt mee-gedoucht.
Bailey is een echt gezelschapsdier en vindt het fijn als zijn baasje in de buurt is. "Me and my shadow'.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

- Bailey is soms wat onrustig als er veel (harde of onbekende) geluiden om hem heen zijn (vuurwerk geeft daarentegen geen problemen). Ook drukte zoals auto's en fietsers en voetgangers vindt hij soms moeilijk en dan raakt hij overprikkelt. Wij laten hem dan op ons focussen en begeleiden hem zo de spannende situatie door en uit.
- Ook kinderen fietsen of stepjes kunnen spannend voor hem zijn. Meestal besteden we er geen aandacht aan, maar als we merken dat hij al super alert/getriggerd is dan leiden we hem af.
- Tijdens het stokken apporteren verdedigt hij zijn stok en of speeltje en kan dan uitvallen naar een andere hond als die te dicht in de buurt komt.
- Het is belangrijk dat Bailey soms wat gestuurd wordt in zijn gedrag thuis. Als je dit niet doet dan wil hij zich teveel opdringen in het aandacht vragen en kan hij op een negatieve manier aanwezig zijn. Hij reageert goed op sturing en dan vormt dit gedrag ook geen probleem meer en is het voor beide partijen gewoon fijn.

Status herplaatsing: Op 05-08-2022 heeft een geïnteresseerde de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Bailey
Ras: Golden Retriever
Schofthoogte/Gewicht: +/- 55 cm / 43 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 06-02-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 25-06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Soms ontsteking aan de gehoorgangen. Hiervoor krijgt hij dan een zalfje (Recicort) en dan gaat het al snel over.
Speciaal voer: Nee. Bailey krijgt eigen merk Ranzijn lam en rijst.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Wordt niet geplaatst bij mensen die voor het eerst aan een eigen hond beginnen.
Bailey wordt niet geplaatst op een adres met andere dieren.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Reden van herplaatsing: Een paar weken terug kwam er een mevrouw met een hondje naar ons toelopen toen wij aan het stokken gooien waren. Bailey schrok daar zo van dat hij het hondje heeft gebeten.
Wij wonen tegen het bos aan en er lopen heel, heel veel honden omdat het een losloopgebied is.
We merken dat we sinds dit incident continu op onze hoede zijn en niet meer vrolijk en onbevangen met hem door het bos lopen en spelen.
Hij is een zeer aanhankelijke lieve hond die erg veel liefde geeft en vraagt en daarom vinden wij dat hij een nieuw gouden mandje verdient.
Deze beslissing hebben wij met pijn in ons hart genomen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.