Polly ^   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Polly is een echt familie hondje en is graag bij je. Thuis zoekt ze je het liefste op met een touw of met de kong (haar lievelingspeeltje), dan wil ze graag spelen. Ze komt ook graag bij je voor een dikke knuffel of kroelsessie, daarbij kijkt ze je dan erg verliefd aan. Polly is een actieve hond en zoekt daarbij goed haar rust op, ze gaat dan het liefst aan je voeten liggen of prinsheerlijk in haar mandje.
Ze mocht eerst ook op de bank mits er een kleedje op lag. Maar dit is vanwege haar medische verhaal ook niet goed dat ze op – en af springt van de bank.
Polly is waaks wanneer er aangebeld wordt, maar laat zich goed tot rust brengen. Ze kan ook even reageren als de achterdeur openstaat en er loopt iemand langs. We zijn haar daar nu ook op aan het trainen dat ze hier niet op reageert.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving moet Polly altijd even wennen. Ze kijkt even de kat uit de boom en gaat, wanneer ze los is, dan op onderzoek uit. Ze is erg nieuwsgierig en alles moet even besnuffeld worden. Leg je haar naast je neer of ergens op een rustig plekje, dan blijft ze daar ook goed liggen. Zo hebben we haar een keer meegenomen naar een terras en daar blijft ze lekker liggen mits er geen andere hond aankomt dan kan ze gaan grommen. Ik zorg er dan voor dat ik speelgoed bij heb.

Gedrag aan de lijn:

Polly loopt lekker mee aan de lijn. Soms kan ze een beetje enthousiast zijn en trekken, dat is met een snoepje opgelost en vaak voorbij wanneer ze even loopt.

Gedrag tijdens het loslopen:

Polly is gewend om los te lopen in het bos. Ze blijft dan bij je in de buurt en gaat op onderzoek uit. Geef haar in het begin bij het loslopen iedere keer een snoepje als ze naar je toe komt, dan leert ze dat het leuk is bij je en komt dan graag.

Gedrag naar andere honden:

Hier woont Polly tijdelijk met haar moeder en zusje. Dit gaat heel goed en de dames zijn gek op elkaar. Polly is dol op spelen.
Tijdens het wandelen buiten als Polly aan de riem is, dan kan ze het spannend vinden als er een andere hond aankomt. Andere honden kan ze spannend vinden en benaderd deze dan voorzichtig of niet. Ze gaat dan zitten tot ze het overziet of voorbij is. Ik kriebel haar dan tegelijkertijd in haar nek. Het heeft geen zin om haar bijvoorbeeld mee te trekken, dan gaat ze nog meer in verzet.
Als ze buiten los is dan benaderd ze andere honden, gaat snuffelen en speelt dan graag met ze. Als ze geen interesse meer heeft dan loopt ze er met een grote boog omheen.

Gedrag naar katten:

Polly snapt niet zo goed dat (de meeste) poezen niet met hondjes willen spelen. Ziet ze buiten een poes dan rent ze daar graag achteraan om te spelen, dit mag ze niet. In huis is het onbekend hoe ze met katten en andere huisdieren is.

Gedrag naar kinderen:

Iedere woensdag banjert hier mijn neefje van 1,5 rond en dat vindt Polly prima. Ze zijn vooral vrienden tijdens het eten.
Onbekende kinderen kan ze spannend vinden. Ik vertel de kinderen dat ze haar alleen mogen aaien als ze het zelf ook wil. Dan moet je haar eerst laten snuffelen, maar dan trekt ze zich terug en dan geef ik aan dat ze niet meer wil.

Gedrag naar onbekende mensen:

Naar mensen is ze hetzelfde als naar honden. Ze kijkt de kat uit de boom, snuffelt even en laat het daar dan bij. Ik geef kennissen en vrienden altijd een snoepje als ze kennismaken met Polly, dan heeft ze er meteen een positief gevoel bij. Als het ijs eenmaal gebroken is dan brengt ze daarna vaak speelgoed naar het bezoek.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Polly kan goed alleen gelaten worden en gaat dan slapen of spelen met haar kong. Ze kan nu makkelijk 5 dagen in de week een paar uurtjes steeds alleen zijn.
Ze heeft vroeger wat moeite gehad met het alleen zijn en het leren alleen laten heb ik in stapjes bij haar moeten opbouwen. Bij de nieuwe eigenaar zal dit ook opnieuw opgebouwd moeten worden. Ze moet eerst nog wennen aan haar nieuwe omgeving. De nieuwe eigenaar dient hier rekening mee te houden.

Gedrag in de auto:

Polly is rustig in de auto en zit altijd in de laadbak. Ze is niet wagenziek en associeert de auto met het bos.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Polly gaat graag mee wandelen, fietsen, hardlopen en zwemmen. Haar kong en trektouw zijn favoriet speelgoed, daar kauwt ze graag op of speelt ermee met jou.
Ook is Polly dol op spelletjes waarbij ze snoepjes moet zoeken. Hier heb ik speciale spellen voor, maar kan ook prima met een deken of een lege eierdoos.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Polly heeft moeite gehad met haar enthousiasme, dat is pup en labradoodle eigen. Ze is nu ze wat ouder is een stuk rustiger.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 29-07-2022
Naam: Polly ^
Ras: Labradoodle
Schofthoogte/Gewicht: 58,5 cm / 22,5 kg
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 05-03-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 04-03-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Polly is onlangs gecontroleerd op heup- en elleboogdysplasie, omdat het gezin waarmee ik in contact was voor herplaatsing dit graag zo wilde. Haar heupen zijn helemaal oké en daar mag ze alles mee. Tot mijn grote schrik blijkt dat Polly elleboogdysplasie heeft en zelfs al artrose plekjes. Hierdoor moet ze voedingssupplementen gaan eten en mag ze niet meer met de bal rennen. Ook mag ze geen trap meer lopen of zelfstandig in de auto springen. Polly mag nog wel hardlopen, met de fiets mee en zwemmen. De nieuwe eigenaar moet wel rekening houden dat ze in de toekomst meer last gaat krijgen van artrose en dat ze misschien ooit in de toekomst een operatie moet ondergaan vanwege de elleboogdysplasie.
Speciaal voer: Hill's J/D + Flexadin Advanced Boswelia
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Nee
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Tilburg
Reden van herplaatsing: Mijn relatie is een halfjaar geleden stuk gelopen en mijn ex heeft besloten de co-ouderschappen stop te zetten. Ik heb nu nog de middelen om oppas voor haar te regelen, maar dat gaat snel veranderen. Ik heb niet meer de tijd die Polly nodig heeft en verdient.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.