Diego (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Bemiddelingstype 2

Filmpje Diego:
https://youtu.be/BVNK262k-9Q

Gedrag in huis / tuin:

Diego is gek op knuffelen. Komt dan bij je staan en geeft dan net als een kat kopjes aan je. Kan ervan genieten als je hem aait, maar weet ook wanneer het genoeg is geweest.
In huis kan Diego rustig ergens gaan liggen. In zijn bench, die overdag altijd open staat, zoekt hij graag zijn rust op. In de avond als we tv aan het kijken zijn gaat hij meestal op zijn kleed erbij liggen.
Diego is waaks; voornamelijk als niet het hele gezin compleet is. Als 1 van ons weg is slaat hij aan als er mensen voor het huis langs lopen. Dit doet hij alleen als hij het ziet gebeuren. Is er verder niet heel erg op gespitst.
Diego is graag in de tuin en ligt dan het liefste met een bot in de zon. Is wel erg waaks en blaft dan wel als er iemand voorbij loopt.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Diego voelt zich snel ergens op zijn gemak. Hij is dol op aandacht, dus hij zal zeker om aandacht gaan vragen bij mensen. Gaat iedereen langs. Maar neemt daarna ook wel gewoon zijn rust.
Diego is ook gewend naar een pension te gaan of naar vrienden als we met vakantie zijn of een weekendje weg. Dit gaat ook goed.

Gedrag aan de lijn:

Diego kan goed naast je lopen, zolang er geen afleiding is van katten, skeelers/skateboards en wielrenners.

Gedrag tijdens het loslopen:

In een losloopgebied voor honden is Diego erg sociaal en vindt spelen erg leuk. Luistert goed naar commando's en doet alles voor een bal of snoepjes.
Als Diego los loopt en er komen hardlopers of wielrenners aan, dan wil hij hier wel eens achteraan gaan.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis zijn andere honden voor zover wij weten geen probleem.
Buitenshuis wil Diego graag kennismaken met andere honden. Als hij een hond ziet dan gaat hij stilstaan en wacht even af. Daarna gaat hij pas op de hond af en reageert dan altijd vriendelijk. Als de hond voorbij is dan loopt hij weer goed mee.

Gedrag naar katten:

Hij gaat achter katten aan.

Gedrag naar kinderen:

Diego kan goed met wat oudere kinderen. Er komen regelmatig neefjes en nichtjes over de vloer. Daar kan hij goed mee omgaan. Hij is speels en lief, maar wel lomp. Kan ze omver lopen.
Baby's en peuters vindt hij maar lastig. Hij weet niet goed wat hij ermee moet. Lijkt jaloers en gaat om extra aandacht vragen. Maar daarentegen gebeurd het ook dat hij slechter op correcties reageert als het kindje erbij is.

Gedrag naar onbekende mensen:

Zoekt graag de aandacht, wil soms nog wel eens springen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Diego is van pup af aan gewend om in de bench te gaan in de nachten en tijdens het alleen zijn. Dit is altijd goed gegaan. Wil wel eens erg enthousiast zijn bv blaffen als je thuis komt.

Gedrag in de auto:

Autorijden vindt Diego heerlijk en gaat dan ook rustig zitten of liggen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Gek van spelletjes met een bal, het liefst een tennisbal. Kan ook frisbeeën.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hardlopers/wielrenners/skaters/steppen en kinderfietsjes zijn altijd een trigger geweest tot ongewenst gedrag. Hier zijn we middels training mee aan de slag gegaan. Diego reageert goed op beloningen. Als er een bijv. een hardloper voorbijkwam dan lieten we hem zitten en lieten we hem op ons focussen. Hij kreeg hier dan beloningssnoepjes voor. Voor mijn zwangerschap hadden we dit gedrag een heel stuk onder controle. Inmiddels is dit gedrag helaas weer aanweziger. In onze omgeving levert dit problemen op, omdat we op een locatie wonen waar we dit veel tegenkomen.
Het is ons onbekend wat hij doet als hij daadwerkelijk bij een wielrenners/skaters/steppen en kinderfietsje komt. Bij hardlopers wil hij happend tegen ze aanspringen (bijt niet).

Diego heeft het e.e.a. geleerd bij ons. Bijvoorbeeld: Als wij aan het eten zijn dan gaat hij de bench in. Dit deed hij altijd keurig. Als hij de borden al hoorde dan ging hij netjes zelf de bench in.
Sinds de zwangerschap van mijn vrouw is dit gedrag veranderd. En nog eens extra sinds de geboorte van ons kindje. Diego luistert slecht naar mijn vrouw en op het moment dat hij gecorrigeerd wordt op zijn gedrag reageert hij negatief. Protesteert dan, maakt daarbij geluid alsof hij iets wil vertellen en wordt happerig (bijt niet).

Status herplaatsing: Op 03-08-2022 hebben geïnteresseerden de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Naam: Diego
Ras: Mechelse herder x Labrador
Schofthoogte/Gewicht: 60 cm / 37 kg
Geslacht: Gecastreerde reu
Geboortedatum: 17-08-2013
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 06-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: Diego kan niet tegen Lamsvlees.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Noordwijk
Reden van herplaatsing: Sinds de geboorte van onze zoon is Diego veranderd. Hij is helaas jaloers en luistert slecht naar het vrouwtje. Omdat wij hem niet vertrouwen met de kleine zit hij erg vaak in de bench en dat gunnen we hem niet. Ook zijn wij veel met de kleine man bezig waardoor Diego niet meer de aandacht krijgt die hij verdient.
Omdat Diego niet goed op de wandelwagen reageert kunnen we hem niet gezamenlijk uitlaten wat ons beperkt in lange wandelingen maken.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.