Rex   Log in om te reageren

Filmpje Rex:
https://youtu.be/iUyhIAho724

Gedrag in huis / tuin:

Rex zoekt graag contact met je. Wil graag aangehaald worden. Als je bezig bent in huis zal hij je volgen. Hij neemt niet snel uit zichzelf rust. Het is ook geen hond die ergens rustig gaat liggen of zitten. Hierom maken wij gebruik van de bench. Hier vindt hij goed zijn rust en kan hij lekker slapen. Dit doen hem goed.
Tot voor kort liet hij hetzelfde gedrag in de tuin zien. Nu op de camping waar hij dagelijks in de tuin is kan hij gaan liggen of rustig zitten. Echter in ligstand valt hij nooit in slaap. Hij moet dan weer in de bench gezet worden om tot slapen te komen.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Is dan erg onrustig en schrikachtig. Eet dan slecht. Heeft tijd nodig om te acclimatiseren. Na paar dagen is dat over.
Als hij voor een tweede keer ergens is dan herkent hij de plek snel. Dan gaat het al sneller beter.

Gedrag aan de lijn:

Dit is wisselend per moment en per persoon. Hij kan op momenten netjes aan de lijn lopen. Maar op momenten ook meer trekken, bijvoorbeeld als hij iets ziet waar hij mee wil spelen. Of als hij wat meer uit zijn doen is door verandering van omgeving.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hij rent dan graag. Wil ook met baasje spelen, maar doet dit dan wel ruw en happerig. Als hij naar vrouwtje rent is hij ook ruw maar wel in mindere mate en wordt sneller rustig en bijt niet. Meestal helpt het ook als hij een tak in zijn bek heeft. Dit leid hem dan af.

Gedrag naar andere honden:

We hebben thuis geen honden over de vloer gehad.
Buiten speelt hij met de buurhonden. Soms wat onbehouwen omdat hij groot is en zijn eigen kracht nog niet kent. Hij stelt zich ook onderdanig op bij vreemde honden. Wanneer hij tegengehouden wordt om te spelen gaat hij nieuwsgierig zitten kijken. Wanneer hij mag snuffelen aan een hond, maakt hij een hertensprong om aan te geven dat er gespeeld gaat worden.

Gedrag naar katten:

Buiten kijkt hij ernaar, maar loopt door.

Gedrag naar kinderen:

Super lief voor onze meiden. Krijgt graag aandacht, laat zich knuffelen.
Vriendjes en vriendinnetjes besnuffelt hij enthousiast en laat zich vervolgens graag aaien.

Onbekende kinderen:
Alle kinderen die hij op straat tegenkomt wil hij graag naar toe. Hij gaat vaak nieuwsgierig naar de kinderen zitten kijken.

Gedrag naar onbekende mensen:

Thuis als hij een onbekende stem hoort aan de deur, gaat hij blaffen.
Wanneer we mensen binnen laten zit hij in de bench. Wanneer hij ziet dat ze goed zijn laten we hem eruit en dan snuffelt hij en wil hij aangehaald worden.
Nu op de camping loopt er heel veel volk de tuin in. Hij blaft niet. Geeft te kennen te willen snuffelen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rex verblijft in de bench wanneer hij alleen thuis is. Volgens de camera's slaapt hij of ligt in ieder geval.
Huilt alleen als baasje de deur uitgaat en wanneer hij hem thuis hoort komen, breekt hij bijna de bench af door flink te kwispelen met zijn staart en met zijn poten tegen de bench te slaan.

Gedrag in de auto:

Rex kijkt veel naar buiten, ligt weinig tijdens de rit.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij rent graag. Hij vindt het fijn om iets te kauwen te hebben. Komt vaak bij je zitten zodat je even in zijn zij kan krabben. Vindt snuffelspelletjes leuk. Wanneer hij een bal alleen al hoort stuiteren, gaat hij kwispelen met zijn staart. Ballen gaat hij achterna. Ook in de gaten houden met uitlaten. Even kort houden als kinderen met een bal langskomen.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Houdt absoluut niet van water.

Rex is prikkelgevoelig met name voor geluid. Kan hier ook angstig door worden. Op de camping zie je dat als het waait dat er te veel ongebruikelijke geluiden zijn. Hij geeft dan zelf aan naar zijn bench te willen.

Rex heeft altijd moeite gehad met zijn rust pakken. Als pup resulteerde dit in te weinig slaap en daardoor ook lastiger gedrag, waaronder bijterig zijn. Sinds we gebruik maken van de bench en hij beter slaapt gebeurd dit al veel minder snel en minder hard.

Ondanks alle vooruitgang die we met Rex hebben geboekt, blijft het toch een ding van Rex om in situaties waarin hij het moeilijk heeft bijterig te worden. Dit is bijvoorbeeld wanneer hij in een nieuwe omgeving is. Maar ook wel op andere momenten. Met zijn 45 kg is dit niet prettig en levert dit ook blauwe plekken op. En bij mijn man gebeurd dit vaak nog harder en heeft hij beschadigingen aan zijn huid.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 05-08-2022
Naam: Rex
Ras: American Bully XL
Schofthoogte/Gewicht: 45 kg
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 29-09-2021
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Nee
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 24-12-2021
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: Ohra
Medisch / Medicatie: Rex is in het verleden behandeld geweest voor Giardia.
Speciaal voer: Krijgt geen kip en rund omdat dit ras meestal niet goed reageert op deze eiwitten. In de avond krijgt hij vers vlees van braffoer.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Nee
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Rex wordt niet geplaatst bij mensen die voor het eerst aan een eigen hond gaan beginnen.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Rotterdam
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. Wanneer u ingelogd bent wordt deze informatie zichtbaar.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.