Diesel (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Diesel is een zeer vriendelijk en vrolijk hondje wat het beste tot zijn recht komt op een adres zonder andere dieren of kinderen. Als hij alleen is dan heb je geen kind aan hem. Hij komt lekker bij je kroelen en ligt lekker te slapen. Staat altijd paraat om te spelen als de baas dit wilt.

Gedrag buiten huis:

In de tuin is hij rustig, ligt graag in de zon, soms met de bal aan het spelen. Diesel houdt niet van heel drukke omgevingen, kan dan onzeker/angstig overkomen.

Gedrag aan de lijn:

Diesel wordt uitgelaten aan een flexiriem. Hij huppelt vrolijk op en neer tijdens het wandelen. Hij trekt niet, behalve op de momenten dat hij een andere hond ziet. Diesel is echter wel heel makkelijk af te leiden met wat lekkers. Ondanks zijn leeftijd leert hij snel nieuwe dingen aan. 
Hij is niet gewend om op vaste tijden naar buiten te gaan, wat het makkelijk maakt voor de mensen die met onregelmatige werktijden zitten.

Gedrag tijdens het los lopen:

Zelf hebben wij Diesel nog niet los laten lopen. De vorige eigenaar deed dit wel (als er geen andere honden in de buurt waren) en dan luisterde hij heel goed. 

Gedrag naar andere honden:

Op dit moment leeft Diesel met een andere hond in huis. Dit is een boerenfox reu van dezelfde leeftijd. De eerste dag dat Diesel hier was kon hij geen rust vinden als de andere hond ook in de kamer was. Nu 3 dagen verder zit hier al veel verbetering in. Ze liggen samen op de bank te slapen en buiten kunnen ze lekker spelen en ravotten met elkaar. We raden het zelf niet aan om Diesel te plaatsen bij andere honden in huis. 
Buiten huis reageert Diesel wisselend op honden. Hij kan beter opschieten met teefjes dan met reuen. Ook reageert hij beter op kleinere honden. Diesel is echter wel goed af te leiden met wat lekkers als je niet wilt dat Diesel aandacht schenkt aan de andere hond.
Dat Diesel niet altijd even goed reageert op andere honden komt omdat hij in het verleden flink gebeten is door een grote reu (had toen een gebroken rib en een gat in zijn long). Hiervan is hij gelukkig goed hersteld en je merkt het niet aan hem.

Gedrag naar katten:

Kan niet met katten binnen, buiten laat hij ze met rust.

Gedrag naar kinderen:

Diesel is erg lief voor kinderen. De vorige eigenaar had een kindje van 2 jaar en kon heel leuk spelen met Diesel. Ook liet hij Diesel soms uit (onder begeleiding van een volwassene die naast hem liep voor het geval dat). Echter, Diesel is een hondje wat snel fixeert. Hij weet van geen ophouden en zal de hele tijd focussen op het kindje (in de hoop aandacht te krijgen of wellicht dat er nog iets lekkers op de grond valt). Het is daarom niet aan te raden om Diesel te plaatsen bij een gezin met kinderen. Diesel zal dan zijn rust niet meer kunnen vinden. Uiteraard is het geen enkel probleem als er eventueel kleinkinderen op visite komen, dat vindt Diesel alleen maar gezellig.

Gedrag naar onbekende mensen:

Op het begin zal Diesel heel even blaffen, maar dat is meer een blaf van "Hé, daar is iemand". Diesel is erg vriendelijk.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Diesel kan heel goed alleen zijn. Het beste kun je hem gewoon los in de kamer laten liggen. Hij zal dan gewoon op de bank gaan liggen slapen. 

Gedrag in de auto:

Diesel zit of op de achterbank, soms met korte ritten ook wel naast je op de passagiersstoel. Na een wandeling op de hei/bos dan in de achterbak van de auto (station). Leuk vindt hij het niet, maar is verder niet misselijk of iets.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Diesel is dol op aandacht, lekker kroelen met de baas. Rennen door het hoge gras en uiteraard met zijn korte pootjes in iedere modderpoel/waterplas gaan die hij tegenkomt. Hij vindt zwemmen geweldig.

Waar de hond moeite mee heeft:

Diesel heeft moeite om zijn rust te vinden in de buurt van andere honden en kleine kinderen. Buiten huis reageert hij niet altijd even goed op andere honden.

 

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Noord Brabant, Den bosch
Reden van herplaatsing: De oud eigenaar had een klein kindje van 2 jaar oud. Diesel is dol op het kindje, maar kon absoluut geen rust meer vinden in huis als het kindje rondliep. De eigenaar is zwanger van een tweeling, wat inhoudt dat Diesel na de geboorte van de tweeling alleen maar minder zijn rust zou kunnen vinden. Diesel zit nu in de opvang bij HHIN sinds 23-06-2016. Vanuit ons zal hij herplaatst gaan worden.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Diesel (Herplaatst)
Ras: Jack russel
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 10-09-2007
Laatste inenting: 21-12-2007 (Zal 27-06-2016 worden geënt)
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje

Location