Sam (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Sam is een enthousiaste pup van 13 weken oud. Hij is aanhankelijk, nieuwsgierig en eigengereid. Hij verblijft in huis. Hij is graag dicht bij ons in de buurt en volgt ons op de voet. Hij houdt van knuffelen op schoot, spelen en is nog erg nieuwsgierig. Hij vraagt veel aandacht, of dat beagle of pup eigen is, is nog moeilijk te zeggen.
We hebben een vast ritme van eten, wandelen, spelen en hem even zelf z'n gang laten gaan. Tussendoor laten we hem een aantal keer per dag rusten in de bench, waar hij meestal meteen in slaap valt.
Sam is al redelijk zindelijk, maar heeft nog regelmatig ongelukjes in huis. We doen de zindelijkheidstraining in de achtertuin.
Hij had vanaf dat we hem kregen de neiging zijn eigen poep te eten, maar de laatste week gaat dit steeds beter en is hij niet meer zo gefocust daarop. Wel een aandachtspunt om op te letten en goed te belonen als het lukt. Als we merken dat hij moe of overprikkeld is doen we hem in de bench. Meestal valt hij na een paar minuten janken/blaffen in slaap.
Het eten gaat goed, we laten hem zitten en hij wacht netjes tot hij zijn eten krijgt. Hij eet drie keer per dag.
Hij heeft een aantal favoriete speeltjes en vindt het leuk om apporteerspelletjes te doen. Verder ligt hij graag op schoot als we achter de pc zitten of tv kijken. Hij mag niet op de meubels bij ons, dit gaat over het algemeen goed.

Gedrag buiten huis:

Sam snuffelt het liefst aan alles. Hij kan al redelijk goed naast lopen. Hij is erg nieuwsgierig en vindt alles even interessant. Hij is niet bang voor geluiden e.d. We wonen in een woonwijk met een klein bos ernaast waar we onze wandelingen doen.

Gedrag aan de lijn:

Zie hierboven, hij kan al aardig goed meelopen voor een pup. Met oversteken gaat hij al zit en weer mee op commando.

Gedrag tijdens het los lopen:

We hebben hem nog niet los laten lopen, behalve in de afgesloten tuin.

Gedrag naar honden:

Hij is vooral nieuwsgierig, snuffelt en is totaal niet bang voor andere honden maar vooral enthousiast.

Gedrag naar katten:

We hebben een kat, dit gaat goed samen. Ze doen ieder hun ding en laten elkaar meestal met rust. Soms wilt hij spelen met de kat, maar de kat is hier niet zo van.

Gedrag naar kinderen:

We hebben ingevuld kan met kinderen vanaf 12 omdat we zelf een dochter hebben van 14 en dus geen ervaring hebben met kleine kinderen. Wel wonen we aan een speeltuintje en hebben in de familie kleine kinderen. Sam heeft dus wel af en toe contact gehad met jongere kinderen. Hier reageert hij enthousiast op. We blijven er wel altijd bij, omdat hij in zijn enthousiasme bijvoorbeeld tegen de kinderen opspringt.

Gedrag naar onbekende mensen:

Enthousiast, kwispelen, nieuwsgierig

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als hij alleen gelaten wordt doen we hem in de bench. Dan laat hij zich 5 minuten horen waarna hij stil wordt en gaat liggen of slapen. Bij alleen in de kamer laten gaat hij dingen doen die niet mogen, zoals aan spullen bijten of op de bank springen etc.

Gedrag in de auto:

Aantal keer gedaan, op schoot. Hij zit dan rustig te kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Hij vindt het heerlijk om op schoot te liggen. Verder samen spelen met speeltjes, met name speeltjes weggooien en weer terugbrengen met beloning. Alleen vermaakt hij zich ook met z'n speeltjes, maar over het algemeen wil hij het liefst samen dingen doen. Wandelen vindt hij ook leuk.

Waar de hond moeite mee heeft:

Als hij geen aandacht krijgt gaat hij dingen uitproberen. Hij wil dan bijvoorbeeld nog wel eens happen om je aandacht te trekken of aan meubels bijten. Opstaan en weglopen is dan de beste optie. Dit is eigenlijk altijd einde van de dag als hij moe is, dan heeft hij een uitprobeer-uurtje.

 

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Overijssel, Zwolle
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze reden wel zien.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Sam (Herplaatst)
Ras: Kooiker x Beagle
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 08-07-2015
Laatste inenting: 22-09-2015
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Nee
Waaks: Nee

Location