Jack (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Jack is heel rustig. Komt niet op de bovenverdieping. Hij mag bij ons niet op de bank. Doet dit ook niet stiekem. Hij komt alleen op uitnodiging op de sofa bij je liggen. Dit vindt hij dan ook héérlijk.
Verder is hij heel graag bij je. Drentelt met je mee. Als hij voor je voeten loopt stuur je hem gemakkelijk naar zijn plaats/mand.
Tijdens ons eten blijft hij ook op afstand en zal niet bedelen.
Wacht met eten voor zijn bak totdat wij "ga maar" zeggen. Als dat te lang duurt, gaat hij wel kwijlen want eten vindt hij wel lekker.
Wij gaan 4x per dag met hem uit. Soms ook met de fiets boodschappen doen. Jack wacht dat heel geduldig voor de supermarkt aan de riem op je terugkomst. (En gezellig doen met iedereen die dan voorbij komt; veel aanspraak en aaien. Altijd leuk!)

Gedrag buiten huis:

Jack loopt graag met je mee. Zo ook wanneer wij in de tuin bezig zijn. Hij ligt graag in het zonnetje. Als wij weer naar binnen gaan blijft meneer gewoon voor op de stoep los liggen. Zelfs als er buurthonden voorbij komen blijft hij liggen. Alles aanschouwen wat voorbijkomt. Is hierom een begrip in de buurt.

Gedrag aan de lijn:

Loopt keurig aan de lijn. Trekt helemaal niet. Wij laten hem zoveel mogelijk los. Hebben een uitloop riem voor als hij door anderen wordt uitgelaten die hem niet los willen laten. Alhoewel dat gemakkelijk zou kunnen. Verder loopt hij met ons mee aan een korte riem om hem snel aan te lijnen als wij bij een drukke weg komen bijvoorbeeld. Deze gebruiken wij ook met fietsen.

Gedrag tijdens het los lopen:

Loopt niet weg. Soms moet je hem een keer extra roepen als hij heel erg aan het snuffelen is.

Gedrag naar honden:

Jack is een onderdanige rustige hond. Totaal geen dominantie. Niet angstig. Toont respect naar iedere hond toe. Groot en klein. Wij hebben hem nog nooit horen grommen. Laat ook vreemde honden toe in zijn eigen huis. Geen territoriumdrift.

Gedrag naar katten:

Hij gaat wel buiten achter een kat of konijntje aan maar als de kat blijft staan gaat hij gelijk liggen. Bij een kat binnen is hij wel nieuwsgierig en gaat kijken (kwispelen) maar krijgt hij een "antwoord" van de kat, druipt hij snel af.

Gedrag naar kinderen:

Vindt ook kinderen heel lief. Als kleine kinderen te druk zijn gaat hij in zijn mand liggen. Laat veel toe.

Gedrag naar onbekende mensen:

Allemansvriend. Naar iedereen enthousiast. Springt niet tegen je op; kwispelt wel heel hard. Brengt een speeltje naar je toe (of een handdoek of een slipper).

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Heel rustig. Blaft niet! Wij hebben hem zelf maar 2 x heel kort horen blaffen in de afgelopen 3 jaar. Laat alles heel in huis. Begroet ons enthousiast bij de deur als wij thuis komen (heeft de auto al horen aan komen).

Gedrag in de auto:

Heel relaxed. Kijkt heel even naar buiten als hij in de achterbak zit en gaat al gauw liggen slapen. Ook kan hij prima aan je voeten liggen slapen in de auto.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen, kroelen. Borstelen. Jack vindt auto rijden helemaal prima. Springt zelf in de auto en gaat gelijk liggen slapen. Waar Jack helemaal enthousiast van wordt is fietsen. Loopt dan keurig naast de fiets aan de lijn. Ook met hardlopen vindt hij leuk en loopt netjes naast je mee. Met een balletje gooien is ook helemaal top! Meestal brengt hij het balletje ook terug. En natuurlijk: zwemmen. Het is tenslotte een labrador.

Waar de hond moeite mee heeft:

Wij kunnen niets bedenken waar Jack moeite mee heeft.

Overige informatie:

Na castratie lekte Jack wat urine. Met medicijnen is deze lekkage prima onder controle.
Jack dronk alles op wat wij hem gaven. Hij bleek ook heel veel te drinken. Hij is door dierenarts uitgebreid onderzocht: heeft geen nier problemen en ook geen suikerziekte. Bleek een gewoonte van Jack om alles op te drinken wat hij voorgeschoteld kreeg. We hebben hem een tijd lang afgepast te drinken gegeven waardoor zijn blaas niet te vol raakte. Nu drinkt hij met een zogenaamde slobberbak / anti-lekbak veel minder uit zichzelf en 'lekt" hij helemaal niet meer. We zijn de medicijnen ook aan het afbouwen.

Jack krijgt momenteel de volgende medicijnen:
-Enurace 2xdgs 25 mg(2x halve tablet van 50 mg)
-Imipramine HCL 2xdgs 20 mg ( 2x 2tabl van 10 mg)
Kosten: 30 euro per maand

 

 

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Zuid Holland, Barendrecht
Reden van herplaatsing: Vanwege het beëindigen van onze relatie. Daaruit voortvloeiend moeten wij beiden veel meer gaan werken. Ook gaat een van ons verhuizen naar een andere stad dus "co-baasjesschap" behoort ook niet tot de mogelijkheden. Twee van de drie kinderen zijn inmiddels het huis uit en de laatste zit heel de dag op school. Ondanks dat het uitlaten wel geregeld zou kunnen worden zijn wij van mening dat Jack het niet verdiend om hele dagen alleen thuis te zijn. Het is een hele sociale hond en is graag bij de mensen. Wij weten zeker dat Jack net zo gelukkig kan worden bij een ander baasje/gezin.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Jack (Herplaatst)
Ras: Labrador
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 28-06-2011
Laatste inenting: 13-03-2015
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, maar alleen met lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja

Location