Rufus (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Als ik thuis ben is Rufus ook bij ons in huis. Wanneer ik ga werken verblijft Rufus buiten in de tuin. Als er bezoek is dan ligt ze graag bij je onder de tafel. Als ik 's avonds op de bank zit dan komt ze naast je liggen op een deken. Bij ons mag Rufus namelijk niet op de bank (als ze de kans krijgt zal ze dit wel doen!).
Rufus is verder erg lui. Als ik 's ochtends met haar heb gewandeld dan gaat ze op haar deken liggen en slaapt ze de rest van de dag.
Als de bel gaat dan gaat Rufus altijd naar de keuken. Ik maak dan het poortje dicht zodat ze er niet uit kan. Als het bezoek eenmaal binnen is dan laat ik haar weer uit de keuken en komt ze even snuffelen en aandacht vragen aan de mensen. Sinds 2013 is dit gedrag wel veranderd. Op dat moment was ik zwanger van mijn eerste kindje. Sindsdien is ze het er niet meer mee eens als er nieuwe mensen binnen komen, ze gaat dan grommen en blaffen. Dit is na verloop van tijd wel weer beter geworden. Helaas is het februari dit jaar weer verergerd door privéomstandigheden en nu mogen er helemaal geen vreemden meer binnen komen. Dit laat ze dan zien door te grommen, blaffen en happen.
In de ochtend en avond krijgt Rufus haar brokken. Ze krijgt er altijd een bakje paté of blikvoer bij, anders eet ze het niet. Soms eet ze niet meteen haar bak leeg en laat ze het een uurtje staan.
Rufus is een trouwe hond aan zijn baasje en heel erg lief voor kinderen.

Gedrag buiten huis:

Als ik ben werken dan verblijft Rufus buiten in de tuin. Dit vindt ze prima en gaat dan in de zon liggen of in haar hok. Als het te warm is zal ze de schaduw opzoeken. Ze is buiten even waaks al binnen.
We hebben Rufus regelmatig meegenomen naar drukkere omgevingen zoals een markt of de kermis en dit gaat goed.

Gedrag aan de lijn:

Rufus wordt uitgelaten met een rol riem zodat ze op sommige plekken toch kan snuffelen en lopen waar ze wil. Als ze een andere hond tegenkomt zal ze soms gaan trekken aan de lijn. Soms doet ze het niet, ik weet niet waardoor het komt.

Gedrag tijdens het los lopen:

Als we naar de bossen gingen dan liep Rufus altijd los en dat ging goed. Ze was een echte allemansvriend. Ze ging dan haar eigen gang en kwam terug als je haar riep. Als ze niet kwam en je werd boos dan kwam ze niet, maar als je gewoon vriendelijk bleef dan kwam ze vrijwel meteen terug.
In 2013 is haar gedrag verandert en lieten we haar niet meer los, ze is beschermend geworden sinds de zwangerschap.

Gedrag naar honden:

Vrienden nemen weleens hun hond mee en dat gaat altijd goed. Even snuffelen, stoeien en daarna rustig liggen. Ook bij andere mensen thuis gaat het goed.Met het uitlaten ging het voorheen altijd goed. Ze speelde met de honden, hoe groot of kleine ze ook waren. Sinds 2013 is dit minder geworden en is ze selectiever in de honden die ze leuk vindt. Sommige onbekende honden ziet ze als een bedreiging. Sinds 02-2015 is dit nog erger geworden. Met teefjes gaat het helemaal niet meer en met reuen is het wisselend. Het maakt niet uit hoe groot de hond is, hoe sociaal of wat dan ook. Met de bekende honden gaat het gelukkig nog wel goed.

Gedrag naar katten:

Als we buiten aan het wandelen zijn en Rufus ziet een kat dan reageert ze hier op. Ze wil er dan heen, maar de katten zijn altijd al weer weg als Rufus in de buurt komt.

Gedrag naar kinderen:

Ik heb een zoontje van 2,5 jaar. Dit gaat altijd goed. Als er iets gebeurd en Rufus vindt het niet fijn dan staat ze op en gaat ze ergens anders liggen.
Als bezoek jonge kinderen meeneemt dan gaat dit ook altijd goed. Ze snuffelt even en wil dan graag geaaid worden. Als de kinderen naar haar toe gaan dan accepteert ze dit ook. Als de kinderen gaan rennen wil Rufus meedoen en wordt dan zelf ook wat drukker. Ook buitenhuis gaat het goed met kinderen die we tegenkomen. Ze laat zich hierdoor prima aaien.

Gedrag naar onbekende mensen:

Wanneer de deurbel gaat zal Rufus uit zichzelf al naar de keuken toegaan. Wij doen dan het hekje dicht. In de beginjaren dat we haar hadden liepen de mensen meteen naar haar toe en was dit geen probleem. Tegenwoordig gaat ze dan springen, blaffen en grommen. Om die reden mogen de mensen pas Rufus aandacht geven als ze de keuken weer uit mag van ons. Rufus zoekt dan meteen contact met de mensen. Soms accepteert ze het als de mensen haar direct willen aaien en soms gaat ze dan grommen en blaffen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als Rufus alleen thuis moet blijven dan gaat ze de tuin is. Ze slaapt daar dan. Ze heeft geen moeite met alleen thuisblijven.

Gedrag in de auto:

Voorheen gingen we minimaal 1x per week naar de bossen toe met de auto. Dit ging altijd goed. We zijn ook weleens naar de zee geweest, dit was twee uur rijden en dat ging ook goed. Ze vindt het spannend om in de kofferbak te springen, maar zodra ze er eenmaal in zit dan gaat ze liggen op haar deken en gaat ze rustig liggen slapen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rufus vindt het erg leuk om te zwemmen en om te gaan wandelen. Aandacht en geaaid of geknuffeld worden vindt ze ook fijn. Als we in de regen gewandeld hebben geniet ze er ook van om afgedroogd te worden.

Waar de hond moeite mee heeft:

Rufus heeft moeite met vreemde mensen en honden. Ze is heel beschermend geworden het afgelopen half jaar. Als er mensen binnen komen dan blaft en gromt ze heel erg. Ook op straat als we aan het wandelen zijn is dit gedrag er ook.

 

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: Rufus is na mijn zwangerschap veel meer gaan beschermen over mij, dit is een tijdje veel beter gegaan maar door privéomstandigheden is dit sinds februari dit jaar helaas weer verergerd.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Rufus (Herplaatst)
Ras: Sint Bernard
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 20-11-2009
Laatste inenting: 02-12-2014
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Ja, maar alleen met lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja

Location