Skib * (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Skib is een rustige, makkelijke hond. Soms speelt hij met onze dochter (3 jaar), maar ligt ook uren in zijn mandje te slapen of de boel te observeren. Tijdens het eten ligt hij onder de tafel te wachten tot we klaar zijn, hij schooit niet en als er visite is snuffelt hij even om vervolgens weer in zijn mandje te gaan liggen.

Gedrag buiten huis:

Skib vindt het heerlijk om door te tuin te scharrelen of in het zonnetje te liggen. Hij houdt van flinke wandelingen maken, maar ook kleine rondjes uit vindt hij prima. Buiten is hij waakser, vooral als er kinderen over ons paadje, naar de voordeur lopen.

Gedrag aan de lijn:

Skib kan prima aan de lijn meelopen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Soms duurt het even, maar hij komt altijd mee. Als er mensen op de fiets aankomen en je zegt dat hij aan de kant moet gaan, dan doet hij het ook. Maar uit zichzelf heeft hij niet snel door dat hij aan de kant moet gaan. Er is altijd te veel te snuffelen.

Gedrag naar andere honden:

Binnen huis: het gebeurd niet vaak dat hier een andere hond in huis komt. Dus dat kan ik niet goed zeggen.
Buiten huis: Als we andere honden tegenkomen is dat geen probleem. In een enkel geval is hij bang en kiest (in zijn vertrouwde omgeving) dan zijn eigen route. Hij heeft weinig behoefte om met andere honden te spelen.

Gedrag naar katten:

Binnen huis: geen idee.
Buiten huis: Soms rent hij achter ze aan. Maar hier wordt hij vaak uitgedaagd door de katten. Het liefst zou hij met ze spelen.

Gedrag naar kinderen:

Met (on)bekende kinderen die hier in huis of tuin komen (alle leeftijden) heeft Skib geen enkele moeite mee. Hij heeft niet altijd zin om te spelen, maar dan negeert hij ze.

Gedrag naar onbekende mensen:

Ook (on)bekende mensen die hier komen worden door Skib begroet en daarna negeert.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Skib is niet vaak alleen. Maar de uren (max. 6 uur) dat hij alleen is gaat dat erg goed. Hij wacht gewoon rustig tot er weer iemand thuis komt.

Gedrag in de auto:

Autorijden is niet het leukste dat hij doet. Vaak kruipt hij in een hoekje en wacht tot we op de plaats van bestemming zijn. Ondanks dat hij het niet heel leuk vindt, is dit geen belemmering om wat verder te rijden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Skib vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken. Helemaal als hij los mag lopen. Hij ligt graag in het zonnetje en vindt het leuk om met de bal te spelen. Apporteren is niet zijn sterkste punt.

Waar de hond moeite mee heeft:

Skib vindt eigenlijk alles wel best.

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Groningen, Groningen
Reden van herplaatsing: We hebben helaas de keuze moeten maken om een ander gezin te zoeken voor Skib. Ik heb een chronische ziekte. Dit was eerder geen probleem, maar we verwachten in augustus ons tweede kindje en helaas wordt het te zwaar om goed voor de kinderen en Skib te zorgen. Hij verdient beter!
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Skib * (Herplaatst)
Ras: Maltezer x Shih tzu
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 17-07-2009
Laatste inenting: 23-12-2015
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje

Location