River (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

River is rustig in huis. Hij vindt het fijn om in zijn mand te liggen en slaapt helemaal ontspannen op zijn rug. Hij komt uit zichzelf een speeltje brengen als hij wil spelen. Hij zoekt uit zichzelf contact. Als hij zich verveelt kan hij wat gaan 'boeven', door bijvoorbeeld spullen te pakken van het baasje en te kijken hoe het baasje daarop reageert. Het is een slimme hond die steeds nieuwe manieren probeert om aandacht te krijgen.

Gedrag buiten huis:

River loopt goed mee aan de riem. Hij is gewend om dagelijks mee hard te lopen aan een hardloopriem. River kan goed mee in een roedel. Hij is mee geweest met een roedel bij de uitlaatdienst en deed dit heel goed. Hij kan ook goed los meelopen, bijvoorbeeld in het bos. In het donker kan hij soms wat schrikken van een plotseling geluid wat hij niet kan plaatsen.

Gedrag aan de lijn:

River loopt goed mee aan de lijn. Bij het horen van een plotseling geluid kan hij soms schrikken en even trekken.

Gedrag tijdens het loslopen:

River kan goed mee loslopen. Hij is gewend om los in het bos mee te lopen. Hij scharrelt vaak wat om je heen en blijft uit zichzelf in de buurt van het baasje lopen.

Gedrag naar andere honden:

Buitenshuis: River reageert vaak niet echt op andere honden. Sommige honden reageren wel op River. Als ze hem uitdagen bijv. door hun houding is River daar wel gevoelig voor en kan terug reageren. Als je echter dan een ander pad met hem gaat lopen, negeert hij de andere hond ook meteen.

Gedrag naar katten:

Niet bekend.

Gedrag naar kinderen:

River is opgegroeid in een gezin met 2 jonge kinderen (nu 7 en 10 jaar). Hij is erg tolerant naar kinderen met aaien en aandacht krijgen. Hij houdt er niet van als kinderen hem echt knuffelen en hij het gevoel heeft dat hij belemmerd wordt. Hij vindt onvoorspelbaar, druk gedrag van kinderen moeilijker om mee om te gaan. Hij gaat dan mee in de energie van de kinderen en gaat blaffen, wordt te enthousiast. We denken daarom dat River beter op zijn plek is in een gezin zonder kinderen, of met oudere kinderen. River is wel lief naar kinderen toe en is ook kleine kinderen (peuters) gewend.

Gedrag naar onbekende mensen:

River is vriendelijk en nieuwsgierig naar onbekende mensen. Bij binnenshuis begroeten komt hij wel altijd meteen even snuffelen en worden mensen kwispelend begroet. Buitenshuis reageert hij niet echt op andere mensen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

River kan langere tijd alleen zijn. Hij kan soms wat protesteren in de vorm van blaffen of piepen op het moment van weggaan. Maar gaat meestal daarna rustig slapen in zijn bench.

Gedrag in de auto:

River is het gewend om mee te gaan in de auto. Hij gaat dan rustig liggen of door de raam kijken.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

River houdt van hardlopen met de baas, spelen (als hij er zelf zin in heeft), wandelen in het bos.

Waar de hond moeite mee heeft:

River is een slimme hond en bedenkt dan ook steeds nieuwe manieren om aandacht te krijgen. Hij kan hierin behoorlijk volhardend zijn. Zo kan hij bijvoorbeeld als hij even geen aandacht krijgt steeds een nieuwe manier bedenken waardoor hij wel de aandacht op zichzelf weet te vestigen (bijv. door iets van de baas te pakken, iets te doen wat niet mag). Doordat wij kinderen hebben die hier steeds weer op reageren, krijgt River op dit moment hier teveel (negatieve) aandacht op.
River houdt erg van lapjes en sokken en heeft de neiging deze op te eten als ze los liggen.

Nog op zoek: Op 07-11-2018 hebben geïnteresseerden de contactgegevens doorgekregen van de eigenaar.
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Helmond
Reden van herplaatsing: River is de laatste tijd meer op zoek naar duidelijke grenzen wat niet goed samen gaat met onze jongere kinderen. We zijn op zoek naar een fijne plek waar onze hond beter uit de verf kan komen. Zie stukje "waar de hond moeite mee heeft".
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: River
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 11-05-2014
Laatste inenting: 08-05-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje