Benji

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Benji is thuis rustig en waaks. Als ze aanslaat is dat meer een huil blaf dan een korte harde blaf. Als ze u erg leuk vindt heeft ze de neiging om achter u aan te blijven lopen maar luistert ook wanneer dit niet gewenst is. Ze luistert goed en direct. Ze is een waakse hond maar is geen grote blaffer, meer een geïnteresseerde hond.

Gedrag buiten huis:

Ze heeft nu geen tuin waar ze in kan spelen, dit zal ze geweldig vinden. Ze gaat mee naar de Ranzijn en dit gaat prima. Ze is een vrolijke hond buiten met interesse voor kinderen. Andere honden dichtbij is iets dat ontweken wordt door mijn nichtje. Ik heb hier geen problemen mee en maak gerust een (kort) praatje terwijl Benji rustig naast mij staat of zit. Benji is net 5 jaar maar nog een beetje aan het socialiseren, dit heeft zij helaas niet meegekregen als pup. Hier moet rekening mee gehouden worden.

Gedrag aan de lijn:

Ze trekt aan de lijn als ze heel nodig moet plassen. Verder loopt Benji rustig mee en zoekt veel leiding bij u. Ze is bekend met tuigjes ze leert nu wat een feestneus(muilkorf) is.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ik heb een hele leuke tijd gehad met Benji in het bos, op het strand, in het park spelen. Apporteren leren. Zoek spelletjes, en leren wanneer ik wil dat zij achter mij blijft lopen als ze los is. Dit was snel aangeleerd en ze is duidelijk leergierig. Als ze los is moet u wel een goede communicatieve band met haar hebben. Vooral communicatie met uw lichaam dit snapt ze erg goed.

Gedrag naar andere honden:

Benji kan binnen niet met andere honden. Buiten verloopt het eerste contact altijd gewoon soepel maar er kleeft helaas een maar aan. Het is helaas zo dat Benji na een tijdje haar plaats in de groep wil duidelijk maken en dit is nu inmiddels een paar keer voorgekomen. Als de leiding wegvalt gaat zij leiding nemen. Ze is zeker geen agressieve hond, ze is helaas nooit gesocialiseerd in een groep met vreemde honden. Zodra de roedel regels naar boven komen in de groep gaat het fout. Zoals een hond die over haar plasje heen plast is misschien een alarm. Benji speelt wel met andere honden maar hou dit alstublieft kort. Ga aub niet lang gezellig staan kletsen want dan gaat het waarschijnlijk fout.

Gedrag naar katten:

Benji heeft lang met katten in huis gewoond zonder problemen in vrede. Echter heeft Benji een trauma opgelopen door een scheiding situatie en in deze periode heeft Benji een poes en een hond in huis gebeten. Ik raad het af om Benji in huis bij een kat te plaatsen aangezien ze een keer heeft gehapt naar de poes waar ze de jaren daarvoor al lang mee leefde. Een nare situatie heeft er toe geleid dat Benji niet meer onbewaakt in huis kan zijn met andere dieren. Buiten gaat ze achter katten aan maar niet obsessief.

Gedrag naar kinderen:

Benji reageert positief naar kinderen klein en groot. Ze vindt aandacht van kinderen leuk en heeft nog nooit van zich af gebeten of een negatieve uitlating naar kinderen vertoont. Ik durf wel te zeggen dat ze gek is op kinderen. Zijn de kinderen druk dan wordt Benji ook druk dus hier moet u mee uitkijken. Bij drukke vreemde kinderen op straat die ons benaderen gaat ze eerst even zitten en afwachten op een ontmoeting dat vind ik leuk om te zien. Maar vergeet niet dat ze slecht gesocialiseerd is als pup.

Gedrag naar onbekende mensen:

Onbekende volwassen mensen en dan vooral mannen daar heeft ze wel een beetje een dingetje. Buiten is er niet veel op te merken dan geeft ze deze mensen gewoon geen aandacht. Maar als er een vreemde man het huis in loopt dan raakt ze in paniek. Ze duikt weg en met een lange huilende blaf slaat ze alarm. Zelfs van mijzelf (iemand die soms langs komt voor een wandeling) is ze wel eens geschrokken en dacht misschien dat ik haar kwam ontvoeren. Ik was stomverbaasd dat dit gebeurde nadat we al weken samen hadden gewandeld.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze is geen sloper en laat alles heel, meestal als ik langs kom ligt ze voor het raam op de leuning van de bank. Ze heeft samen met 4 andere honden gewoond en zat vaak in een bench nu verblijft ze bij mijn nichtje. Ze studeert en werkt in de avond. Benji zit daarom de hele dag binnen. Uitlaten gebeurd te weinig en door verschillende mensen. Er leeft nog een hondje in hetzelfde huis maar ze moeten nu helaas gescheiden blijven. Hierdoor verblijft Benji weer vaak in een bench. Ze is het dus wel gewend om alleen gelaten te worden maar dit is nou juist de reden dat ze iemand nodig heeft want ze is gek op menselijk contact en is veel te vaak alleen.

Gedrag in de auto:

Ze reist geregeld in de auto op de achterbank mee. Geen problemen. Korte ritten en lange ritten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Benji vindt het leuk om te knuffelen (menselijk contact). Ze komt vaak vlak bij u zitten. En spelen ze is gek op het bos en op water. Ze kan zwemmen dit heeft ze afgelopen zomer geleerd. Ja en koekjes he :)
Het gelukkigst is ze op het strand of in het bos dan is ze echt heel blij. Haar conditie is helaas niet de beste dus pauzes zijn wel gewenst bij een lange wandeling met veel actie.

Waar de hond moeite mee heeft:

Ze heeft moeite het huis te delen met andere dieren. De laatste 2 jaar is erg vervelend geweest voor Benji. Ze woonde in een huis met 4 andere honden en 2 katten en alles was gezellig. Echter door een uit de hand lopende huwelijks situatie heeft Benji een gedrag probleem ontwikkeld wat inhoud dat ze nu niet meer alleen gelaten kan worden met andere dieren in het zelfde huis. Dit is iets nieuws aangezien ze altijd heeft geleefd met meerdere dieren in hetzelfde huis zonder problemen. Verder heeft ze kleine dingetjes waaraan je kan merken dat ze nooit is gesocialiseerd zoals ik eerder vermelde.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 12-11-2018
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Almere
Reden van herplaatsing: Benji was van mijn oom en tante. Mijn nichtje heeft vorig jaar Benji in huis genomen om te voorkomen dat ze naar een asiel zou moeten. Ze heeft ook nog een andere hond en dit bleek helaas geen goede combinatie. Er ontstonden problemen tussen de twee honden. Ik wilde helpen maar helaas met hetzelfde resultaat. Benji kon uiteindelijk niet goed samen met mijn eigen hond en ook niet met de hond van een goede vriend van mij.
Benji is echt een lieve hond maar helaas kan ze niet samen met andere dieren leven in het zelfde huis.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Benji
Ras: Stafford x Rottweiler
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 01-04-2013
Laatste inenting: 30-06-2013
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja