Bailey

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Bailey is een echte lieverd. In huis doet hij lekker zijn ding. Ligt voornamelijk rustig te liggen of te slapen, in dezelfde kamer of een kamer ernaast. Op zijn tijd komt hij heerlijk bij je liggen om samen te knuffelen. Pakt ook regelmatig een speelgoedje om er vervolgens trots mee rond te lopen.

Gedrag buiten huis:

Bailey vindt het heerlijk om in de tuin te zijn. Trekt dan graag een sprintje samen met de andere honden. Reageert bij ons in de tuin niet waaks op langslopende mensen, behalve als onze andere hond begint te blaffen, dan blaft hij mee.

Gedrag aan de lijn:

Bailey loopt bij ons aan een lange lijn en hoeft niet naast te lopen. Zelf lopen we alleen maar op vrijere locaties zoals een bos of natuurgebied en dit gaat goed.
Bij het zien van schapen of een hond die lelijk tegen hem doet kan hij wel gaan trekken aan de lijn. Gezien zijn formaat kan hij dan sterk zijn.
Bij de 1ste eigenaar heeft hij verschillende commando's geleerd. Zij is ook altijd heel actief geweest met Bailey.

Gedrag tijdens het loslopen:

Kan goed loslopen. Neemt dan de ruimte, maar komt netjes terug als je hem roept.

Gedrag naar andere honden:

Bailey is een echt voorbeeld geweest voor onze eigen honden. Zo heeft hij onze jongste hond geleerd dat het niet altijd tijd is om te spelen, voorheen kon ze namelijk nog weleens door blijven gaan. Onze oudste hond speelde eigenlijk nooit met grote honden, maar samen met Bailey doet hij graag aan een flostouw trekken. Bailey komt dan met de flostouw aanzetten, wiebelt een paar keer voor de neus van onze andere hond en het spel begint.
Bailey beheerst de hondentaal onwijs goed.

Buiten huis reageert hij wisselend op andere honden.
Als de introductie goed verloopt dan heeft hij nooit problemen met andere honden. Een goede introductie voor Bailey houdt in dat er ruimte en keuzemogelijkheden moeten zijn. Als je aan het wandelen bent dan gaat voorkeur er naar uit dat je dezelfde kant op loopt met zijn allen.

In een pension gaat het ook goed met andere honden. En ook bij de fokker, die meerdere honden heeft, ging het heel erg goed.

Gedrag naar katten:

Bailey kan goed met katten. Kan prima geplaatst worden op een adres met katten.

Wij hebben zelf tamme ratten en cavia's in huis. Ook dit gaat goed samen.

Gedrag naar kinderen:

Voor bekende kinderen is Bailey lief.

Onbekende kinderen zal Bailey niet vriendelijk naar reageren. Een zeer langzame introductie is noodzakelijk. Eenmaal bekend zouden de kinderen langs kunnen komen. Daarbij is het wel noodzakelijk dat Bailey zelf het initiatief neemt voor contact. Als Bailey lekker ligt dan moet hij gewoon zijn ding kunnen doen en niet gestoord worden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Dit is Bailey zijn probleem. De eerste twee jaar van Bailey zijn leven is heel goed verlopen. Het was een echte allemansvriend, iedereen kon langskomen en werd vriendelijk begroet.
Er heeft op een gegeven moment een 1 week durende verbouwing plaatsgevonden in huis en tijdens deze week is er iets gebeurd waardoor hij ander gedrag is gaan vertonen. Het is echter onbekend wat er precies is gebeurd.
Alle nieuwe mensen die kwamen ná de verbouwing werden niet meer vriendelijk begroet en er hebben verschillende bijtincidenten plaatsgevonden. Vanwege de vele in- en uitloop bij de eigenaar kon Bailey niet blijven.

Ook op het tweede adres waar Bailey 2 maanden heeft gewoond ging het mis. Ook hier hebben er verschillende bijtincidenten plaatsgevonden.

Wij hebben Bailey nu 2 maanden in huis. Hij heeft altijd vriendelijk naar ons gedaan. Nieuwe introducties doen we buiten huis terwijl we met alle honden wandelen. Geleidelijk aan kan de afstand tussen de onbekende en Bailey verkleind worden. Na een paar introductie wandelingen gaan we naar binnen.
Bailey is een echte binnenvetter. Je zult dus echt goed moeten opletten hoeveel spanning hij in zijn lichaam heeft. De onbekende mag absoluut geen contact zoeken met Bailey. Na een paar keer zal hij uit zichzelf naar je toekomen en om aandacht vragen. Dan kan er aandacht gegeven worden.
Als de onbekende ongeduldig is en al eerder zelf contact zoekt dan gaat het mis. "Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten".

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan goed alleen zijn voor 4/5 uurtjes.
Heeft echter nooit veel alleen hoeven te zijn in zijn leven omdat er vrijwel altijd iemand thuis was.

Gedrag in de auto:

Goed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bailey is dol op speelgoed. Oh en water! Zodra hij water ziet heeft hij alleen nog maar oog voor het water. Lekker tegen je aan komen liggen en knuffelen vindt hij heerlijk.

Waar de hond moeite mee heeft:

Zie kopje "Onbekende mensen". Er is nu een manier gevonden waarop nieuwe mensen geïntroduceerd kunnen worden. Wanneer hier zorgvuldig mee omgegaan wordt kunnen bijtincidenten voorkomen worden.
Mocht je visite krijgen van iemand die bijv. maar 1 à 2 keer in het jaar langskomt, dan is het voor Bailey fijner om op dat moment gewoon even alleen te zijn in een andere kamer (waar je de visite niet hoort en/of ziet).

Als je buiten rondloopt en Bailey kan je zien vanuit een raam en hij kan niet bij je dan wordt hij daar heel onrustig van.

Nog op zoek: Zolang Bailey op de site staat is hij nog op zoek naar een nieuw adres.
Woonplaats eigenaar: Groningen, Wildervank
Reden van herplaatsing: Bailey is onze noodopvang hond. I.v.m. verschillende bijtincidenten op zijn vorige adressen zou hij eigenlijk ingeslapen worden. Dit hebben wij niet laten gebeuren en hebben hem (tijdelijk) in huis genomen.
Naar onze mening is Bailey een onwijs lieve en leuke hond, met een gebruiksaanwijzing als het gaat om nieuwe mensen leren kennen. Wanneer hier zorgvuldig mee omgegaan wordt valt hier, naar onze mening, prima mee te leven.

Voor Bailey zijn we op zoek naar mensen:
- Geen inwonende kinderen
- Die weinig in en uitloop hebben
- Met een tuin
- Die ervaring hebben met honden
- Geen gebruik maken van slipkettingen of soort zelfde producten
- Ergens wonen waar Bailey niet in een park uitgelaten hoeft te worden, maar waar er gewandeld kan worden in een bos, strand, weiland etc.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen:
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd:
Naam: Bailey
Ras: Labradoodle (groot)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 19-10-2015
Laatste inenting: 12-02-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja