Bailey

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Bailey is een echte lieverd. In huis doet hij lekker zijn ding. Ligt voornamelijk rustig te liggen of te slapen, in dezelfde kamer of een kamer ernaast. Op zijn tijd komt hij heerlijk bij je liggen om samen te knuffelen. Pakt ook regelmatig een speelgoedje om er vervolgens trots mee rond te lopen.
Pakt geen eten van de tafel en als je aan het koken bent gaat hij rustig ergens liggen. Eigenlijk de ideale hond in huis.

Gedrag buiten huis:

Bailey is graag buiten in de tuin. Trekt dan graag een sprintje met de andere honden. Is niet vies van een beetje regen (ook niet van een vieze sloot!).

Gedrag aan de lijn:

Bailey loopt bij ons aan een lange lijn. Zelf lopen we alleen maar op vrijere locaties zoals een bos of natuurgebied en dit gaat goed.

Bij het zien van schapen of een hond die lelijk tegen hem doet kan hij wel gaan trekken aan de lijn. Gezien zijn formaat kan hij dan ook sterk zijn.

Bij de eerste eigenaar heeft hij verschillende commando's geleerd. Zij is ook altijd heel actief geweest met Bailey.

Gedrag tijdens het loslopen:

Kan goed loslopen. Neemt dan de ruimte, maar komt netjes terug als je hem roept.

Gedrag naar andere honden:

Bailey is een echt voorbeeld geweest voor onze eigen honden. Zo heeft hij onze jongste hond geleerd dat het niet altijd tijd is om te spelen, voorheen kon ze namelijk nog weleens door blijven gaan. Onze oudste hond speelde eigenlijk nooit met grote honden, maar samen met Bailey doet hij graag aan een flostouw trekken. Bailey komt dan met de flostouw aanzetten, wiebelt een paar keer voor de neus van onze andere hond en het spel begint.
Bailey beheerst de hondentaal onwijs goed.

Buiten huis reageert hij wisselend op andere honden.
Als de introductie goed verloopt dan heeft hij nooit problemen met andere honden. Een goede introductie voor Bailey houdt in dat er ruimte en keuzemogelijkheden moeten zijn. Als je aan het wandelen bent dan gaat voorkeur er naar uit dat je dezelfde kant op loopt met zijn allen.

In een pension gaat het ook goed met andere honden. En ook bij de fokker, die meerdere honden heeft, ging het heel erg goed.

Gedrag naar katten:

Bailey kan goed met katten. Kan prima geplaatst worden op een adres met katten.

Wij hebben zelf tamme ratten en cavia's in huis. Ook dit gaat goed samen.

Gedrag naar kinderen:

Voor bekende kinderen is Bailey lief.

Onbekende kinderen zal Bailey niet vriendelijk naar reageren. Een zeer langzame introductie is noodzakelijk. Eenmaal bekend zouden de kinderen langs kunnen komen. Daarbij is het wel noodzakelijk dat Bailey zelf het initiatief neemt voor contact. Als Bailey lekker ligt dan moet hij gewoon zijn ding kunnen doen en niet gestoord worden.

Gedrag naar onbekende mensen:

Dit is Bailey zijn probleem. Bailey reageert niet goed op vreemde mensen.

Wij hebben Bailey sinds november 2018 in huis. Naar ons toe is Bailey altijd vriendelijk geweest. We hebben heb de eerste dagen ook volledig met rust gelaten en echt gewacht tot hij naar ons toe kwam om aandacht te krijgen. Wij ervaren Bailey als een echte goedzak en hoeven ook niet op onze tenen te lopen met hem in huis.

We hebben ontdekt dat je nieuwe mensen het beste buiten huis tijdens een wandeling kan introduceren. Onze andere honden lopen dan ook altijd mee. Gedurende de wandeling kan de afstand tussen de onbekende en Bailey verkleind worden. Na een paar introductie wandelingen is het mogelijk om de onbekende in huis uit te nodigen.
Bailey is een echte binnenvetter. Je zult dus echt goed moeten opletten hoeveel spanning hij in zijn lichaam heeft. De onbekende mag absoluut geen contact zoeken met Bailey. Na een paar keer zal hij uit zichzelf naar je toekomen en om aandacht vragen. Dan kan er aandacht gegeven worden.
Als de onbekende ongeduldig is en al eerder zelf contact zoekt dan gaat het mis. "Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten".

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kan prima alleen zijn.

Gedrag in de auto:

Goed.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bailey is dol op speelgoed. En water! Zodra hij water ziet heeft hij alleen nog maar oog voor het water. Lekker tegen je aan komen liggen en knuffelen vindt hij heerlijk.

Waar de hond moeite mee heeft:

Zie kopje "Onbekende mensen". Er is nu een manier gevonden waarop nieuwe mensen geïntroduceerd kunnen worden. Wanneer hier zorgvuldig mee omgegaan wordt kunnen bijtincidenten voorkomen worden.
Mocht je visite krijgen van iemand die bijv. maar 1 à 2 keer in het jaar langskomt, dan is het voor Bailey fijner om op dat moment gewoon even alleen te zijn in een andere kamer (waar je de visite niet hoort en/of ziet).

Als je buiten rondloopt en Bailey kan je zien vanuit een raam en hij kan niet bij je dan wordt hij daar heel onrustig van.

Nog op zoek: Zolang Bailey op de site staat is hij nog op zoek naar een nieuw adres.
Woonplaats eigenaar: Groningen, Wildervank
Reden van herplaatsing: Bailey is onze noodopvang hond. I.v.m. verschillende bijtincidenten op zijn vorige adressen zou hij eigenlijk ingeslapen worden. Dit hebben wij niet laten gebeuren en hebben hem (tijdelijk) in huis genomen.
Naar onze mening is Bailey een onwijs lieve en leuke hond, met een gebruiksaanwijzing als het gaat om nieuwe mensen leren kennen. Wanneer hier zorgvuldig mee omgegaan wordt valt hier, naar onze mening, prima mee te leven.

Voor Bailey zijn we op zoek naar mensen:
- Geen inwonende kinderen
- Weinig in en uitloop óf een ruime tuin of huis hebben zodat Bailey apart gezet kan worden als er eens visite komt
- Met een tuin
- Die ervaring hebben met (probleem)honden
- Geen gebruik maken van slipkettingen of soortzelfde producten
- Geen drukke woonwijk
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen:
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bailey
Ras: Labradoodle (groot)
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 19-10-2015
Laatste inenting: 12-02-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja