Kay

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Kay is binnenshuis over het algemeen een opgewekt, energiek en vriendelijk hondje maar kan in bepaalde situaties ook zeer eigenwijs, volhardend en ongeduldig zijn. Helaas is Kay bekend met wat gedragsproblemen. Wij hebben zelf altijd de indruk gehad dat Kay zijn probleem gedrag voort komt uit o.a. angst en onzekerheid (waarschijnlijk is er iets gebeurd in het verleden, bij zijn vorige baasje). Hij gedijt het beste in een zeer voorspelbare en duidelijk omgeving en een positieve benadering (en slecht gedrag negeren). Verder geniet Kay ontzettend van buiten zijn en zodra de zon er door komt in de zon te liggen. Het is daarnaast wel een hond die erg op zichzelf is. Kan daarentegen wel goed om gaan met ander honden, maar is na een bepaalde tijd gesteld op zijn rust.
Is verder graag bezig. Werkt graag voor de baas.

Gedrag buiten huis:

Kay is naar andere honden toe vriendelijk en nieuwsgierig. Verder een brave hond buiten.

Gedrag aan de lijn:

Kay trekt soms lichtjes aan de lijn.

Gedrag tijdens het loslopen:

Kay kon voorheen los lopen. Sinds hij staar heeft gaat dit moeilijker. Ziet ons door de staar niet goed. Daarom laten we hem niet meer los lopen.

Gedrag naar andere honden:

Vriendelijk, nieuwsgierig. Na een bepaalde tijd gesteld op zijn rust. Geeft dan zijn grens aan door een knauw te geven wanneer een hond over zijn grens gaat (bijt niet door).

Gedrag naar katten:

Wij hebben geen katten. In de tuin gaat Kay wel achter andere katten aan. Geen idee hoe dit in huis zal zijn.

Gedrag naar kinderen:

Kay is rustig en vriendelijk naar kinderen toe. Omdat Kay voor mensen (en kinderen) die Kay niet (goed) kennen onvoorspelbaar kan reageren, adviseren wij om Kay niet ergens te plaatsen met kinderen in huis.

Gedrag naar onbekende mensen:

Kay reageert enthousiast en vriendelijk naar vrijwel alle mensen. Bij ons thuis kan hij wel eens blaffen naar mensen die hij niet kent. Dit uit enthousiasme. Kan druk zijn.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gaat rustig liggen slapen.

Gedrag in de auto:

Zit rustig in de auto. Gaat meestal slapen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Wandelen, spelen met een bal, oefeningen doen, in de zon liggen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Kay laat het volgende aan 'probleem' gedrag zien:
- Constant in je nabijheid willen zijn. Lijkt een soort van veiligheid/geborgenheid te willen zoeken. Probleem hierbij is dat wanneer hij bij jou in de buurt in slaap valt en hij wakker schrikt hij uit kan halen.
- Je kunt niet zomaar aan zijn voerbak komen en ook wanneer er eten of iets anders op de grond valt (kan van alles zijn) wat hij niet mag eten en je wilt het weg halen kan hij uithalen.
- Bepaalde commando's niet of moeizaam willen accepteren/opvolgen. Gromt dan.
- Blaft vaak als er bezoek over de vloer is. Maar ook in bepaalde andere situaties. Dit houdt na enige tijd wel op (maar hier moet je zelf wel volhardend en consequent in zijn).
- (Onverwachtse) aanraking kan lastig zijn voor Kay. Kan ook dan uithalen.

Kay gedijt het allerbeste in een positieve omgeving (complimentjes) waar negatief gedrag genegeerd wordt.

Extra informatie:
Kay heeft een slecht gebit, ondanks goede verzorging. In het verleden zijn enkele tanden getrokken. Daarnaast heeft Kay staar.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 08-01-2019
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Breda
Reden van herplaatsing: Wij hebben Kay 9 jaar geleden uit het asiel gehaald. Helaas bleek na enige tijd dat Kay een aantal gedragsproblemen heeft waar wij door het asiel helaas niet over geïnformeerd waren. Omdat wij het niet over ons hart konden verkrijgen hem terug naar het asiel te brengen is hij bij ons gebleven en hebben we ons best gedaan het eea te trainen. Helaas tot op zekere hoogte maar succes geboekt.
Boven genoemde punten zijn na veel met Kay bezig te zijn geweest op dagelijkse basis een aantal jaar redelijk goed gegaan (redelijk goed houd daarbij in dat het gedrag nog steeds aanwezig was maar in mindere/meer gecontroleerde mate). Nu wij sinds mei een zoontje hebben gekregen, zijn we redelijk terug bij af met Kay door de veranderde gezinssamenstelling. Onze privésituatie (dit willen wij bij serieus geïnteresseerden toe lichten) laat het helaas niet meer toe om voor kay het milieu te creëren/bieden wat nodig is. Wat Kay overigens wel verdiend, ondanks zijn problemen.
Nu ons zoontje ook begint met zich zelfstandig voort te bewegen zien wij geen andere uitweg meer dan voor Kay een huisje te zoeken die hem nog een fijne paar laatste jaren van zijn leven kan geven. Helaas zit het asiel bij ons vol en heeft dat eigenlijk ook niet onze voorkeur.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Nee
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Kay
Ras: Parson Russel Terriër
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 06-10-2004
Laatste inenting: 28-04-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja