Andor

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Andor is een echte knuffelkont. Vindt het heerlijk om bij je te zijn en tegen je aan te zitten/liggen. Als je aan zijn oren zit dan draaien zijn ogen ook helemaal weg van genot.

Gedrag buiten huis:

Vindt het heerlijk om in de tuin te zijn.

Gedrag aan de lijn:

De vorige eigenaar van Andor heeft door een werkongeval fysieke problemen gekregen waardoor ze Andor niet meer kon uitlaten. Voor deze problemen liep Andor redelijk goed aan de lijn. Het is een jachthond dus af en toe gaat hij iets te veel op in het snuffelen en dan trekken. De eigenaar heeft de afgelopen paar maanden helaas Andor niet kunnen uitlaten door haar fysieke problemen. Hierdoor is Andor niet meer goed gewend aan prikkels van buiten huis. Doordat hij hier niet meer aan gewend is trekt hij nu aan de lijn en is het lastig om contact met hem te krijgen. Wanneer hij langzaam de tijd krijgt om een band op te bouwen met de nieuwe eigenaar en weer gewend te raken aan prikkels zal dit gedrag wel weer verbeterd kunnen worden, maar het zal geduld nodig hebben.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hij heeft in het verleden wel een tijd losgelopen, maar dit werd niet veel gedaan omdat de omgeving van de vorige eigenaar daar niet heel geschikt voor was.

Gedrag naar andere honden:

Andor is gewend om samen te leven met andere honden. Bij de vorige eigenaar leefde hij samen met 2 honden en hier leeft hij nu samen met een teefje. Dit gaat goed. Andor vindt het leuk om te spelen, maar kan ook goed zijn rust nemen.

Buiten huis ging het voorheen vrij goed met andere honden. Doordat hij nu weinig prikkels gewend is en al genoeg te verwerken heeft tijdens een wandeling staan zijn hersenen er niet voor open om echt contact te maken met andere honden. Als het een sociale hond is die goede signalen afgeeft dan gaat het goed. Maar op dit moment zal hij over het algemeen aan de lijn trekken en blaffen bij het zien van andere honden. Starende honden vindt hij niet prettig en zal dan een snauw geven.

Gedrag naar katten:

Gaat niet samen.

Gedrag naar kinderen:

Andor is een echt allemansvriendje en is dol op aandacht. Gezien zijn karakter denken wij dat Andor prima op een adres kan wonen waar kinderen zijn. Hij zal het alleen maar gezellig vinden. Hoe meer mensen hoe meer aandacht.

Gedrag naar onbekende mensen:

Hij zal in het begin even blaffen als de deurbel gaat maar verder wil hij meteen met je spelen. Het is een echt allemansvriendje. Als hij maar aandacht kan krijgen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Andor kon bij de vorige eigenaar 6 uur alleen zijn.
Naar verwachting zal hij wel eerst rustig moeten kunnen wennen op het nieuwe adres.

Gedrag in de auto:

Andor gaat achterin en zit vast. Hij wil wel naar buiten kijken en gaat dan zo zitten/staan dat hij alles kan zien.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Veel snuffelen! Vindt het heerlijk in de tuin. Hij is dol op zijn kong-speeltje. Speurspelletjes. En vooral veel aandacht en lekker kroelen!

Waar de hond moeite mee heeft:

Momenteel is Andor niet echt meer gewend aan prikkels buiten huis. In huis heb je hier niet zoveel last van, maar buiten huis merk je dat de prikkels hem snel te veel worden. Hierdoor trekt hij aan de lijn en reageert hij sneller negatief op andere honden die hij tegenkomt.

Nog op zoek: Zolang Andor nog op de site staat is hij nog op zoek naar een nieuw adres.
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: De vorige eigenaar van Andor kon hem niet meer uitlaten door fysieke problemen die ontstaan zijn na een werkongeval. In de hoop dat haar fysieke toestand nog zou gaan verbeteren heeft ze een aantal maanden lang geprobeerd om de situatie op te lossen door Andor in huis en in de tuin te vermaken met snuffelspelletjes en speurspelletjes (waar hij dol op is). Helaas werd haar fysieke toestand niet beter en moest ze de beslissing nemen om voor Andor een nieuw adres te zoeken. Dit omdat Andor veel opgekropte energie had en dit uitte zich in wild spelgedrag naar de teckel en oudere hond in huis. Iets wat voor de andere honden dus niet prettig was.
Om die reden hebben wij (HHIN) Andor nu tijdelijk in huis genomen en zal er vanuit ons op zoek gegaan worden naar een nieuw adres voor Andor
Vergoeding: 50
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Andor
Ras: Duitse staande x Vizsla x Heidewachtel
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 07-12-2013
Laatste inenting: 08-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja