Dosti

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Dosti kan heel goed slapen, mits ze voldoende beweging heeft gehad. Ze ligt graag bij je in de kamer, wil het liefst niet op zich zelf zijn. Als er gebeld wordt of geklopt dan wil ze weten wie het is, haar nieuwsgierigheid wint het altijd. Ze is niet waaks.
Als ze zich verveeld heeft ze de neiging tot slopen. Ze kan in een bench maar dat vindt ze eigenlijk maar niets. Bench dient van sterk materiaal te zijn.
Het is niet aan te raden Dosti te plaatsen bij mensen die geen ervaring hebben met werkhonden.

Gedrag buiten huis:

Dos is heel nieuwsgierig en sociaal. Ze wil iedereen het liefst even begroeten, speels lief, niet heel aanhankelijk.

Gedrag aan de lijn:

Dos heeft de neiging tot trekken omdat ze meer ruimte wil innemen dan mag. Eenmaal een lang stuk gelopen gaat het beter. Ze trekt meer als ze poezen of vogels of andere honden ziet gewoon uit enthousiasme. Ze is nu aan het leren om netjes te blijven wachten bij andere honden maar dat is best moeilijk voor haar. Ze heeft een halsband en loopt aan een korte lijn, soms de flexlijn die doen we meestal in de avond. Ze is ook gewend aan een tuig.

Gedrag tijdens het loslopen:

Ze kan het beste los op een omheind gebied, want ze is erg jagerig; vogels konijnen, poezen, kippen. Ze wil met alles spelen en in haar enthousiasme gaat ze er vandoor. Het is net of ze geen grenzen kent. Ze is jong en misschien dat haar inborst met de tijd wat rustiger wordt.

Gedrag naar andere honden:

Dosti rent buiten heel enthousiast op andere honden af, om zich vervolgens meteen zich onder geschikt te maken. Een hond in huis erbij geen probleem. Ik denk juist dat ze dit heel fijn vindt.

Gedrag naar katten:

Dosti en katten.. Ik zou het niet doen. Op straat rent ze er achteraan het liefst en binnenshuis wil ze er telkens naar toe.

Gedrag naar kinderen:

Voor Dos zijn alle kinderen speel maatjes. Ze heeft zelf niet door dat ze groot sterk en soms wat onhandig is. Ze heeft de neiging tot speels bijten, wat bij kleine kinderen absoluut niet handig is.
Als kinderen op haar afstappen denkt zij "oh leuk spelen".

Gedrag naar onbekende mensen:

Dosti loopt het liefst naar iedereen toe om te begroeten. Wij leren haar nu dat ze even moet wachten.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Dit vindt ze niet leuk ze heeft dan de neiging tot slopen als ze los is. In de bench jankt ze wat en afhankelijk van haar bui houdt dit wel op.

Gedrag in de auto:

Op zich kan ze in de auto maar ze wil het liefst alles zien. Rustig liggen is er niet bij, alleen op lange afstanden. Ze wordt onrustig van stads rijden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zwemmen, spelen met een bal, heel veel spelen met anderen honden, jagen en snuffelen en weglopen en haar eigen gang gaan.

Waar de hond moeite mee heeft:

Luisteren en haar plaats weten.

Extra informatie:
Dosti is in september aangereden. Diagnose verbrijzeld dijbeen, links. Inmiddels genezen verklaard. 2 januari is de pin verwijderd. Wel heeft ze nog een plaat die in het lichaam blijft. Hier lijkt ze geen last van te hebben, ze rent als een speer.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 17-04-2019
Woonplaats eigenaar: Flevoland, Almere
Reden van herplaatsing: Ik heb de hond sinds 23 juli 2018. Bij de vorige eigenaresse kon ze niet blijven vanwege ruimte gebrek en persoonlijke omstandigheden. Ze woonde op een flat tot 9 maanden en haar bazin kon wel aanvoelen dat deze hond meer ruimte nodig had. Ze is opgegroeid va 9 weken met chihuahua’s .
Er is in dat huis een klein brandje geweest waardoor Dos even 3 weken in een pension gezeten heeft.
Ik moet afstand doen van Dos omdat Dosti meer sturing nodig heeft van iemand met verstand van dit ras en werkhonden. Dosti is mijn eerste hond. Ik heb geen ervaring en loop hierdoor achter de feiten aan. Omdat Dosti bij de eerste eigenaar niet echt opgevoed is heeft ze de neiging tot teveel ruimte innemen. Ik heb niet het gereedschap haar te bieden wat ze nodig heeft. We lijken eerder steeds met elkaar in gevecht. Dosti is enorm onafhankelijk en heeft een heel groot jaaginstinct. Ze heeft door haar onafhankelijkheid een grootte behoefte aan vrijheid.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Dosti
Ras: Witte herder x Husky
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 30-10-2017
Laatste inenting: 01-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Heel even
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee