Pip

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via de eigenaar.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Pip kan in huis zowel heerlijk rustig zijn (kan uren de luilak uithangen in z'n bench) als energiek. Hij zoekt ook vaak je gezelschap. Pip speelt graag. Ondertussen houdt hij ook alles graag in de gaten, als de deurbel gaat wordt hij enthousiast, als er mensen binnenkomen gaat hij direct een speeltje halen.
Pip kan ook prima lange tijd alleen thuis zijn. Hij blaft dan tussendoor even naar de postbode maar ligt verder vooral heerlijk te slapen.

Als je ergens gaat zitten, zit Pip graag bij je. Het is dan soms handig hem even naar z'n plek te sturen, wat hij dan ook wel braaf doet.

Pip is gek op eten. Als hij lekker in z'n bench ligt en écht geen zin heeft om eruit te komen of mee naar buiten te gaan, is hij gemakkelijk over te halen met een koekje.

Gedrag buiten huis:

Buiten is Pip behoorlijk energiek. Het liefst loopt hij los in het bos waar hij continu sprintjes trekt. Een 'gewoon' rondje door de wijk vindt hij ook altijd heerlijk, ténzij het slecht weer is. Ook daar doet een koekje weer wonderen.

Gedrag aan de lijn:

Pip kan prima meelopen aan de lijn, maar als het koud of slecht weer is zal hij duidelijk laten merken dat het van hem niet zo hoeft en liever weer omdraait.

Gedrag tijdens het loslopen:

Wij laten Pip alleen los in het bos, waar hij flinke stukken heerlijk kan rennen. Hij gaat soms wat verder weg, maar verliest je nooit uit het oog en komt direct als je hem roept.

Gedrag naar andere honden:

Pip vindt het erg leuk om met andere honden te spelen. Hij woont nu in huis met een andere Jack Russel (ook een reutje) die al wat ouder is. Dat gaat prima, een enkele keer maken ze ruzie over een botje o.i.d. zonder dat dit escaleert, maar kunnen het verder prima vinden.

Gedrag naar katten:

Binnenshuis: onbekend. Buitenshuis: een kat hoort volgens Pip in een boom.

Gedrag naar kinderen:

In de basis prima, zeker oudere kinderen zijn voor Pip een leuk speelkameraadje. Pip kan echter lelijk reageren als hij ergens van schrikt, in het verleden is het daardoor voorgekomen dat hij naar jonge kinderen uitgevallen is die hem plotseling vastpakken o.i.d. Een gezin met (jonge) kinderen is om deze reden niet een verstandige plaats.

Gedrag naar onbekende mensen:

Altijd enthousiast, hij haalt bij bekende en onbekende visite direct een speeltje en wil dan graag aandacht. Onbekende mensen die binnenkomen zonder dat de baas thuis is accepteert hij niet zomaar (bijvoorbeeld een hulp in huis), hij zal dan grommen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Rustig, meestal slaapt hij in zijn bench. Incidenteel blaft hij eens naar de postbode o.i.d.

Gedrag in de auto:

Rustig, maar lange ritten houdt hij niet van. Onze ervaring is dat hij na 45-60 minuten zachtjes begint te piepen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Rennen en spelen. Je doet Pip geen groter plezier dan met z'n allen naar het bos. Het liefst moeten dan allebei de baasjes mee. Spelen doet hij graag en vraagt hij vaak om. Hij is dan soms wel wat onvoorzichtig en druk, dus lang achter elkaar hoeft van hem ook niet. Hier is natuurlijk prima verder mee te trainen.

Hij is ook een echte zonaanbidder, hij kan het uren volhouden op in de tuin in de zon te liggen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Eten. Toen wij Pip kregen had hij flink voernijd. Hier hebben we in de loop van de tijd goed mee geoefend en dat gaat een heel stuk beter, maar blijft lastig. Een baasje dat hij goed vertrouwd kan bij z'n bak komen als hij eten heeft, anderen niet. Het heeft ook een voordeel dat Pip zo fanatiek is omtrent eten; je kan het goed kan gebruiken als beloning of als middel om uit te ruilen, voor een snoepje doet hij alles.

Ook heeft Pip dus moeite met schrikreacties of ongewenste aanrakingen. Dat laatste laat hij goed merken in lichaamstaal, je zal dus nooit verrast worden als Pip iets niet wil, mits je de (duidelijke!) signalen kan herkennen. Als je iets doet waar hij van schrikt kan hij lelijk reageren.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 21-02-2019
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Nunspeet
Reden van herplaatsing: Wij hebben de hond nu ruim 4 jaar. De vorige eigenaar heeft Pip ook herplaatst omdat hij niet goed samengaat met kinderen.
Sinds oktober hebben wij een zoon. Helaas moeten we constateren dat Pip nog steeds niet goed samengaat met kleine kinderen. Doordat er niet te voorkomen valt dat onze kleine vroeg of laat wat doet waardoor Pip schrikt en een jong kind nog niet de signalen oppikt die Pip afgeeft als hij iets niet wilt, willen we absoluut geen risico's nemen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Pip
Ras: Jack Russel
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 06-08-2011
Laatste inenting: 20-06-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja